Instagram

Monday, 16 December 2013

Sunway Group- Sekilas Pandang

Assalamualaikum kawan2 semua..Apa habaq wei...harap hampa sihat la nooo... lama rasanya aku xupdate blog aku ni..heheh..sorry2...agak sibuk jugak bagi diri ini untuk kebelakangan ini...hari ni rasa free skit kot..ada mood lalu aku cuba gak untuk update blog ini...

Saja la nak berkongsi skit ngan hampa...baru2 ni aku ada terbaca la satu website tu..woww..menarik macha..best.,..dan website ni adalah mengenai benda yang kalau aku sebut boleh dikatakan semua orang taw punya lah... Ini jugak berikutan dengan beberapa kajian kes aku dengan rakan2 aku yang lain..Sebenarnya xda la mendalam sangat aku baca..cuma sekali imbas ja la..dan mana yang aku ingat aku share la sikit2 dengan hampa semua..Mcm biasa laa..aku ni pemalas skit nak baca2 ni..sebab ada kena mengena dengan apa yg perlu aku buat ja...baru laa aku baca..tu pun 45% ja kot berbanding dengan kwn2 aku yang lain...Depa rajin..gua ni pemalas...hahaha....lepas tu nak kena present lak benda yang kita buat tuu..lagi laa aku rasa malas nak mampuihh...heheheh

Ok2...mukadimmah dok merapu banyak sangat satgi pun buat orang menyampah ja nak baca kan...Jadi baru2 ni kami punya case study adalah mengenai dengan kawalan, ataupun control dalam organisasi..Control in organization.. Berdasarkan tu, kena la cari satu company...Multinasional..masa xberapa nak ada dah...Jadi aku main tangkap muat ja la mana yang sempat... Search punya Search..last2 aku terlupa yang aku selalu dok nampak bangunan ni..maka tercetuslah idea secara spontan untuk company Sunway Group ni...Haaa..mesti ada yang taw dah kot??? kami yg area2 Seberang Pulau Pinang ni memang dok nampak la bangunan Sunway Carnival ni...rupanya Sunway Carnival ni baru sebahagian kecikk ja dari Sunway Group ni..Bagi aku la..rupa2nyaa company ni besaq kot..besaq gilaaa...Apa yg aku taw sebelum ni aku rasa macam kecik ja..rupa2nya start ngan nama Sunway ni..memang banyak rupanya aset Sunway ni...huhhh...baru la taw.. Sunway Pyramid ka, Sunway Lagoon ka semua tu Sunway punya noo..rupa2nya besaq sungguh company ni...hahahaa...aku baru nak taw...rasa jakun pun ada sebab company dalam Malaysia ni pun aku xtaw..apa punya turrrr...



http://www.sunway.com.my/



Sunway Group ni diasaskan oleh Tan Sri Dr Jeffrey Cheah, di mana beliau yang membangunkan company Sunway ni sejak dari tahun 1974. Ada yang mengatakan dia bermula dengan business Kuari..dan bila aku tengok balik kuari pun sebahagian daripada perniagaan yang terus beliau jalankan sehingga sekarang.. Sunway Group ni besaq..di bawah company ni ada 12 division atau department yang terus menjana ekonomi kepada company Sunway ni..senang cerita la..start ngan  Sunway tu..Tan Sri ni punya la..setel... Dalam Sunway ni jugak turut dikuatkan dengan 6 orang Board of Director.

12 bahagian..hurmm.. banyak kot..dan semua bahagian tu semua boleh dikatakan menjana pendapatan untuk Sunway ni. Yang sempat aku baca adalah pasai Sunway Property ..Ni adalah subsidiari yang boleh dikatakan sebagai tulang belakang kepada Sunway Group ni... antara property depa adalah seperti Sunway Resort City...beratuih2 ekaq kot sekali depa buat business wei..huuuu...takut dengaq orang buat duit ni... Projek terbaru Sunway Property ni ada 3, iaitu Sunway Geo Residence di Bandar Sunway, Sunway Lenang Height di Johor, dan juga di Penang Sunway Cassia Phase 2 ...ooo..patut la..La ni jambatan baru nak buat, ada exit di highway tulis Bandar Cassia..aku pun baru taw..hahaha..ni projek depa la ni..Sakan2...




http://www.sunwayproperty.com/pd/




tuuuudiaaaa aihhhhhh ..... punyalah besaq skala perniagaan depa...sekali buat bangunan jalan serentak satu Malaysia...kompom kaya laa ini olang maaa....hahahha... Memang xterbeli kot property macamni...Bagi la kat depa yang kaya tu ja la...orang pertengahan macam kebanyakkan orang dalam Malaysia ni mana mampu...Kompom la..Cassia tu xsilap aku area Batu Maung..situ memang rumah mewah2 ja tu...Kalau rasa mewah silakan la beli noo..masuk ja website tu usha sendiri..hehehe..

Selalunya corporate company ni depa kena ada business lain selain major business depa..Dan Sunway juga turut tidak terlepas dalam menjaga kebajikan sosial, seperti yang diperlukan oleh sesuatu company itu..Iaitu Corporate Social Responsibility (CSR)..senang cita la macha..Tanggungjawab sosial company la..jadi CSR Sunway ada 3 seperti Pendidikan, Kesihatan dan C.A.R.E... Sebab tu adanya Sunway University,Sunway Medical Camp dan Free Shuttle Bas di area Bandar Sunway..Ini adalah seperti yang aku baca la kan..Dan inilah sebahagian CSR Sunway Group ini..Sebab nak memenuhi sesuatu Tadbir urus korporat yang baik, CSR ni depa kena la ada jugak..Jadi sebab itu tertubuhnya business sampingan ni..kira orang utara kata duit kot tepi..macam tu la kot...heheh... Dan Sunway University tu aku dapat taw dah disatukan di bawah satu yayasan yang diberi nama Jeffry Cheah Foundation..aikk...nama Boss nampak..heheh..apa bleh buat..Company dia..xkan nak boh nama Aku kot...

Banyak lagi yang ada dalam website ni..hampa baca sendiri lah..aku saja nak share jaa..Ada 12 division..so hampa tengok sendiri..punya berlambak dok wat duit dan company ni telah pun melebarkan sayap ke merata, dan paling jauh di Trinidad&Tobago rasanya..untuk perniagaan Trading&manufacturing rasanya..bleh la hampa baca...aku saja ja nak share..dah xtaw apa mau tulis daaa...


Sekian terima Kasih


Montana
Be The Best to win The Best





Monday, 9 December 2013

Bheemaa- Vikram

Assalamualaikum semua kawan2..apa habaq wei...harap hampa semua okkkk...huhhh..banyak hari gak aku xupdate blog ni...terasa hari ni nak menulis sesuatu...hehehe...Banyak isu yang terjadi dalam negara kita...hurmm..bukan xmau amik taw..aku amik taw jugak..cuma bagi la geng2 kita yg lain yg buat review pasai tu..aku macam besa la macha..hehehehe...filem ja la yang aku taw pun.Terima kasih kepada semua blogger2 di luar sana yang tidak berhenti dalam memberi info kepada aku dan juga seluruh rakyat Malaysia..jasa anda tetap ku kenang..feewiitttt....

