Instagram

Thursday, 24 October 2013

Thoranai- Vishal

"Baim..sudah berapa lama Baim bermain seksafon"? "sudah 1 tahun abang".."oohh...Abg dulu pernah bermain seksafon..tapi xtaw lah sama ada abg masih boleh bermain seksafon atau tidak"...

                                                              (Kasim Selamat berkata kepada Baim, Ibu Mertuaku, (1969)


Assalamualaikum semua..saja ja aku boh petikan di atas tu..tiba2 teringat seksafon terus teringat babak2 ni..Orang buta tiup seksafon lagi terer dari orang celik dan setahun lebih dah main...Nampak sangat Kasim Selamat memang otai...feewiitttt....

Hahaha..jadi petang ni jom kita review satu filem tengok..Di sebabkan ada beberapa komen di blog aku ada bertanya tentang satu cerita yang aku belum tengok lagi..Tapi hero tu aku pernah tgk movie dia yang lain.hurmm....




Thoronai Poster
Thoranai (2009)


Tudia...dia ni aku xpernah tengok lagi filem dia ni padahai berlambak dah movie dia dok ada dalam pasaran. Hero ni badan besaq,tinggi, sasa tapi suara kecik...Tapi style la...hero ni nama dia Vishal. Dan dia pun berlambak gak berlakon ngan heroin lawa2 walaupun ibarat tar dan rumput...hahahah....





Sriya and Vishal Thoronai


Tudia heroin dia..Sriya..lawa..tapi hero?ahahha...handsome gak....Member yang tengok sekali ngan aku movie ni dia kata hero xbleh blah..hurmm...apa bleh buat..Untung Vishal  ni la pasai pelakon..bleh dapat berlakon ngan heroin lawa..hahah


So cerita ni bagi aku simple ja..Hero dari kampung mai ke pekan sebab nak cari brother dia(abg kandung) dia yang dihalau oleh mak dia masa kecik2 dulu..Kes kecik ja abg hero kena halau,buat tatu nama perempuan kat dada...Tapi benda tu dalam masyarakat depa cukup xbaguih la sebab buat malu family kot..kecik2 buat tatu nama perempuan kat dada..hahaha..Kes tu ja dia abg hero kena halau..


Jadi dia dalam proses ke pekan nak p cari balik abg dia setelah hampir 10 tahun kot terpisah..Mak depa pun sebenaqnya sedih gak..Sebab masa mak dia halau tu dalam keadaan marah..Lepaih tu mak dia dok menangis xberenti la sebab abg dia lepaih kena halau tu memang xjejak kaki langsung kot ke rumah mak dia di kampung..Hero pun p la pekan dan nak cari abg dia sebab mak dia paksa dia p cari abg dia...

Plot cerita bertambah rancak bila abg dia yang dia dok cari tuu rupanya samseng besaq di pekan..pergh...Rowdy besaq wei dan dijadikan cerita dia ada gadoh gak ngan abg dia..Dia gadoh sebab abg dia ada tibai sapa tah dalam filem tu..Ya la..dari kecik dia xjumpa dah abg dia muka pun dah berubah..kalau dia kenai xkan la dia nak gadoh kan..cerita..biasa la..hehehe...

Dan di bibit2 terakhir filem akhirnya hero dapat taw samseng tu abg dia sebab dia perasan tatu kat badan abg dia tu...Itu ja la dan dalam perjalanan dia nak bawak balik abg dia berlaku pergaduhan di antara abg dia dengan samseng sekoq lagi lakonan Prakash Raj. Prakash ni kira dok jadi jahat ja..hahaha.. Abg hero ni kan aku cerita tadi samseng, jadi depa kompom xpuaih hati punya kat abg hero walaupun abg hero ni dalam proses insaf..Abg hero dan prakash adalah 2 samseng besaq di pekan dalam cerita Thoronai. Kira nak abih dah cerita hero akhirnya berjaya bawak balik abg dia ke kampung dan berjaya menggembirakan hati mak depa...Tambah skit lagi, perempuan yg nama dia ada di tatu abg dia tu pun masih dok ada..DOk anak dara lagi...Apa lagi..mak dia kira bagi menikah la ngan abg dia...hahahah..hampa tengok..betapa setianya perempuan kat laki..walaupun laki tu xnampak sikit punya lama wei macha....





Thoronai scene






Sekian terima kasih noo...

Montana
Be the best to win The Best










8 comments:

  1. hahaha..baguih nya review ni...
    tapi kat perumpaan tu tak boleh blah..
    ibarat rumput dan tar...
    wakakakaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaa lak dah...layan thornai lak..asyik Tabu jaa hhahah

      Delete
  2. begitulah kesetiaan seorang wanita.. menarik reviewnya..

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tgk lagi citer nih

    ReplyDelete
  4. Dlm ceta ni x dak dusyum2 ka montana?

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...