Instagram

Thursday, 3 October 2013

Vikram Hero Bertubuh Sendo

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Wow..hari ni cuaca di belah utara, Pulau Pinang dalam keadaan baik..Sapa2 dok area ni kalau nak sidai kain ka, kasut ka cukup syokk oo sebab panaih..Kompom kering dalam masa yang agak singkat. Bagi geng2 surirumah tangga fulltime cukup best buat benda ni sebab cuaca dia best.. Apa2 pun yang anda sedang lakukan moga diberkati dan dirahmati..amin.


Terima kasih kepada semua blogger yang sudi singgah dan follow blog aku yang setahun jagung rebuih ni..heheh..Maklumla aku orang baru, banyak benda yang perlu aku belajar lagi dan terima kasih kepada blogger2 otai yang banyak share info2 yg bleh dijadi outcome yg bagus kepada semua pembaca dan blogger2 di luar sana..Anda memang hebat..sempoi..CUNNN!!!!!


Berbalik kepada cerita yg ingin aku kongsikan hari ni, selepas aku create FB fanpage aku dan FB aku sendiri, dan selepas aku add ramai gak otai2 blog di luar sana, banyak yang sudi approved balik friend request aku.. Terima Kasih banyak2 la nooo...sudi jadi rakan FB aku.. Dan aku cuba jugak untuk promosikan blog kerdil aku ini dan ternyata rupa-rupanya ada gak yg suka filem Tamil ni..Rata-ratanya WANITA...heheheh..Ni mesti sebab hero hensem kot..Kalau Telegu punya hero aku xnafikan memang depa smart2 tapi hero TAMIL ni...errr...Wanita2 di luar sana...anda minat hero TAMIL ka?heheheheh....xpa2..lawak ja nooo..jangan marah sebab itu pandangan dan perspektif masing2..jangan skeptikal dengan minat orang dan terutamanya minat sendiri..Anda suka,itu hak anda.hahaahahah...


Dan ada di kalangan wanita yg komen di FB mengatakan mereka minat hero yang aku xsangka dia bleh sebut..Aku kenal hero tu, tapi xrasa nak update pun la pasal hero tu..Tapi bila seorang rakan fb aku dia komen pasal hero yang aku nak buat sebagai tajuk posting kali ni..hahaha...inilah dia..VIKRAM...hero yang bagi aku antara body builder gak la...





Vikram

VIKRAM 


Ninnndiaaaa...kakak2 blogger di luar sekalian alam...hampa tengok tuu..tuudiaa hero...kacak x?hahahaha...Hero ni mcm hero Tamil lain, mcm hero lain maksud aku bukan sama mcm yg lain, tetapi mcm itu membawa maksud dia ada kekuatan dia yg tersendiri. DIa ni bagi aku banyak filem dia bila dia pukui orang terbang dan melantun-lantun.. Jadi ada sikit sebanyak filem dia yang aku dah tengok dan boleh review sedikit dengan anda semua di luar sana. Salah satunya filem dia yang aku just tengok dalam ASTRO 202 yg bleh dikatakan ulang banyak kali jugak adalah bertajuk DHOOL. Cerita ni heroin dia JYOTHIKA, difahamkan beliau isteri kepada SURYA, iaitu hero yg pernah aku review di awal penglibatan aku dalam blog ni. Filem ni best broo..best macha...Sapa yg dahagakan action mcm aku, hahaha..Filem ni hampa bleh usha la macha..Dia fight dengan ahli politik..dan cerita ni dia kena pukui teruk gak la. Dan apa yg aku bleh katakan pasai VIKRAM ni..aduii..dia ni banyak filem sebelum2 ni aku tengok ending dia dia mampuih..Mana ada orang buat cerita dia mampuih..VIKRAM ja bleh buat mcmtu..Tapi tu la, bila hampa menghayati satu filem, dan hero tu mati...hampa akan jadi xpuaih hati wei...itu pandangan aku la..heheheh...





DHOOL (2003)







REEMA SEN, second heroin




Tapi bagi aku dalam cerita DHOOL ni, second heroin yang lebih mengancam..heheheh...Bagi aku laa..xtaw la mata hampa usha mcmana kan.. So cerita DHOOL ni simple ja bagi aku, dia mai dari kampung, nk jumpa seorang Menteri tu berkenaan masalah pencemaran air di kampung depa. So dalam proses nk jumpa menteri tu, VIKRAM ni terpukui la seorang mamat yg buat kacau kat pekan tempat dia tinggal di situ.. Mamat tu pulak adik laki kepada seorang samseng, bukan samseng lelaki tapi wanita.. Yg aku ingat watak perempuan yg jadi samseng tu nama dia KAKAK SWARNA.hehehe...kak SWARNA ni memang jahat,dan adik2 dia semua jahat2 belaka..so vikram dah tibai adik dia la, dan cerita punya cerita last2 SWARNA ni kawan ngan menteri yang VIKRAM nak jumpa pasal masalah pencemaran ayaq di kampung dia tu.Berlaku lah pergaduhan dan action dia memang best. Cerita ni ada scene Vikram pakai DHOTTI ja tibai samseng sampai melambung2..DIa punya trademark dia dalam cerita ni, bila dia mengamok, gelang kat lengan dia akan naik 2 inci dari keadaan asal gelang tu. Aku rasa plot cerita dia mcmtu ja kot.


Ada lagi filem latest dia yang aku tengok..dia berlakon ngan heroin cun gak.tajuk cerita tu BHEEMA. Latest xlatest gak la..BHEEMAA  tu xsilap aku filem 2008.haaa..dalam cerita ni dia mati wei..Hero mati..tragis gak la..dia mati..heroin mati..kawan baik dia merangkap boss dia pun mati..pakat mati habih aih..yg xmati dalam cerita ni POLIS yang berpangkat saja.hehehe...