Ok..sebelum ni..hero yang aku nak review dan juga filem dia berlakon ni aku pernah dah review..Tapi xbanyak la macam aku review pasai Dhanush dan lain2..Aku pun xsangka banyak aku review pasai Dhanush bila aku belek2 balik blog aku ni...Menunjukkan banyak filem Dhanush aku tengok..Jadi kali ni aku akan review satu filem...Dan hero ni sebenarnya hero lama,tapi style, bagi aku seangkatan dengan Action King Arjun ..Hero ni yg aku taw nama dia Vikram..Hero ni badan style la macha..body builder punya geng....




bheema vikram
Bheemaa (2008)

Tudia...blah kanan hero..blah kiri tu mafia dalam cerita ni..Prakash Raj.Prakash ni kalau hampa perasan banyak filem dia berlakon..bleh dikatakan dalam filem Telegu pun banyak dia berlakon...DAn bagi aku Prakash ni memang versatile..sebab semua watak dia bleh.Jahat dia bleh,jadi baik pun kadang2 kesian gak kalau dia jadi baik..Tapi hero dalam filem ni Vikram ok, bukan Prakash Raj ni..heheh.. Hero smart kot..badan berkotak2 milo... Cerita ni start dengan Prakash yg memegang watak namanya Chinna,seorang yang memang dikenali dari dulu lagi dalam satu pekan di India tu..Bukan sebab jahat, tapi ketegasan beliau dan samseng gak la..Kira dia ni samseng baik la..benda xkena,Polis sekali pun dia lempang pala ikut dan dia jaa... Hero pulak muncul bleh dikatakan agak tiba2 sebab di mana saja orang yg Chinna ni ready nk p pukui, hero akan sampai dulu di tempat tu dan settle untuk Chinna ni..Sekali tengok macam hero ni secret admire la dekat Chinna ni...Hero bila dengaq ja Chinna nak p tibai orang, dia sampai dulu..Sampaikan perbuatan dia ni menimbulkan tanda tanya pada Chinna. Ya la,dia heran la,dia nk p pukui ja orang tu, sampai2 tempat tu kawan yg dia nak pukui tu rebah ke bumi siap dah..aikkk..dia dok heran xabih2..dia tertanya2 siapa dia mamat yg settle dulu sebelum dia ni...

Sampai satu masa tu Chinna dapat trace sapa punya keja..last2 hero mai serah diri dekat Chinna dengan mengaku dia lah orang yg selalu sampai dan pukui dulu,dan ada yg sampai mati kena tibai ngan dia dekat Chinna.Chinna tanya la dia balik hg ni sapa dok wat chemm kat kawasan aku ni..Last2 hero bagitaw satu ja iaitu dia sebenarnya teringin nak jadi orang bawahan dia,ataupun dengan lebih senang nak join geng Chinna ni la... Bermula pada sini lah Chinna bila ada musuh yg buat kacau, dia p hantaq hero ja p settle..Dan dia sendiri nampak hero ni memang gagah la..Sekali tibai bukan skit punya..satu group KMK gak la dia tibai.. (KMK=Kumpulan Meningkatkan Mutu Kerja)...hehehe... Dan ada adegan dalam filem ni yg menunjukkan sebenarnya hero ni memang admire sungguh kat Chinna ni..Ada babak bila Chinna garu belakang badan, dia perasan yg hero pun buat benda yg sama gak macam dia buat..hahaha..kira sampai taraaa tu la hero ni sanjung dia...

Bila sampai satu masa tu,depa dok berbual dua orang Chinna tanya la hero ni sebenarnya sapa..napa tiba2 muncul dan follow dia semua..Maka sebenarnya hero ni minat kat Chinna ni dari dia kecik lagi...Chinna ni memang dah famous dah sejak hero kecik lagi..Chinna ni antara orang yang samseng tadi berlaku adil dalam semua hal..Pernah sekali bapak hero ni POLIS,kena lempang ngan samseng..Masa tu CHinna mai sorang ja..bawak kayu satu hentam semua orang yg pukui bapak hero tadi..Maka dari situ lah timbul perasaan sanjung dia kepada CHinna ni...Mulai dari saat itu hero berkelakuan samseng,dan meniru gaya2 CHinna ni....Hero cerita ni benda ni kat Chinna membuatkan Chinna terharu sangat...dia xsangka ada orang yg nampak dia sejak dia muda2 lagi...

Klimaks cerita ni start bila POLIS di kawasan tu ditukarkan kepada POLIS yang lebih agresif..Polis tu memang diberitahu bahawa Chinna dan hero adalah samseng yg sangat dikehendaki, cuma depa xda bukti kukuh saja untuk menangkap depa..Ada lagi konfliks lain yg membuatkan depa ni sangat dikehendaki oleh POLIS baru ni..Apakah konfliks itu???? maka itu hampa kena tengok sendiri lah...sebab klimaks dia ni memang best kerana berlaku pertembungan di antara CHinna dengan hero di akhir filem ini...hahahaha...

Aku bleh bagi 3 bintang filem ni..Action ada, lawak ada gak skit..Dan bagi yg rasa filem tamil agak stereotaip, aku bleh bagitaw filem ni hero mati...tu jaa..Bukan kata hero,heroin pun mati..dengan chinna sekali pakat mati habih...mati sebab apa?kena tengok laaa...Kira masa aku nk beli filem ni pun akak kedai tu kata ini filem banyak sedih la adik..sebab hero mati...hehehehe...




Vikram Trisha Bheemaa


Ni la heroin dia..Trisha.Amacam???haaa..lawaaa lagii..setakat ni heroin Tamil yg dok ada ni semua gaya2 macamni..lawa...Kira kalau keja kat Kaunter PUSPAKOM ni kira brother2 Runner kereta pakat melekat la kat PUSPAKOM tu sampai ke petang..hahahah...



Sekian terima kasih..


Montana
Be The Best to win The Best



Wednesday, 4 December 2013

Aadukalam- Dhanush

Assalammualaikum..apa habaq hampa semua...sihat kot noo..harap hampa sihat la noo...so amacam post aku yang lepas?hampa cari dak lagu ACDC tuu?hahaha...kalau jumpa tu selamat mendengaq la nooo...banyak lagu2 depa yg aku dengaq best..serius best....best di telinga aku laa hampa punya telinga entah la bagaimana kan...

Jadi hari ni beralih pula kepada bentuk asal..Iaitu review filem Tamil..hurmm..filem apa yg aku nak review ni..sat2..dok pikiaq sat....haaa...apa kata kali ni aku review pasai Menantu Superstar?hurmm...dia ni berlakon bagi aku agak serius dalam lakonan dia..cukup serius...aku nak review skit lah pasai filem dia ni...



