Instagram

Monday, 7 October 2013

Jayem Ravi- Hero Tamil Yang Bertubuh Sasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan di luar sana, harap anda semua dalam keadaan sihat sejahtera dan semoga anda semua dirahmati dan diberkati.


Hurm..rasa mcm 2 hari xupdate dah rasa lama dah..Ini adalah berikutan beberapa kerja lain yang terpaksa di siapkan sampai aku xsempat nak update..huhuuh....Terpaksa buat sementara waktu. Ibarat pepatah sapa tah aku dengaq dulu, "Nak dapat sesuatu yang terbaik kenalah berkorban sesuatu".Err lebih kurang begitu lah bunyinyaa kot.. Jadi hari ni, yes..here i am brother2 and sister.. Kita akan cuba review benda yang dapat membangkitkan PASSIONATE aku..macam biasa.Filem TAMIL la...apa lagi kan?berdirinya blog ini adalah berobjektifkan filem TAMIL..so kena lah capainya kerana itulah objektifnya..hahaahahah...


Dalam post sebelum ini aku ada review pasal cerita TELEGU kan.So kali ni switch balik kepada keadaan asal iaitu FILEM TAMIL..kalau sapa baca review sebelum ini, Heroin RACHCHA iaitu TAMANNA kan, so review cerita hari ini pun heroin yg sama..HEro ja lain.. Kita akan cuba review beberapa filem yang dilakonkan oleh Hero Tamil ni.. Iaitu Jayem Ravi.




Jayem Ravi
Jayem Ravi





So..amacam kakak2 di luar sana?kacak x?dia ni satu macam skit la..Dalam banyak2 hero tamil aku tengok dia ni la yg paling kacak..DAn sasa..hahahhaa... Tajuk cerita kali ini adalah..err..payah skit nak tulis..First time aku nak beli tu pun aku sebut kat macha tu pun dia pelik..sebab sebutan dan nahu dia xbetui..hehehe....Tajuk cerita tu THILLALANGADI.haaa...susah weei nak sebut kot..hahah...aku sebut sekali ni ja la..stg kedepan2 punya review aku sebut xbetui tu hampa buat xtaw dah la nooo....hehehe...cerita ni heroin dia TAMANNA..sapa xkenai heroin ni bleh cek previous punya post aku...tajuk post tu HERO TELEGU  dalam tu ada dia punya gambaq..lawa wei Tamanna..hampa tengok mesti hampa suka...





DVD Thillalangadi



PERHATIAN: yg pegang dvd tu aku nooo..stg hampa igt Jayem Ravi lak hahahah.... Jadi Thillalangadi ni berkisar pasal hero (nama watak dia aku lupa) yg dipegang Jayem Ravi  adalah seorang yang sukakan pada cabaran. Dia kalau xmencabar dalam hidup dia..dia xbest. Dia bekerja sebagai seorang software engineer xsilap aku dalam cerita ni, bila dia kerja, dia bring something goods to the organization, dia jumpa bos dia dia habaq dia berenti kerja. TErkejut berok bos dia.. Ha laa..kalau kita dah bring something mesti nak stay kan..Dia dak..dia blah teruih.Sebab matlamat hidup dia cabaran..Dia kerja macam2 dalam cerita ni..dan banyak benda dia buat kalau xmencabar dia akan berenti kerja. Dan watak dia dalam ni dia kepala gila..Gila tahap najis punya gila,,Dia xsuka..Dia berenti...itu yg dia taw..Bila benda dia buat tu xmencabar..dia berenti.


So dalam hal ni sampai satu tahap dia ambik keputusan untuk buat satu benda yang memang mencabar..Iaitu dia menjadi perompak profesional dalam cerita ni.Sebab bagi dia merompak ni mencabar.Sbb ada satu Inspektor tu dok cuba nak berkas dia..Tapi xberjaya..Jadi Hero suka la orang xleh tangkap dia. Dia banyak guna istilah "KICK" dalam cerita ni yg pada fahaman aku bermaksud cabaran..walaupun maksudnya memang hampa tau kick tu sepak kan..Tapi itu perkataan yg digunakan untuk menggambarkan perbuatan dia. Memang best cerita ni. So dia suka kat heroin dalam cerita ni. CAra dia suka pun ada style gak. Dia taw heroin suka kat dia.Tapi dia xmau heroin suka buta2 ja kat dia. Mesti mau ada kick skit dalam percintaan kalau mau kat dia. Pendek kata dia layan heroin mcm sampah dalam cerita ni padahal heroin suka gila-gila kat dia..hahahaha

