Instagram

Sunday, 20 October 2013

Mappillai-Dhanush

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Moga anda sihat semua..Huhhh...cuti macha..releks2 dulu kan...hehehhe....Aku baru setel ja tengok satu filem..Dan filem ni aku memang dok cari..Last2 jumpa la jugak...huhhh...Yang syoknya jumpa area Pekan Rabu Aloq Staq gak la...hurmmm...Aku dapat info ni dari member aku yang bleh dikatakan peminat Tamil tahap Hardcore gak la...Cerita ni tajuk dia Mappillai...memang dok cari...jumpa jugak Akhirnyaa....kini Pasti...aikk...Anita Sarawak lak dah...






Mappillai
Mappillai (2011)







Mappillai scene





Hansika
Hansika


HERO dia Dhanush...menantu superstar lagi kali ni..Tapi heroin ja..hurmm..xyah habaq..aku taw lawa..hahahah..Dengan cerita dia ni la marka Little Superstar...xkenai little superstar?hampa bleh tengok dengan klik di sini ..tudia marka..hahaha..punya la lawa..hero xyah dok habaq la aku pun jeles...

So cerita ni pasai Hero yang cukup merendah diri...berkenan dan kenai heroin secara xsengaja sebab masa heroin dok naik moto ada kutu cuba buang brek moto dia..Jadi masa heroin menunggang moto tiba2 dia sedaq moto dia xda brek...Melelong la dia bawak moto..Kira masa tu la hero, DHANUSH atau nama dia dalam watak ni Saravanan selamatkan dia..Heroin sudah jatuh cinta..Cuba mengorat hero tapi hero xlayan..Hampa tengok Tamil buat cerita,skit punya lawa heroin dok gila kat hero sirrr punya..hahaha..apa bleh buat...Cerita..layan ja la.


Plot cerita bertambah menarik bila mak heroin, Manisha Koraila, nama yang tidak asing lagi dalam Bollywood dapat taw anak dia suka kat hero kampung ni..Macam2 la dia xberkenan sebab hero ni low class katanya..Jalan cerita bertambah menarik bila hero akhirnya kawin di pertengahan cerita..Bermulalah pergaduhan secara psikologi di antara hero dengan mak mentua dia iaitu Manisha Koraila..tapi dia silap la sebab hero cerdik..Macam2 tektik dia pekena hero...tapi hero pekena balik.. Mak mentua dia taw kalau nak tibai, hero ni samseng gak masa dulu2..Sebab ada dah kutu2 standard menteri p cerita kat dia background hero dekat dia..Jadi dia xmain la cara kasaq..heheheh..


Plot cerita disajikan sedikit dengan jenaka2 biasa oleh Vivek, nama komedi yang tidak asing lagi dalam dunia komedi Tamil..sat2 aku tunjuk kat hampa vivek ni mcmana rupa dia..kalau hampa tengok mesti kenai kot..Yang pasti dia bukan meniaga cendoi dekat tepi sekolah kepala batas penang la nooo....




vivek the tamil comedian



ni la vivek..tengok muka pun xleh blah dah..hahahaha....dia ni kira main peranan gak la sebab awai2 filem dah ada muka dia dah..Sebab depa xmau bagi hampa boring so boh la mamat lawak ni dulu...tu ja la..


So setakat ni review aku..hampa bleh tengok sendiri...tu ja la...Jalan cerita dia xberapa heavy,cuma berkisarkan mak mentua xberapa berkenan kat menantu..tu ja la..dan ada la unsur2 pandang rendah skit di antara mentua dan menantu dan mentua dengan biras depa..selamat menonton..Mappillai (rasanya maksud dia menantu kot)..hehehe..sorry kalau silap.


Montana
Be The Best to win The Best





18 comments:

  1. Gambaq last tu..ini saya suka..haha...amboi..syok tgk ceta tamil eh..kt sini pyh sikit nk cari kdai cd tamil..kena pi try cari kt little india kut ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Little India mesti ada punya...kompom..cuma nak tengok sama ada subtitle atau tidak..tu ja...kalau bleh tengok xda subtitile punya, jalann jaa...heheheh....

      Delete
  2. cerita tamil kalau ada babak lawak memang menarik..

    ReplyDelete
  3. misai takleh tahan..salam isnin montana..

    ReplyDelete
  4. hahaha...ada manisha kaa?
    nnt aku nk tgok jgk laa...
    cam best jaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yan dia jadik mak mentua dhanush...tapi nampak dah la kedutan..mungkin sbb xpakai sendayu tinggi kot

      Delete
    2. die baru sembuh dr breast cancer..sebab tu kot + stok sendayu tinggi xsmpi india lg..ekeke..

      Delete
  5. maka mmg bertambah kagumlah dgn minat tuan. tapi tak pelik, sebab adik sy pun minat cite tamil dan hindustan..kalau boleh semua lagu2 yang srk nyanyi dia nak main..but u r the true lover of tamil's movie..salute!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...xdak aihh..ada lagi yg hardcore cik chicken_floss oo..cuma cik xjumpak lagi....

      Delete
  6. Di.. Mappilai tu maksud dia pengantin lelaki ekekeke... Ada lak akak jadi tukang translatenyer miahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow....nak belajaq boleh kan...heheheh...

      Delete
  7. lama x tengok citer tamil n hindustan..hehe
    comel misai dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tanks Yumida singgah mai ;-)

      Delete
  8. tang misai hero tu buat aku berkenan..hahaha

    ReplyDelete
  9. tanks singgah brooo..hahahah

    ReplyDelete
  10. misai dia ke atas. macam sarjan misai citer polis gerak khas. HAHAHA

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...