Dhanush Aadukalam
Aadukalam (2011)



Tudia..hampa tengok..filem apa ni?hahaha...Dengan pegang ayam...kain pelikat...Kira filem ni hero yang namanya Dhanush ni...memang kampung abih la dia dalam ini cerita...Cerita ni temanya pasai Sabung Ayam..Hampa taw kot...kami blah Utara kalau sebut sabung ayam ni taw la..Xtaw la blah2 selatan sebut apa kan..So filem ni di awal2 depa ada la review skit2...sebenaqnya bila aku tgk filem ni baru aku taw yg blah2 Europe jugak ada yang terlibat dengan perlawanan Sabung Ayam ni..kira dah lama dah benda2 macamni berlaku..So dalam filem ni Hero memegang watak seorang budak yang champion dalam perlawanan sabung ayam ni.

Dalam cerita ni hero dibawah kendalian seorang Tua yg memang master dalam perlawanan sabung ayam ni..Kira hero ni anak emas orang tua ni la, sebab selalu ikut dan belajaq skill2 mengenai ayam sabung ni dengan dia..Nak jadi cerita,pada suatu hari, depa ada join satu event besaqnya dalam kampung tu..Pertembungan dua kumpulan legend dalam perlawanan sabung ayam,kumpulan hero dan kumpulan lain..Dalam event tu, hero ada buat slack skit ngan orang tua yang ajaq dia pasai sabung ayam tu..Kira dalam event tu hero sampai dihalau dari kumpulan orang tua tu sebab xdengaq cakap..Ada konflik antara ketua kumpulan hero,iaitu orang tua tu la dengan hero..Hero xdengaq cakap,orang xbagi lawan,dia nk lawan..so dia dibuang kelayakkan dia dari group orang tua tu..Tapi dalam event tu hero menang besaq..Hasil duit kemenangan tu la hero buka kedai makan kat mak dia,beli sari baru dan belanja habih orang kampung dia..Kira hero kena jackpot la hari tu...Menang besaq broo..Padahai dia xsedaq,kemenangan besaq dia tu dah mengundang rasa tidak senang pihak lain..Bukan dari kumpulan lain, ketua group dia jugakk..Orang tua tu la... Hero xtaw yang banyak musibah menanti dia di kemudian hari, kerana dia dah menimbulkan rasa benci orang tua tu, dan dalam masa yg sama membuatkan orang tua tu iri hati dengan dia..

Apakah musibah yang hero akan hadapi tiu?dan kenapa yg orang tua tu benci dan iri hati sangat dengan hero dalam filem ni?nak taw...haaa...macam besa...tengok sendiri la macha...hahahaha...aku pun tengok sampai habis ini cerita...best..cerita dia xberat sangat...senang faham..dan anda akan dihidangkan dengan suasana kampung dan konflik orang kampung dalam perlawanan sabung ayam ni..Ada la dalam filem ni, ayam import, suntik vitamin dekat ayam dan berbagai2 lagi..Sapa yg kaki sabung ayam bleh la usha..heheh..yang xkaki sabung ayam pun bleh...sebagai hiburan saja..jangan hampa lepaih tengok ni gila sabung ayam dah la....aku bagi 3 bintang la filem ni...




Dhanush Aadukalam





Dhanush Aadukalam




Sekian terima kasih...nanti kita jumpa lagi nooo.....


Montana
Be The Best to win The Best

Tuesday, 3 December 2013

AC/DC Rock Band

Assalamualaikum semua kawan2..harap hampa semua sihat la nooo...Hari ni cuaca pun dok hujan ja..Blah2 utara ni la..Hampa yang belah selatan xtaw la macamana...Hari ni aku nak releks2..sambil dok layan lagu dulu.. Hari ni aku dok ulang lagu kumpulan ni jaa..Aku xtaw dah berapa kali aku Ulang...hahahaha...Muzik dia bleh la dikatakan Rock N Roll, Hard Rock pun ada gak...Dan band ni bleh dikatakan Legend gak la, dan xsilap aku banyak movie2 Hollywood kebelakangan ini memainkan lagu2 band ni dalam filem depa...Haaa...hampa agak2 sapa dia ni..heheheh...






Tudia..ni la band yang aku kata tu..aku taw brother2 kita di luaq sana mesti dah masak dengan Band ni..maklum la, single depa ada yang dikeluarkan dalam tahun 1976..pergh..lama tu..kalau hampa google band ni, kira ada gambaq2 depa yg xda kaler pun ada..Menunjukkan depa ni memang lagend la..Yang aku taw band ni band dari Australia..sedap didengar jugak lagu dia..Rock dia xda la keras sangat...cuma dia punya vokalis dia nyanyi suara agak nyaringg skit....tapi aku rasa okk la....sebab aku dok dengaq lagu2 depa ni...






Antara single mereka..xsilap aku...Tajuk dia TNT...tahun 1976..dan sekarang ni pun aku dok ulang lagu ni..berapa kali aku pun xtaw..hehehe.. Saja la nak share ngan hampa kan....










Bleh la hampa google tengok pasai band ni..Bagi aku legend ni selalu ada kekuatan mereka...dan mereka sentiasa dikenang sebab selalunya band yang bertahan lama ni sebab seni depa..Depa berjuang atas seni depa tu..Sebab tu tahan lama macha..Dulu aku ada dengaq gak ura-ura mengatakan depa ni nak Mai Malaysia..tup2 xdengaq apa dah pun..xmai la kot..hehehe....

So setakat ni ja la post aku..saja share ngan hampa ja...Banyak lagu2 dia yg hampa bleh layan..Dan banyak gak filem2 terbaru Hollywood amik lagu depa...So cari sendiri la noo..yang aku taw band ni memang best... Kalau di Malaysia xdapat dinafikan lagi... Double Trouble...Wings Dan Search la..tetap di hati....Rock Band Malaysia terbaikk....




Montana
Be The Best to win The Best



Sunday, 1 December 2013

Peranmai- Jayem Ravi

Assalamualaikum kawan2..apa habaq hampa semua..harap hampa semua sihat la noo di samping keluarga tersayang...Aku di sini ingin mengucapkan selamat hari cuti...esok sudah mau kerja kan..soo tidoq la awai....yang aku dok xtido2 lagi...saja dok teringat ada mood hari ni tu yang dok nak tulis dalam blog ni..

seperti yang dijanjikan sebelum ini, sempena visit aku ke Little India tempoh hari, aku ada cerita yang aku ada beli DVD kat situ dan aku akan cuba untuk mereview cerita yang aku sempat beli. Cerita ni aku try cari kat Penang xda stok dan akhirnya jumpa jugak di Little India Kuala Lumpur..Feewittttt..... Kali ini aku nak review satu cerita yang bleh dikatakan 4tahun kebelakang..cerita dalam lingkungan tahun 2009. Cerita ni hero dia aku pernah review dalam post aku sebelum2 ini.. Ya hero ini bernama Jayem Ravi. Hero tegap, sasa dan dia ni kalau berlakon bertumbok best...Xda side effect, lawan best punya..Tapi xda la sampai tahap Tony Jaa, tomoi Di Raja...


