Instagram

Monday, 14 October 2013

Little Superstar- Simbu

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga anda semua sihat di samping keluarga dan orang tersayang.. Blah Penang la ni dok hujan ni..Sat hujan sat berenti..Tapi dok hujan ja la..Xtaw la blah selatan sana macamana nooo... Sebelum apa2, aku ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha untuk semua mereka yang beragama Islam..In shaa Allah..Amin



Petang kelmarin aku share pasai University London ngan hampa kan, rentetan daripada iklan Nuffnang jugak la aku post tu..Rasa mcm nak taw gak la serba sedikit pasai University sbb tu aku share. Jadi hari ni, landasan kembali seperti biasa..objektif terbinanya blog ini- Cerita Tamil.hehehheh.. Aku nak review pasai sorang lagi hero yang mungkin ramai xkenai..kalau sebelum ni semua orang taw sapa tu Superstar..Ni kita sembang pasai Little Superstar lak..Nama dia Silambarasan a.k.a SIMBU dan juga Little Superstar.



Silambarasan Simbu
Simbu


Nidia Little Superstar.. Tajuk cerita yang aku nak review tu tajuk dia Osthi. Dalam cerita ni dia memegang watak POLIS..Tapi bukan Yes boss punya polis macha..POLIS kepala gila2 punya ni.hahahahah...







Osthi Poster






Richa Gangopadhyay
Richa Gangopadhyay


Amacam heroin???style?hhahahah..Aku pun xtaw nak sebut macamana nama dia...Payah ngat aihhhh... Tapi ni la heroin cerita Osthi  ni..Cerita ni berkisar Hero yang jadi Polis di satu Kampung tu..Dia ni kira nak pukui orang ja..Pantang salah skit kira memang penampaq betui telinga la mendapatnya.Dan dalam masa yang sama dia ni Polis yang jujur. Perwatakan dia saja yang gila2..Tapi perlaksanaan dia tetap ikut LAW la macha.Sebab tu ada satu politician xpuas hati sama dia sebab ini Polis selalu kacau dia punya kerja.


Hero ni pulak kalau di flashback balik, dia ni anak yang selalu di diskriminasi oleh ayah dia sendiri.Ayah dia sayang adik dia lagi dari dia sbb hero ni selalu melawan.Tapi mak dia sayang sungguh kat dia.Di sebabkan adik dia yang dimanjakan sangat adik dia berkawan lah dengan ahli politik yang jahat tadi..Klimaks cerita bila satu menteri mati di sebabkan bom yang adik hero bagi kat rumah menteri tu..hahahaha..Mampuih2....apa yang aku bleh bagitaw Hero dalam cerita ni nak macam jelmaan Rajinikanth dah..Sebab tu la kot depa gelarkan dia Little Superstar.Hampa akan dihiburkan dengan ayat2 dia yang style, gaya dia...pusing cermin mata ray ban dan lain2 gaya dia berjalan dan sebagainya..

Aku rasa hampa bleh terhibur dengan cerita ni sebab cerita dia xheavy sangat...Moral of the story dia pun simple ja..Iaitu kasih sayang anak dan ibu bapak dan lain2 hal2 berkaitan kekeluargaan.Pendek kata abg ni garang macamana pun, kalau adik dia dalam masalah, abang mesti tolong punya walaupun abg tu menyampah xdak dah kat adik tu kan..heheheh..Itulah abg..Macam iklan digi tu..." Aku Kan Abang???"


So setakat ni la kot review aku.. Kesimpulannya aku bleh bagi 3.5 bintang la untuk cerita ni. Sapa dahagakan action dan komedi, so ini adalah ceritanya buat masa ini yang bleh aku suggest.. Jadi, sampai di sini jumpa lagi dan Salam Aidiladha semua...


Sekian terima kasih.


Montana



14 comments:

  1. Cerita baru dipasaran ker? cam best jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo klu gitu boleh la cari kat kedai...ida pun nak jadi peminat filem tamil la...

      Delete
  2. kalau ada watak polis memsti best ceritanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishhh,,,mesti la best Mizz Aiza ooo...Little Superstar tuu... ;-)

      Delete
  3. wah, tak pernah dengar lagi kod. gaya macam best :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la best broo...little SUperstar tuuu..

      Delete
  4. Wah misai..sya baru beli ceria singam..bkn chewing gum eh..singam..ceta polis jgk..tp blum tgk lg ni..nnti bleh cari cerita ni plak

    ReplyDelete
  5. Ada pnh tgk khadaldesam tak montana..?sangat best..nanti buat review eh..cerita yg mmg sgt best..heeoin dia tabu..yg hero misai tu..sy sgt suka..smpai tdoq termimpi2 ok.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpernah tengok adrianna..aku rasa tu cerita lama kot nooo...tapi SIngam kalau beli xtengok rugi la beb...Surya tuuuu

      Delete
  6. macam dabang je crita ni...
    hg try google dabangg...
    sallu berlakon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup dabang dulu baru dia ni..lepas tu Telegu pun ada gak Gabbar Singh

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...