Instagram

Friday, 11 October 2013

Padikkathavan- Dhanush

Assalamualikum dan salam sejahtera kawan2 semua. Apa khabar..harap anda semua sihat semua dan dirahmati..Amin.. Kelmarin aku habaq kat hampa aku nak review beberapa filem kan..so hari ni aku berjaya juga untuk review beberapa filem yang sempat aku dapatkan dvd di Little India Penang...


Aku nak review sekali lagi pasal menantu superstar, Dhanush. Aku baru tengok cerita ni semalam dan jalan cerita dia aku boleh bagitau...Love story dan juga action..Heroin dia..ehem2..Tamanna jugak nampaknya. Bila aku tengok banyak filem Dhanush ni nampaknya dia banyak berlakon dengan Tamanna..Untung Dhanush ni..Kalau nk kata hensem aku rasa hampa lagi kacak..heheheh





DVD Padikkathavan
Padikkathavan- Dhanush


Tudia Dhanush..Amacam...kompom hampa lagi kacak dari dia wei..hehehe.....Jalan cerita dia senang ja..Dhanush selaku hero ni..Anak tengah2 la dalam adik beradik dia. Dia ni nak dibandingkan dengan abg,kakak dan adik dia, dia ni antara anak yang paling xpandai dalam kalangan depa..Kesimpulannya dia anak xcerdik la..Mengaji xpandai..Xda dgree..sebab adik beradik dia yang lain semua pandai2. Jadi selalu dia di diskriminasikan oleh ayah dia.. Mai tang adik mintak duit,pak dia bagi siap top up lagi kot ataih..Mai tang dia mintak duit dan2 pak dia naik sheikh..hahahaha...Itu la sedikit sebanyak layanan dia dapat. Tapi hero steady..Xmarah pun..releks ja sbb adik beradik dia yg lain taw mcmana dia ni.Di rumah ja dengaq cakap, mai kat luaq dia ni Rowdy (samseng) gak la.Kira kakak2 dia kalau ada masalah di tempat kerja, petik nama dia..Hero penumbok betui muka la jawabnya. 


Klimaks cerita bila dia berjumpa dengan heroin, Tamanna dan bapak heroin juga seorang samseng besaq. Jadi masalah untuk hero sebab bapak heroin ni cukup sayang kat anak dia. Jadi hero cukup derita gak la sementara nak boleh dapat heroin pun. Di ending cerita fight one by one dia cukup best di mana hero lawan dengan samseng yg bengang kat hero sebab hero besa pukui adik dia sampai mati. Mana xmati, sekali penumbok terbang punya jauh lepaih tu jatuh atas benda tajam yg membuatkan adik samseng tu mati terus di tempat kejadian sebelum sempat meninggalkan wasiat...


Jadi itulah sedikit sebanyak yang boleh aku review..Cerita dia best.. Aku suggest Dhanush punya cerita kalau hampa nak tengok, better yang lama2 skit sbb baru2 punya filem dia xberapa nak menyengat sangat.. Itulah tips aku sedikit sebanyak pasai Dhanush ni noo...


So aku rasa setakat ni ja kot..Nanti ada filem lain nanti aku review lagi dengan hampa noo..Err...selamat bercuti untuk hampa semua...Makan angin kat luaq negara tu ingat2 la kami kat Malaysia ni nooo....


Sekian terima kasih.

Montana



DHANUSH








Padikkathavan Poster








8 comments:

  1. Replies
    1. alamak..lupa nak remarks benda tu..sorry2..filem 2009 brooo.... ;-)

      Delete
  2. wahhh nampak menarik.. hero tamil tak berapa kenal.. nak tengok jgklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tengok..menantu Superstar kot ;-)

      Delete
  3. Mak Ngah Ida memang suka sangat tengok citer Tamil ni. Dia kata citer tamil lebih best dari citer hindi. Ida pun kalau bertandang kerumah dia...tumpang sekaki tengok...memang best!

    ReplyDelete
  4. Spek dia sgt berkilat ok...nnti nk g cri jgk cerita ni

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...