Jayem Ravi Peranmai
Peranmai (2009)



Cerita ni berkisarkan hero yang memegang watak sebagai renjer hutan(lebih kurang macamtu la). Cerita bermula apabila sekumpulan budak perempuan yang datang dari sekolah mana tah untuk menjalani latihan di tempat hero bekerja, lebih kurang macam kadet remaja sekolah la kot. Jadi Hero ni bleh dikatakan officer gak la, sebab dia ditugaskan untuk melatih budak2 perempuan ni di kem tempat dia bekerja. Latar belakang hero dalam filem ni adalah orang kampung yang duduk di kawasan hutan, dan sekali tengok macam xda pendidikan yang tinggi kalau dia duduk di kalangan orang kampung dia. Aku ada dapat info bahawa Jayem Ravi iaitu hero ni pernah dicemuh penggiat seni di sana sebab ada scene dalam filem ni dia pakai CAWAT. Depa cemuh dia la, sebab sampai tara mana sangat aihh nak menghayati watak kan..Itu kritikan terhadap beliau dalam filem ni la..

Hero ni seorang yang pendiam, dan selalu dia dibuli boss dia..Tapi hero releks...xkalut..diam ja dan banyak scene dalam filem ni menunjukkan budak2 perempuan tersebut dok buli dia jugak, dan prank dia setiap waktu.Depa buat macamtu atas alasan xsuka kat hero, sebab depa kata hero ni xlayak untuk membimbing depa tentang seelok belok ilmu survival dalam hutan.


Peranmai Jayem Ravi





Peranmai Jayem Ravi


Cerita ni bagi aku...errr...heroin macam xda ja..sebab perempuan ramai dalam filem ni..semua ada peranan masing2 dalam menjayakan watak mereka. Ada yang pekena hero dan ada yang jatuh cinta dengan hero.Tapi hero xlayan macha..sebab banyak kerja lagi dia nak kena buat.. Dalam masa yang sama, sewaktu mereka dalam training, depa dikejutkan dengan kedatangan orang asing iaitu orang puteh la..apa lagi..Bab2 nak menjahanam orang ni depa cukup chemmm la.. Apabila diselidik balik, berdasarkan ilmu survival dalam hutan, hero dapat trace yang depa ni ada hidden agenda datang dalam hutan tempat depa training tu. Mat2 salleh tu sebenarnya cuba untuk melumpuhkan sistem yang baru nak dibangunkan oleh kerajaan India. Dalam filem ni, India dalam proses untuk melancarkan satellit untuk enhance sistem pendidikan di India. Jadi Depa2 ni mai nak musnahkan roket yang bawak satellit tu la..Perghh..jahat depa..Kalau satelit tu berjaya sampai ke atas, maka India akan menjadi pusat pendidikan terbaik di Asia..Lebih kurang macamtu la cerita dia..



Peranmai


Jadi...mampukah Mat Salleh tu memusnahkan roket yang bawak satelit yang diwakili negara India ini? kalau nak taw kena la tengok..Peranmai...heheheh...Cerita ni best..jangan risau..best...Kepada sapa yang nak kan lojik,lawan xda bunyi2 punya, haa ini cerita gua suggest sama lu macha...okk...gua bleh bagi 4 Bintang ini cerita...


Sekian terima kasih

Montana
Be The Best to win The Best

Thursday, 28 November 2013

Vettaikaran- Vijay

Assalamualaikum..apa kabaq semua kawan2...harap hampa semua sihat la noo..terima kasih diucapkan kepada semua yang baca blog aku..yang terus dok komen2 di blog aku..terima kasih xterhingga buat anda semua..hampa semua la semangat untuk terus aku menulis di sini..woww..ayatt....Terima kasih yg dah baca entry aku pasai Journey To Little India KL...memang best p sana..Dan tanks kepada mereka2 yang bagi idea tentang Little India yang ada di tempat tinggal masing2..kalau ada masa mungkin aku kan ke sana.. Baru aku taw, Melaka dan Ipoh pun ada Little India..Dan mungkin aku akan buat Journey ke sana pulak nanti...heheheh...Nak tengok jugak Little India di tempat hampa macamana pulak kan..

Jadi, masa aku p Little India KL, aku ada beli DVD Tamil di sana..hurmm...dan cerita kali ni yang aku dah tengok ni aku akan cuba review..sebenarnya cerita yang aku beli ni, dah banyak kali aku tengok..cuma aku beli jugak untuk koleksi aku..Koleksi hero yang tidak asing lagi...Ilaya Thalapathy VIJAY...feewiitt.... CErita ni tajuk dia VETTAIKARAN-----PEMBURU kalau xsilap aku maksud dia...dan aku dapat info yang cerita ni memang boxoffice di India..dan di antara filem Terbaik Vijay...amacam?pernah dengaq?hehehe...memang best macha..filem ni memang banyak action..dan harapan seorang pemuda untuk jadi seorang yang berguna kepada Negara beliau.




Ilaya Thalapathy Vijay
Vettaikaran (2009)

Cerita ni sebenarnya nak menunjukkan seorang pemuda yang begitu minat dan kagum pada seorang polis di negeri dia tinggal.Polis tersebut bernama Devaraj. Hero cukup minat la kat Polis ni,sebab POLIS ni polis yang baik, dan rekod polis ni tentang melumpuhkan aktiviti2 jenayah cukup membuatkan hero kagum..Di sini filem ni mengetengahkan unsur apabila seseorang tu minat pada seseorang, dia akan ikut apa yg orang tu buat. So dalam filem ni hero dia ikut semua yang polis tu buat,belajaq dekat kolej yg polis tu p,kerja bawak auto dan sebagainya.Pendek kata apa yg polis tu buat, hero akan tiru..Betapa fanatiknya hero pada polis tu.

Berlaku satu konflik di mana kawan baik hero di kolej diganggu secara xbermoral dengan seorang penjahat tu, depa suka sebut villain untuk watak jahat. Jadi kwan dia dah report la kat hero kata villain tu dok wat benda xsenonoh dekat dia..Apa lagi..Hero boh penumbok la..sampai luka orang jahat tu..Dan orang jahat tu xleh terima sebab selama ni xda sapa pernah sentuh dia...Maka berlakulah konflik yang begitu dasyat di mana orang jahat ni bekerjasama dengan polis yang rasuah punya ni frame hero..Frame dalam erti kata depa cuba buat tahana la kat hero, dengan mengatakan hero ni mengedar dadah di hostel dia..Maka start dari situ lah cerita bertambah rancak..Menarik..Action mula dan xberenti sampai la di akhir cerita..