Jadi dua filem ni aku rasa hampa bleh tengok sebab setakat ni aku tengok filem VIKRAM ni memang best.. Watak dia sempoi dalam dua2 cerita ni..memang action dia sempoi..Cuma filem BHEEMAA ni ja ending dia tragis skit..mcm aku kata tadi..hero mati wei..aduuuii macha...hero mati kira memang habis la cerita..


Buat masa ni setakat ni saja kot review aku pasal VIKRAM ni..Kalau ada apa2 penambahan akan di lakukan di post2 akan datang... Xsilap aku Vikram ni ada lagi filem terbaru dia selepas BHEEMAA (2008) ni.. Xsilap aku tajuk cerita tu RAAVANAN dan dia berlakon dengan Aiswarya RAI...feewiitt..heroin Bollywood tuu..tapi main ngan VIKRAM ni..heroin mana pun sanggup mau berlakon sama dia macha....Nanti ada masa aku review pasai RAAVANAN ni...okk...apa2 pun sudi la singgah mai noo...hehehehe... Opsss lupaa...Heroin dalam cerita BHEEMAA ni nama dia TRISHA..lawa gak wei.. Stok kalau kerja kat Jabatan PEndaftaran ka..kompom hari2 aku tukaq IC aku..alasan??? hilang...sebab?nak usha marka lawa kat Jabatan Pendaftaran...


Sekian terima kasih.


Montana
















11 comments:

  1. done follow sini no. 22
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. wahh.. teman minat sangat Rajnikanh tu.. bestt lakonan dia.. hu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee.. teman komen gambo yang kat tepi belah kanan tu tauu.. kui3

      Delete
  3. salam kenal..dah follow balik kat sini..bestnya blog ni..lain dari yg lain..ada hero tamil..akak minat jugak..nampak gambar rajnikanh tu buat akak senyum..:)

    ReplyDelete
  4. filem tamil mmg jln ceritanya berbeza dgn cerita hindi..
    ada yg lagi menarik...hehe

    ReplyDelete
  5. Terima kasih kepada semua yang sudi komen..aku akan cuba review pasal cerita SuperStar plak lepas ni...India negara besaq...dan Industri Filem depa pun dalam scope yg besaq..Namun Hindi juga tetap ada follower mereka.Cuma aku lebih fokus pada Tamil..Keunikkan mereka cukup sempoi...

    ReplyDelete
  6. AMboi handsome hero tu da mcm Hirthik Roshan skali pandang ngeee...

    ReplyDelete
  7. vikram ni encem...hihihi...
    tp mahesh babu pon encem...
    vijay pon not bad...hahaha...
    tamakkk dak??

    ReplyDelete
  8. Filem vikram banyak .. Yang paling best = Anniyan (Stranger - 2005). Peguam yang nerd tapi ikut rules. Ada satu watak yang best bernama Anniyan yang akan membantu peguam ini utk bunuh semua pesalah yang terlepas daripada hukuman kerajaan. Mereka berhubung melalui website. Lakonan dan cerita serta action yang terbaik daripada vikram. 2)"KASI" (Filem 2001 VIKRAM berlakon sebagai org buta - 100% mcm orang buta yg sebenar dan sebuah cerita kampung yg sgt menyayat hati. Awek dia bisu. Kena rogol oleh ketua kampung). 3) "SAMY" - Filem 2003 VIKRAM berlakon sebagai polis yang baik tetapi amik rasuah utk tolong orang susah pada masa yang sama untuk merapatkan diri dengan pemberi rasuah dgn tujuan dapat pantau/bantutkan aktiviti mereka. Jalan cerita memang best. DHILL (2001) vikram berazam jadi polis.. Lepas selesai latihan polis blum jadi polis dah bermusuhan dengan penjahat. Penjahat ini menyebabkan hasrat dia jadi polis bertambah susah sebab orang jahat tu sendiri seorang polis yang akan memenjarakan vikram utk menghalang dia jadi polis. Dan pada tahun ini November 2014, filem vikram akan berada di pawagam..Vikram berlakon dengan Pengarah, Shankar iaitu pengarah Sivaji The Boss (Lakonan Rajinikanth) dan juga pengarah cerita Anniyan. Tajuk filem ini "AI" atau "I". Heroin dia adalah Amy Jackson yang berlakon filem pra sejarah Madrasapatinam dengan actor Arya. Vikram akan berlakon sebagai ahli bina badan, model dan 1 lagi watak cacat dalam filem ini. Kalu cerita Shankar pasti best. Cerita Shankar : 1) Endhiran The Robot (Rajinikanth) 2) Sivaji The Boss (Rajinikanth) 3) Anniyan (Vikram) 4)Indian (Kamal Hassan - berlakon sebagai pakcik tua bekas pejuang kemerdekaan, pembunuh besiri). 4)Mudhalvan (Arjun berlakon sebagai wartawan yang akan tanya soalan panas kepada ketua menteri di saluran siaran langsung tv seterusnya dicabar jadi menteri utk 1 hari oleh ketua menteri tu sendiri mengantikannya jika dia beranai. Dia mula2 taknak..tetapi terima juga dan seterusnya menggunakan 1 hari itu utk buat macam2 kebaikan kepada rakyat. Memang best cerita ini.). 5) BOYS - Cerita remaja2 yang dihalau dari rumah bercita2 nak jadi pemuzik tetapi ditangkap polis sebab buat lagu pedas utk pemberontak/terrorist atas akta hasutan dan sebagainya.... Kebanyakan filem Shankar diberikan muzik/lagu oleh pemenang Oscar (Slum Dog Millionaire), AR RAHMAN... Cerita tamil 100 kali lebih best daripada hindi. :)

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...