Instagram

Wednesday, 23 October 2013

Action King-Marudhamalai

Assalamualaikum dan selamat petang semua..apa habaq..apa cerita semua petang2 ni?wei Penang hujan lebait wei..hujan lebaitt..hahahah...rahmat..rahmat..Jadi bagaimana di Selatan sana..harap yang nak balik nanti berhati2 la nooo..hujan ni..lebait sangat...jangan laju2..tang kona baru hampa speed.heheh..lawak ja noo...



Marudhamalai Poster
Marudhamalai (2007)


Cerita ni hero dia Action King Arjun..hahaha..cerita dia jadi Polis..Cerita ni depa tunjuk dari awai proses atau prosedur Hero nak jadi Polis.macam p fizikal test, dan sebagainya..Xda la start2 cerita dia jadi Polis. Ini di sebabkan oleh harapan ayah dia jugak nak dia jadi POLIS.hero xmembantah,menurut sahaja..Itulah contoh anak yang baik kan..hahaha..


Plot cerita bermula bila dia dapat jadi Polis, Konstabel dulu macha..bukan berpangkat dah..Penjahat di situ memang betui2 underground punya law sampai kawasan tu xpernah ada pilihanraya sejak 15 tahun dulu lagi.Semua samseng sekoq tu ja control. nak jadi cerita ada gak election di situ dan samseng telah mengamok, dan memukul hero punya bapak di tempat membuang undi..apa lagi..Hero penendang la..Siap dia naik pangkat lagi lepaih dia tibai samseng tu...hahahaha..


Cerita bertambah best masa dia dah naik pangkat sebagai inspektor...dan dia membuat segala keputusan berdasarkan kebenaran..bukan rasuah2 punya...kira dia gaduh bukan standard samseng kampung punya..Menteri pun dia psiko buta2 ja...Sampai ada menteri tu bunuh diri sebab malu, punya xtahan dengan psiko Hero terhadap dia..hahahaha...Tu yang aku kata best...


Ending cerita memang steady..Action gila2 punya..lawan pun best sampai ada satu scene tu dia lawan ala-ala tomoi..hehehe....



Meera Chopra
Meera Chopra



Ni la heroin dia..saja boh last skit..bagi hampa tertanya2 sapa heroin dia..Dengaq cerita ni la sepupu Priyanka Chopra..patut lawa..hahahaha


Sekian terima kasih..

Montana
Be the best to Win The Best





17 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat tak leyh dlete ni..salah ejaan tadi tu yg check delete..wakakakaa...

      Delete
  2. awat cover poster crita ni macam hero tu pening..? tangan kat dai...hahahaha...

    ReplyDelete
  3. Hee..amboi aih..tengok poster dia pun dah cukup teruja ni..blum tgk cerita lagi ni..posing kemain dah tu.. :D

    ReplyDelete
  4. hak nih hensem heronyer he3...

    priyanka chopra punya cousin ek..harusla lawa.. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hero ni pernah jadi cikgu sambilan kat sekolah Nibong Tebai dulu

      Delete
  5. Assalamualaikum PCL singgah , terima kasih laa..follow blog sy www.nazlee.com nih...wah bro ni minat gambaq tamil ka?? hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam PakcikLie...sama2..biasa la tu sillaturrahim sesama blogger...hahaha..minat Tamil dan telegu

      Delete
  6. En. Montana buat preview sikit tentang filem `samar'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samar??ooo...filem baru tuu..xdan tengok lagi rasanya tahun ni punya movie tu..In shaa allah nanti kita try tengok....Vishal hero dia tu...

      Delete
  7. kalau cerita ada babak polis mesti best.. bagus review ni..

    ReplyDelete
  8. mesti best cerita ni... adui! dah lama tak tgk cerita ...kena tgk ni..hehe...
    ha'ah lah cun heroin nya..mmg patut klu cousin Priyanka Chopra...cantik tertarik...

    ReplyDelete
  9. Priyanka Chopra punya kazen? Padanlah lawa, nak buat menantu anak bujang kecil lagi. Kalau tak boleh buat filem 50 minit lari-lari kat taman, tukar-tukar sari.

    Cinta macam ni hero mesti misai tebalkan? Kasi takut itu gangster. Adegan gaduh bunyi berdusyum2 tu kuat tak? Lama dah tak layan citer cam ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mami singgah mai...haa..dusyum segala2nya..sebab bapak hero mati kena bom dengan penjahat..jadi mami bleh agak la noo..mata merah menyala bapak mati kena bunuh..bleh layan mami filem ni seisi keluarga sebab nilai2 kekeluargaan tu banyak

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...