Vijay Vettaikaran



Harapan hero nak jadi polis tidak kesampaian,di sebabkan dia dah ditendang dari kolej, gara2 penjahat2 ni la yang buat taik kat dia..Di sebabkan penjahat2 ni dok buat onar sama dia, maka dia terus melupakan niat dia untuk menjadi polis, dan terus dengan niat baru dia untuk jadi Vettaikaran iaitu pemburu..Maka dari situ bermulalah konfliks, perang psikologi dan pergaduhan sampai ke tahap menteri dalam filem ni..Persoalannya,mampukah dia menentang depa ni dengan seorang diri?adakah kawan2 dia membantu dia?sebab dia bergaduh bukan dengan seorang tetapi dengan birokrasi dan juga lain2 orang2 atasan?nak taw..kena la usha ini filem..cakap betui punya macha..gua kasi 5star ini filem..serius best..Masej dia tinggi,action dia banyak..dan........heroin dia cunnn...hahahahah...




Anushka Vettaikaran
Anushka

Nindia heroin Vettaikaran...amacam?huhhhhh...memang cunn brooo..macha...kalau macamni la jadi nurse kat hospital kita...kompom orang lagi cepat lega...hahahaha....demam pun rasa nk dok hospital kalau nurse macamni...


Setakat ni ja la review aku...ada lagi nanti kita share lain noo..sekian..


Montana
Be The Best to win The Best







Wednesday, 27 November 2013

Journey To Little India, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua diucapkan..harap anda semua sihat sejahtera di samping keluarga tersayang...so apa cita hampa semua semalam??harap semua steady dan sempoi la noo... Kelmarin adalah hari aku travel..tapi xda la travel p DUBAI balik hari ka, atau negara2 yang perlu naik kapal terbang..Aku travel dalam negara saja... Hampa nak taw dak aku p mana?haaa...Aku p LITTLE INDIA, BRICKFIELDS KUALA LUMPUR. hehehehehe...Sempoi...

Apa yang boleh disimpulkan di sini adalah Kuala Lumpur punya Little India happening jugak, xbanyak beza dengan di kawasan Little India Penang. Dari segi kedai penjualan CD pulak, aku bleh habaq Penang lagi banyak la dari KL punya.. Apa yang menarik di Little India KL, adalah DVD depa semua Original Punya..ada pelekat KPDN punya.. Kalau dah ori gambaq toksah dok kata la noo...kompom clearrr punya...Sepanjang perjalanan,kiri kanan ni memang berlampu-lampu..Tapi kalau nak kata kedai CD ni, menang dekat Penang lagi..Di Penang kedai CD lagi banyak nak dibandingkan Little India KL..Aku rasa dalam 5-6 kedai macamtu saja dia KL..Berbanding Penang banyak lagi aku rasa..Dan lokasi kedai DVD di penang xterancang..Satu sini,satu sana dan merata..Cuma di KL sebaris..so nampak sistematik dan terancang skit la..Dan yang lebih menarik, Ada unsur satu Malaysia di Little India ni di mana kedai terakhir aku p tu..Kedai menjual DVD Tamil, tetapi dimiliki oleh Orang Cina..wow..menarik tu..Kedai Cina,jual CD tamil, Orang Melayu beli..amacam?sahut kan Satu Malaysia?heheh..Dan nampak gaya Aunty yang juai CD tu orang lama jugak...dan ada CD yg dijual sebelum 1 Malaysia diwar-warkan lagi...Maknanya 1 Malaysia tu dah ada lama dah la ceritanya..hehehe....xperlu dilaung-laungkan...aku rasa semua orang dah paham benda tu..hehehe





Ni la suasana di Little India..nak ikutkan ni kalau ada sound skali..memang bunyi kaw-kaw punya la macha..cuma bleh amik gambaq ja la...Memang happening di sini..Lebih kurang mcm di Penang jugak..Cuma macam aku kata tadi la di Penang xberapa terancang,so kedai2 merata2 ada.dan keadaan di Penang lebih PACK lagi...nak taw pack macamana mai usha sendiri la macha..baru taw..hehehe...Berdasarkan gambar,kedai2 cd sebaris tu adalah di seberang kiri(ikut kereta audi yang dalam gambaq ni)...Pergh..lengoh dok jalan..tapi best sebab banyak gak pilihan yang boleh dibuat bila sampai di sini.. Dalam masa yang sama,ada gak kedai2 lain macam barang kemas, tudung dan sebagainya..Tapi dah aku fokus DVD, so aku xp la kedai2 tu..hehehe...Kalau bawak mami ngan anak mami skali bleh la singgah kot.Tapi aku memang salute la Aunty yang buka kedai DVD tu,walaupun dia Cina tetapi bukan satu masalah untuk dia buka Business kan..Sometimes, somebody see problems, but in the same times others see oppertunities...hahahaha....itu lah ragam rakyat Malaysia..aku sayang Malaysia...Bukan satu masalah untuk berbisnes, asalkan ada kemahuan..apa saja bleh jadi...Secara xlangsung Aunty tu jadi inspirasi aku kot..salute aunty...







So setakat ni ja la aku berkongsi cerita aku....Little India Kuala Lumpur...Aku ada beli CD masa aku p sana..nanti aku review kat hampa nooo..cerita apa yang aku beli masa aku p sana..



Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best













Sunday, 24 November 2013

Sindiket Penipuan Di Laman Sosial

Assalamualaikum..apa khabar anda semua...harap anda semua sihat...dan bergembira hendaknya di samping keluarga tersayang..Amacam cuti minggu ni?isnin pakat2 nak pi kerja dah kot...jadi harap isnin jangan la ada yg baloqq liat lak nak p kerja(pesanan untuk diri sendiri terutamanya) hahahaha.

Macam besa..aku dok la layan blog2 member2 kita..blogwalking la katakan...Sebab aku bukan jenis dok baca suratkhabaq sangat ni..biasa la pemalaih...Tapi dok baca gak la blog2 orang lain..Dan ada di kalangan blog2 kawan2 kita yang mungkin sebahagian daripada isi kandungan dia daripada akhbar tempatan...Hurmmm...terdetik di hatiku nak berkongsi satu berita yang terjadi dalam negara kita..Sumber ni aku dapat daripada blog brother kita, iaitu blog Brother Sam kita..Info yang beliau kongsikan adalah mengenai sindiket penipuan..Ya..memang...sindiket ni memang dah lama kita dengarkan??tapi kenapa masih berlaku lagi dan benarkah tidak ada penyelesaian dalam kes2 macamni? aku rasa mesti ada punya macha...






Nohhaiii...tudiaaaa aihhh....macha...bukan rugi skit2 macha...ni main ratusan ribu ringgit wei... Sampai ke tahap cagaq rumah ni wei..apa cerita ni???? aiyooo.... Menurut apa yang aku paham dari blog bro sam kita, wanita tersebut adalah ibu tunggal. Masih bekerja...bukan kerja cikai2, penjawat awam tuu..Bagi aku yang selalu terdedah dengan persekitaran sihat, bersama-sama rakan2 yang sentiasa nasihat menasihati antara satu sama lain...Tapi kenapa masih jadi begini..hurmmm..serius broo gua baca cukup rasa terharu dengan kes2 macamni. Kesian aku baca..sedih...sebab senang sangat percaya kat orang...Percaya kat orang tu positif,tapi tengok sama orang tu macamana..kenai dalam facebook ja pun...xsilap aku dalam jangka masa pendek saja pengenalan mereka berdua ni...dahh bagi semua dah kat orang tu...aiyooo...

