Instagram

Tuesday, 22 October 2013

Stylish Star-Allu Arjun

Assalamualaikum...salam sejahtera kawan2 semua dan anda2 di luar sana moga sihat sejahtera.Hari ni hampa semua sihat kot noo..harap hampa sihat sejahtera hendaknya...aku baru sahaja selesai menonton satu filem...bukan tamil...kali ini aku tengok Telegu lak...heheheh...





Badrinath Poster
Badrinath (2011)

Tajuk filem Telegu ni Badrinath, 2011 punya movie..hampa tengok la poster tu..Siap ada pedang muka singa..kompom action punya movie macha...hero ni aku xkenai,sbb Telegu ni aku kenai Mahesh Babu ja..sbb bagi aku Mahesh Babu la style..hehehe...





Allu Arjun
Stylish Star Allu Arjun



NI dia hero dia..amacam..style dak..nama timangan dia dalam industri Telegu Stylish Star..nama dia Allu Arjun dan filem ni xsilap aku arahan bapak dia..aik..nak macam industri kita punya style dah nooo...heheheh...Allu Arjun ni banyak gak filem dia cuma aku baru tengok yang ni ja...





Stylish Star







Tamanna



Ni heroin dia..seperti biasa Tamanna sekali lagi ada dalam filem telegu..hehehe..dia lawa gila dalam filem ni..macam biasa gak la..dia la kekasih hero...


Badrinath ni mengisahkan filem pasai seorang anak murid yang setia pada gurunya, iaitu Badri(watak hero) dan merupakan murid yang paling setia dan taat pada gurunya..guru dia suruh buat apa semua dia ikut...Dan dalam cerita ni hero adalah seorang murid yang kena jaga tok guru dia..Pergolakkan berlaku apabila kuil2 di India banyak yang kena ganggu dengan geng2 pengganas dalam India..depa ni mai dan suka ganggu sami2 di kuil ni dan ada yang dibunuh..aku pun xtaw apa yg pengganas ni geram sangat kat geng2 sami ni.


Jadi geng2 sami ni bersidang la nak kena jaga kesucian kuil2 ni sebab geng2 ni anytime bleh buat kacau...Jadi mahaguru yang wataknya di pegang Prakash Raj ni ditugaskan untuk memimpin sekumpulan remaja yang bila depa dewasa nanti akan dihantar menjadi guardian di kuil2 yang akan ditetapkan pada depa nanti.Dan Hero sebahagian daripada remaja2 yang dididik khas oleh Mahaguru ni dan hero memang stylish star betui la lawan dalam cerita ni.


Watak heroin ni timbul masa dia saja dok wat terer nak berkelah di kawasan pergunungan...tok wan dia tetiba sakit dan masa tu gak hero mai dengan gaya lompat dari bukit ke bukit sampai la kat tempat tok wan heroin sakit dan menyediakan rawatan percuma kepada tok wan dia.. Jalan cerita dia simple,heroin berkenan kat hero, tapi hero lak xbleh bercinta..sebab mahaguru dia xbagi..ini disebabkan hero bakal pengganti mahaguru..Mana la mahaguru nak bagi dia kawin atau bercinta macha..mahaguru pun bertapa skit punya lama..berjanggut sampai putih senang2 nak bagi hero kawin..hahahhaah....DAk aih...itu prosedur depa..Kalau nk jadi pengganti mahaguru,kena follow guideline mahaguru la..xleh kawin...tu ja laa..


Ending cerita dia macam biasa aku dok cerita...Habihh macamtu ja...heroin tensen dan memaki hamun mahaguru hero...hero buat xtaw ja last2 mahaguru lak xsampai hati...dan akhirnya membenarkan heroin bercinta dan teruskan niat suci depa..tu ja la...hehehehe...aku xtaw apa mahaguru tu pikiaq..mungkin sbb dah masuk 2jam lebih kot cerita dia kan..cerita duration 2jam 20minit..kalau mahaguru lak dok wat merajuk xjadi la 2jam 20 minit..


Aku bleh bagitaw ini cerita ada action,love kurang sebab hero xleh tunjuk sangat love dia..ya la..mahaguru dok pesan dah..kalau bercinta gak kena penampaq betui muka..hero xberani la macha..nak pangguu kepala depan mahaguru pun xberani apatah lagi nk lawan mahaguru...Oh yaa...hero ni...aku lupa nk bgtau..serius...dia pandai menari..lembut gila badan dia..sapa suka tarian aku suggest hero ni..dia punya tarian memang style..padalah depa panggil dia stylish star...aku bleh bagi 3bintang ja la cerita ni...bukan xbest...tapi okk lahh..cerita dia xbosan..sentiasa ada jalan cerita dia...agak bila nak bosan ada la komedi skit...tu ja la...



Sekian terima kasih....

Montana
Be the best to win The Best





10 comments:

  1. wah comelnya heroin dia... baca sinopsis cita ni pun best... dulu suka tgk jugak tamil...tp skg tv rosak dan jarang dah tgk... hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaza..ni bukan Tamil..ni Telegu...hehehe...loghat depa lain skit...oo..xpa2..beli dvd dia lepaih tu tengok dekat laptop...setel..terima kasih atas komentar dan sudi singgah sini...

      Delete
  2. Oo..tamil dgn telegu lain eh..tk pnh tgk ceta telugu lg kut rasanya..kt sini pyh nk cri cd2 ceta tamil,telugu..hatta industan skalipun..hero dia kiut jgk tu..hoho..bleh gagah tgk jgk ni..pling best part joget2,guling2 kt gunung ganang tu..heeee...

    ReplyDelete
  3. Assalam.
    Telegu ini kat India juga ya? Iras rupa seperti Indian jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telegu ni bro mahmud, adalah bahasa..heheh..bukan kata iran Indian,memang Indian bro..cuma dialek depa xsama dengan Tamil..

      Delete
  4. tamanna tu macam aku je jai...
    hahaha...

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...