Instagram

Tuesday, 3 December 2013

AC/DC Rock Band

Assalamualaikum semua kawan2..harap hampa semua sihat la nooo...Hari ni cuaca pun dok hujan ja..Blah2 utara ni la..Hampa yang belah selatan xtaw la macamana...Hari ni aku nak releks2..sambil dok layan lagu dulu.. Hari ni aku dok ulang lagu kumpulan ni jaa..Aku xtaw dah berapa kali aku Ulang...hahahaha...Muzik dia bleh la dikatakan Rock N Roll, Hard Rock pun ada gak...Dan band ni bleh dikatakan Legend gak la, dan xsilap aku banyak movie2 Hollywood kebelakangan ini memainkan lagu2 band ni dalam filem depa...Haaa...hampa agak2 sapa dia ni..heheheh...






Tudia..ni la band yang aku kata tu..aku taw brother2 kita di luaq sana mesti dah masak dengan Band ni..maklum la, single depa ada yang dikeluarkan dalam tahun 1976..pergh..lama tu..kalau hampa google band ni, kira ada gambaq2 depa yg xda kaler pun ada..Menunjukkan depa ni memang lagend la..Yang aku taw band ni band dari Australia..sedap didengar jugak lagu dia..Rock dia xda la keras sangat...cuma dia punya vokalis dia nyanyi suara agak nyaringg skit....tapi aku rasa okk la....sebab aku dok dengaq lagu2 depa ni...






Antara single mereka..xsilap aku...Tajuk dia TNT...tahun 1976..dan sekarang ni pun aku dok ulang lagu ni..berapa kali aku pun xtaw..hehehe.. Saja la nak share ngan hampa kan....










Bleh la hampa google tengok pasai band ni..Bagi aku legend ni selalu ada kekuatan mereka...dan mereka sentiasa dikenang sebab selalunya band yang bertahan lama ni sebab seni depa..Depa berjuang atas seni depa tu..Sebab tu tahan lama macha..Dulu aku ada dengaq gak ura-ura mengatakan depa ni nak Mai Malaysia..tup2 xdengaq apa dah pun..xmai la kot..hehehe....

So setakat ni ja la post aku..saja share ngan hampa ja...Banyak lagu2 dia yg hampa bleh layan..Dan banyak gak filem2 terbaru Hollywood amik lagu depa...So cari sendiri la noo..yang aku taw band ni memang best... Kalau di Malaysia xdapat dinafikan lagi... Double Trouble...Wings Dan Search la..tetap di hati....Rock Band Malaysia terbaikk....




Montana
Be The Best to win The Best



14 comments:

  1. best ke jai? nnt nak cube search band ni..ehehe..

    ReplyDelete
  2. Tak minatlah band band ni Montana....wings, search....layanlah jugak...hehe

    ReplyDelete
  3. My favorite old timer band..Gun & Roses and Santana..lagu-lagu dia orang evergreen...

    ReplyDelete
  4. owh..bro layan lagu rock matleh..:)

    ReplyDelete
  5. Dulu sya mcm terperasan abcd huhu..masa kekecik..wah..jai dgq jgk lgu2 rock ya :)

    ReplyDelete
  6. Rockkk oooo , tebaikkkk done klik :)

    ReplyDelete
  7. ACDC merupakan band yang super duper cool at one time..tapi sayangnya ketika aku mula membesar, pengaruhnya semakin berkurangan...tapi lagu2 dia memang evergreen....

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. woo..dh lama sungguh laa 1976 tuu

    ReplyDelete
  9. baru tahu ada kumpulan ni.. yang tau ada XPDC ja hehehe

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...