Kenapa mudah sangat percaya kan..pelik gua...aku taw..yang kita ni xtaw percintaan depa dua tu..mungkin ada love story kaw2 punya dalam kes ni..tapi masalahnya cinta dia ada nilai...nilai dia RM209k broo..bukan skit tuu....dah jadi apa nak buat...mula la tunding menunding..mai dari rata cerok dok cari salah antara satu sama lain...biar pun sapa orang yang dia kenai tu, masalahnya apa lah dia yg dia ayat cik kak kita ni sampai ke tahap cagaq rumah. Dalam hal2 macamni aku rasa satu kita dah dapat pengajaran..aku harap ianya pengajaran buat aku dan juga untuk semua di luaq sana..Terutamanya golongan wanita..Ya aku mengaku dalam hal ni lelaki menipu wanita..Tapi sampai bila kita nak salahkan saja tanpa kita bersedia dengan langkah2 berjaga2 untuk diri sendiri kan...come on rakyat Malaysia...cabaran untuk kita datang xkira peringkat umoq..semua akan rasa...cuma bagaimana kita nak menghadapi...itu yang berbeza...Janganlah..please...mudah sangat percaya kat orang ok...serius beb..jangan...Pikiaq banyak kali setiap benda kita nak buat...sebab bila kita berpikiaq dalam masa yang sama akan ada orang akan bagi pandangan pada kita..Sebab tu cara aku..xpaham...tanya...musykil..kita tanya..sebab adat la kan..xpaham tanya sebab memang kita xtaw...Cuba kalau nak buat satu keputusan sampai ke tahap menggugat kewangan kita tu kita xbertanya kepada kawan2 kita...ya la xkan bab2 ni pun nak p tanya kat apek juai sayoq kan?dak...tanya kat kawan2 tempat kerja..Aku yakin depa expert bab2 ni..sebab ya la kan..depa bab2 bagi pandangan ni memang champion..tapi kita amik positif iaitu kawan2 kita menegoq kita sebab dia sayang kat kita..tu ja...Bukan tahap pendidikan yg jadi ukuran dalam hal2 ni,cukup sekadar kematangan kita..Xperlu pendidikan tinggi..Sekadar kita matang dalam nak setel masalah bagi aku cukup dah...

Bagi kakak2 di luaq sana, aku yang umoq peringkat adik2 ni nak bagi pandangan..iaitu janganlah mudah sangat nak percaya kat orang ok..Kami sayang kakak2 di luaq sana..Ya kami paham kakak2 di luaq sana,ada yang mcam kakak dalam kes di atas, hidup sebagai ibu tunggal, xda orang nk berkongsi...tapi xkan la berkongsi dengan orang yang xkenai kakak2 ku???sebab orang yg xkenai ni memang expert bab2 nak game ngan kita..sebab depa taw risk depa..tapi depa berani bermain game dengan kita..Tapi janganlah kita nak turut serta turun gelanggang dia kakak2 ku...jangan...Cukup sekadar kenal saja..jangan sampai tahap nak bergolok gadai kakak2 oii. JANGAN2.... Dia kata dia ada business, buatpa dia nak duit lagi??dia kata dia nk transfer duit xleh...so xyah transfer..meniaga ja kat negara hang...kalau nk transfer sangat...suruh dia yang bank in...kalau 10juta banyak xleh transfer,berapa minimum dia bleh bagi??...dia kata nak buka akaun untuk dia transfer duit..mintak kat dia duit nak buka akaun.xkan nak buka akaun xda duit..10juta ada 9ribu xdak???..lagi dia xbagi hampa jangan dok gatai keluaq duit sendiri untuk dia..sebab hampa xkenai langsung dia ni...haa...patut hampa mau tanya macamtu..bukan hampa p bagi lagi kat dia..uiiihhhhh mampuih lagu tu....kalau susah sangat transfer kat aku..setel..hahahahahhaa....

Bagi kakak2 di luar sana..aku paham hampa nak menolong orang..baguih..cuba perhati keadaan sekeliling....rasa2 semua orang senang ka kakak2 ku?silap haribulan adik beradik terdekat kita pun ada yang makan xlepaih...xcaya???cuba call tanya tengok keadaan depa...rasa2 mesti ada punya kan..berapa ramai di kalangan kita yang middle class punya hidup ni mesti rasa macamtu...tapi xda sapa yang tampil membantu..kalau ada orang macam kakak2 ku sekalian ni kan baguih....bertambah erat ukhwah kekeluargaan....kalau sampai nak tolong adik beradik, sampai ke tahap nak gadai rumah ni....aku rasa lagi bertambah erat...tapi pasaipa kita xsampai tahap tu..sebab xsayang macamana sayang hero yang kenai dalam FB kan???haaa...itu kakak2 saja ada jawapan..aku yang pangkat adik2 ni boleh tanya ja la... Tiada niat mencela dan menunding kepada sesiapa..cuma sekadar terpanggil untuk berkongsi masalah kakak kita di atas ni..Ingat..dia saudara sesama ISLAM kita...aku taw aku jugak xmampu menolong..tapi sekadar berkongsi dan andaikata perkongsian bro SAM dan tukang tambah macam aku ni mampu membantu..alhamdulillah...sekurang2nya mengurangkan masalah kes penipuan ini di dalam Malaysia...Ingat macha..kita xramai..28juta ja rakyat Malaysia ni...jangalah mengalirkan mata wang kita ke luaq..biaq la berlegar dalam negara ini saja...baru ada keseimbangan pendapatan negara...hahahah...aku tembak ja ayat ni k....

Setakat ni ja perkongsian aku...harap jangan sapa2 lah terasa na...serius aku rasa terpanggil sangat dengan isu ni..sebab selalu sangat dah dok dengaq...ni ja aku terasa nak berkongsi sama...Harap kakak2 di luaq sana janganlah jadi mangsa seterusnyaa naaa...harap janganlahhh...pikiaq banyak kali kak...jangan senang2 bagi...Ingat kakak2...kita kerja susah...nak cari duit susah..nak dapat rumah batu lagi laa susah..xkan senang2 kita nak bagi kak???..biaq la beratus ribu duit habis tapi habis kat kita sekeluarga...xpa kak...tapi kak habis kat orang...mesti kak rasa tensen betui dak..Aku taw kakak2 di luaq sana hebat...terer..tapi janganlah last sekali teriakk depan komputer..okk...anggaplah aku ni adik2 yang cuba nak bagitaw benda yang aku rasa elok..tu jaa...


Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best

Wednesday, 20 November 2013

Blog Review- Iezyan Advanture....JOM TERJAH

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua2 geng2 blogger yang kacak,macho,lawa,cun dan style...harap anda semua sihat sejahtera hendaknya...Hurm...hujan ini hari,rahmat.....kelmarin aku review pasai Telegu..Sebenarnya, passionate tu semakin membuak-buak rupanya bila kita review,dan cuba buat satu benda yang kita suka,kemudiannya kita berkongsi pulak dengan orang lain.Selagi ianya berguna, apasalahnya kan jika kita berkongsi apa yang kita taw. Aku sebenarnya ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada blogger2 di luar sana, anda memang BAguih..Banyak info aku dapat dari hampa semua, dari pelbagai aspek, kebanyakkan dalam bidang blogger ni juga.Seronok depa yang dok share cerita pasai Nuffnang sebagai contoh.. Seronok baca cerita mereka dan aku bleh rasa seronok depa tu..Terima kasih kepada mereka yang sudi untuk berkongsi pengetahuan mereka, seperti CPUV dan sebagainya..Serius banyak benda yang aku taw dengan baca blog2 hampa..Hampa memang best...FEEWIIIIITTT!!!!!

Jadi, berbalik kepada cerita terasnya, sebelum ni aku ada review satu blog tu..sebab dia review blog aku.Aku xsangka dengan review blog orang lain ni sedikit sebanyak menambahkan semula kenalan-kenalan lain sebab ada orang yg rajin singgah blog dia turut mai blog kita balik.Maka inilah hasilnya seperti istilah yang kerap kali kita dengaq iaitu Blogwalking. Best jugak kan sebab kita masing2 dapat kenai lebih antara satu sama lain bila kita review blog orang lain.. Aku sebenarnya xterpikiaq pun setelah blogger tu review blog aku,baru aku pun terpikiaq balik..Salah satunya adalah sebagai tanda penghargaan kita kerana mereka mereview blog kita. Bukan calang2 blogger broo, yang review blog kita ni kadang2 depa yang memang dah lama dalam blog ni berbanding dengan aku...so kali ini aku cuba jugak la...Nak review blog kawan2 aku...Selalu sangat aku review filem Tamil kan..so tukaq sat buat sementara waktu..kasi ada check and balance skit dalam post aku ni..





Blog Iezyan





Kali ni aku nak review blog member aku...Haaa..releks2.dia bukan Orang Korea...Masih warganegara Malaysia... Blog dia seperti yang tertera di atas yaa.. Nama dia macam di atas...Tapi aku dok panggil Yan ja sebab senang skit.. Bagi aku Iezyan ni macam aku jugak, masih baru dalam blogger ni dan aku rasa banyak lagi yang kami kena belajaq dengan hampa di luar sana yang kompom lagi terer kaw-kaw dari kami..hehehe... Saja aku review blog IEZYAN ADVANTURE ni sebab aku dah tanya dia dah sebelum nak review..Mana la taw kan stg dia xbagi naya aku kena saman..hahahah...






iezyan Blog




Apa yang aku bleh nampak dari blog Yan ni, secara keseluruhannya Yan ni seorang yang kaki Travel..Hahaha...sorry la Yan..aku pakat dok dalam Malaysia ja la.Nak p Little India pun aku rasa penat, aku dah rasa jauh xdak dah..Ni nak pi Korea macam hang Yan...pakat aku xp dah la...Tapi apa2 pun kalau hampa nak taw lebih lanjut bab2 Korea ni, boleh la terjah blog Yan ni  DI SINI .. Banyak la info travel dia..Dan yang aku taw lepas ni dia akan travel lagi..Tapi aku xingat la di mana...Banyak entry2 dia berkenaan negara2 yang dia pi.. So sapa yang minat cerita Korea, boleh la terjah blog Yan ni..kompom dia bleh cerita dengan 100% kat hampa punya...



DI sini beberapa entry dia yang mungkin menarik minat hampa:



So jom la kawan2 kita pakat Terjah..jom2..kita eratkan ukhwah di kalangan blogger2 sesama kita satu Malaysia...heheheh.... banyak lagi info dalam blog Yan ni...so hampa mai terjah sendiri la..Kalau aku cerita semua pakat xjadi Iezyan Advanture Blog laaa...nak taw p terjah blog Yan ya kawan2...kasi HAVOC skit blog dia..hahahaha..



Sekian Terima kasih...segala kekurangan sepanjang review ni maafkan aku ya YAN hahahaha.....setakat ni ja la aku bleh review...yang lain2 tu kasi kawan2 kita yang lain terjah blog hang k... JI HAA??? 


Montana
Be The Best to win The Best




Monday, 18 November 2013

Pawan Kalyan- Gabbar Singh

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Alhamdulillah...masih bernafas walau bukan dalam lumpur...dan masih bleh komunikasi dengan hampa semua lagi.... Jadi apa khabar anda semua?harap hampa pun sihat la hendaknya nooo....

Aku rasa agak lama aku xreview bab filem Telegu..Kebelakangan ni aku post aku pasai iklan dan juga Review blog. Jadi hari ni molek hambo rasaa kita review filem TELEGU lak. Buat mereka yang tertanya-tanya apa beza Tamil dan Telegu, ada bezanya. Sebab bahasa Telegu dituturkan daerah/Negeri lain, Tamil lain walaupun lokaliti secara geografinya masih dalam INDIA SELATAN. Tamil Nadu ibu negeri dia Chennai(dahulunya Madras) manakala Telegu ni xsilap aku diwakili Andra Pradesh, di mana Ibu negerinya pulak Hydrabad. Sebab apa aku bleh bagitau mcmni sebab banyak filem Tamil represent Chennai, Telegu represent Hydrabad. So aku simpulkan Telegu ni bahasa mereka yang duduk di Andra Pradesh. Betulkan aku andai tersilap okk..hehehe..sebab aku ni kadang2 buat pandai ja..buat joooraaa orang Penang kata.... loghat Telegu ni pun kalau hampa dengaq lebih kurang ja dengan Bollywood. Jika diperhatikan maps India kan, Andra Pradesh ni sebelah Maharashtra, di mana ibu negeri Maharashtra ini adalah Mumbai. So Mumbai ni lak selalunya represent filem2 Hindustan. Jadi patutla secara lojiknya bahasa Telegu ni lebih kurang ja dengan bahasa Hindustan, kalau tengok Filem Telegu pun loghat dia nak sama ja dengaq, penggunaan bahasa dia dan lain2. So itu sedikit sebanyak yang aku tahu mengenai TELEGU ni. So hampa yang terer TELEGU jangan p sembang Telegu lak dengan orang India di Malaysia, sure depa xpaham brooo..Sebab depa sendiri kata depa masih bergantung pada Subtitle untuk filem TELEGU ni.

Post2 aku sebelum ni berkenaan Telegu ada dah aku review pasai hero ni.. Hero ni bagi aku dia agak slow, tapi dia punya gaya lakonan tetap ada kekuatan tersendiri..Dia banyak cakap, tapi gaya bersahaja dia tu yang sempoi.