Dia dapat satu kejutan bila dia jumpa satu nukleus family (satu mak, satu bapak, satu anak) xsilap aku istilahnya mcmtu kot bunuh diri sebab depa xda duit untuk selamatkan anak depa yg mengidap luekimia. Jadi Jayem ravi dalam cerita ni dia jumpa satu kesusahan dalam hidup dia memandangkan dia anak orang senang dan selalu menganggap setiap benda mau ada cabaran.Maka dia jumpa la cabaran dia iaitu dia kena sediakan duit sebanyak berapa rupee tah dalam masa 24 jam untuk selamatkan budak tu..Haa..baru dia ada akai..So babak ni hampa bleh tengok mcmana dia rasa susah.Dia juai moto..dia paw bapak dia..Dan dia terpaksa tunduk kat seorang perempuan yg pernah dia kenakan dulu...haaa..dan dia dapat duit.. Budak tu selamat..BUdak tu ucap terima kasih kat dia dan berpesan kat dia. Uncle ni selalu nak kick dalam hidup dan untuk keseronokkan uncle.CUba buat satu benda yg kick tapi boleh bagi orang lain pulak seronok dalam hidup depa..Haa..hero kena ayat ni teruih nak meleleh ayaq mata la sebab selama ni dia pekena oranng dia seronok..Kali ni budak kecik ja ajaq dia..

So ending dia Polis yg nak tangkap dia xdapat2 gak...Dan last skali dia yang dapat kerja POLIS yg nak tangkap dia tu sebab POLIS tu surrender dah nak jadi POLIS.hahah..Memang menarik wei..Aku xleh tarik minat hampa untuk tengok..CUma hampa kena tengok sendiri cerita ni..Aku sekadar review dan itu pandangan dan pendapat aku sendiri..Cuma hampa ja bleh nilai sendiri.. Tapi kesimpulan dari aku,,,, aku bleh bagi cerita ni 4 BINTANG...walaupun action kurang..pukul2 xda la sangat...tapi jalan cerita dia unik sangat..Itu yg aku taw pasal Jayem Ravi ni...dia memang suka watak2 pelik dan unik...Tu ja yang aku taw selepas beberapa filem dia yg aku tengok..Nanti ada lagi filem dia aku akan review di masa akan datang..Jika berkesempatan ok...apa2 pun tahniah pada mereka2 di luar sana yg sambut birthday hari ni ka, naik pangkat ka..atau dapat anak baru ka..Aku doakan semoga semua berjalan lancar..Amin..

So cukup la kot banyak2 sangat tulih stg hampa meluat plak..hehehe...Chow brother2 and sister..


Sekian Terima Kasih

Montana


Thillalangadi




Thillalangadi



10 comments:

  1. erk..tak pernah dengar pun nama hero ni..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. gua pun xpernah dengar sebelum ni selain vijay..Tapi ini hero banyak best..bleh cek wikipedia..banyak filem dia berlakon dah...

      Delete
  2. memang hensem lah Jayem Ravi ni.....apasal pegang dvd tu pandang kelain..nak gak tengok... ada ropa hero tamil .ke?hehehehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab fokus adalah pada jayem ravi Sura Mohd ooo..ehehehehe..apa2 pun tanks drop di blog ini..

      Delete
  3. Fiza tak kenal la hero cite tamil.. tp depa nie mmg hensom2 dan cantik klu dah nama pelakon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg xhensem pun tapi berlakon best...

      Delete
  4. akak selalunya tahu tengok je.. nama hero atau heroin jarang akak nak ingat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi rajin2 la singgah..kita akan berikan input terbaik,,,apa2 pun tahniah AIZA sebab anda memang hebat dalam Nuffnang ;-)

      Delete
  5. Assalam En Montana. Bila ziarah ke halaman ini nampaknya memang unik penampilan yang di paparkan.

    http://perjumpaanmeeting.blogspot.com/2013/10/anytime-and-anywhere.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih singgah mai noo encik Mahmud

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...