Pawan Kalyan Gabbar Singh
Gabbar Singh (2012)

Ni dia hero..Misai tebai dok ada.. Pawan Kalyan. Filem ni membuatkan dia menang award di Festival Filem Telegu untuk The Best Actor. Jadi hampa memang kena tengok la..Sebab dia menang award, mesti la best..Cara dia berlakon, mimik muka dia, bersahaja dia..Tu hampa tengok..POLIS naik kuda wei..gila.. Ini sedikit unsur-unsur Naratif dari aku supaya hampa tengok.hahaahahahaha...




Pawan Kalyan Gabbar Singh





Pawan Kalyan and Shruti Hassan
Pawan Kalyan and Shruti Haasan






Tudia Heroin..amacam...CUnn..hahahaha...Ni la Shruti Haasan, anak perempuan kepada legend filem Tamil Kamal Haasan. Kamal Haasan putih anak pun putih gak la kan..Tapi dalam filem ni heroin garang....Tapi main ngan hero xda masalah la macha..kompom dapat punya...

Jadi cerita ni pasai hero yang bertugas sebagai Polis di sebuah kampung, dan babak pertama dah sarat dengan action dah di mana dia berdepan dengan perompok yang curi duit di kuil..Kena belasah teruk la penjahat..Lawan ataih kuda ja.Tembak pakai shotgun dari ataih kuda ja, xperlu angle banyak2 nak lepas tembakan..cukup sebelah tangan saja...PAMMM!!!!..hahahaha... Hero ni anak kesayangan mak dia,tapi selalu bertengkaq ngan pak dia, dari dia kecik lagi, sebab bapak dia selalu sayangkan adik dia. Adik dia dah la malas, lepas tu xmau bekerja lak tapi gila perempuan.. Banyak adengan dalam filem ni dia dok kena getah ngan abg dia iaitu Hero sebab xmau dengaq cakap.

Klimaks cerita bermula bila ada seorang penjahat di sebuah kampung tu menggunakan power dia sebagai samseng untuk ugut menteri supaya tunduk kepada beliau.. Tapi dalam masa yang sama berita ni sampai ke telinga hero dan bermulalah perang psikologi dan perang fizikal di antara mereka berdua. Ada adegan di mana adik hero juga telah diracun mindanya supaya cuba untuk bunuh abang dia. Memang best ini cerita. Sebab hero menang award cerita ni.. Xkan xbest kot?berapa ramai pelakon dalam industri tapi dia menang untuk 2012 punya best actor...hahahah...

Diselitkan juga sedikit adegan di mana ibu beliau telah dibunuh oleh penjahat yang cuba menentang hero. Babak ni sedih sikit sebab mak dia ni sakit athma..lelahh...depa bleh p bunuh..menyebabkan hero nekad untuk setel teruih penjahat ni dari muka bumi ini..Jadi persoalannya kenapa ibunya dibunuh?sedangkan konflik hero dengan penjahat itu saja...nak taw? GABBAR SINGH....tengok la ini cerita..sure best...hahahaha... 

Sekian review aku dan terima kasih..


Montana
Be The Best to win The Best










Blog Review- All About Life

Assalamualaikum dan selamat petang semua..hari ni awat yang rajin sangat aih...dok xdok rasa satu macam punya sheikh rajin nak menulis ini petang...Mungkin sebab ada satu aura orang bagi kat aku kot...hurmm..Sebenarnya momentum tu sepatutnya minggu lepas aku sedaq..tapi kan aku bagitau tadi aku xberapa nak senang skit...agak sibuk..so tadi aku belek2 la blog2 kawan2 kita satu Malaysia..haa tuuudiaa..satu Malaysia aku pusing..last2 aku nampak ada satu blog tu...dia review blog aku..wowww..blog aku yang macam ngan apa ni pun ada gak orang sudi nk review..ohhh terharunyaa Denn...hehehe...terima kasih diucapkan kepada AISYA sebab sudi review blog gua..hahaha..kes aku teka mukasurat novel dia ja..Apa2 pun itu lah rezeki..ada gak orang ingat kat kita nooo...Steadyyyyyyyyy...





Aisya All About Life



Haaa...ni la rupa blog dia..hampa taw sebab apa aku amik bahagian ni?sebab senang nak review.hahaha...Dak aih..nak kena amik la skit bahan ujikaji kan... Aku baca la review dia pasai apa dia review blog aku...Sebab aku teka novel sherlock Holmes dia kedua tepat...maww taw laa..Aku nak baca novel?sorry..baca membaca ni memang kurang..adat la lelaki macha..hehehe..kami xberapa nak baca sangat..Apa tah lagi 1408 muka surat brooo..amma..banyak sangat..xlarat aih.








Sedikit sebanyak yang aku taw pasai pemilik blog yang bernama AISYA ni..dia minat kucing..makan,resipi, movie, K-Drama..Korea drama ka???? hehehe..jelas bertentangan dengan minat aku..Tapi memang aku dok belek2 blog dia tadi dia kata dia xtengok Tamil...tapi bermurah hati gak review blog aku...Terima kasih Aisya noooo...lu memang best... Pemilik blog ni juga seorang yang rajin baca novel..Bukan novel skit2 punya macha, tebai2 punya..stok kalau dia dok pegang ada orang dok ganggu sepak muka dengan buku tuu mau lebam bijik mata...1408 mukasurat punya tebai..amacam?hampa rajin baca?xrajin boleh la terjah blog http://chipmunkandbarney.blogspot.com/ untuk dia cerita kat hampa..Aku xbaca novel tebai2, walaupun minat Sherlock Holmes..tapi movie dia memang aku tengok..tu ja la..heheheh...


Bagi aku blog dia memang A+..cun...warna pun harmoni saja..sejuk mata memandang...Yang minat kucing,makan, Drama korea ni aku rasa hampa bleh mai singgah blog dia ni..Mai2..Pakat2 kita terjah blog dia..kasi ramaiiiii skit...hehehehe...


Ni di antara entry2 dia yang aku sempat tengok...hehehe..nak baca banyak2,hampa kena p singgah sana la sebab ada dalam blog dia..bukan dalam blog aku ni..okkk...


sekian terima kasih...Jasamu ku kenang AISYA 


Montana
Be The Best to win The Best


Sunday, 17 November 2013

Sivaji The Boss- Superstar

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..Wahh...lama gua tarak update ini blog..hahha...jenuh aih..kalut macam2 hal dalam minggu ni sampai dan tengok ja blog ni, tapi xupdate pun..Xpa2..Montana is Back!!! 

Whatsapp aku berbunyi sakan minggu ni, sebab ada yang dok cerita pasai Tamil movie di saluran TV2 ka, TV apa tah..aku xingat...depa dok text mengatakan depa dok tengok satu movie..best habaq hang depa kata kat aku...aku dengaq ja la..last2 rupanya laaa...cerita Superstar...aku tanya balik hampa xpernah tengok ka cerita ni?aku tengok dah lama aih...hampa ni koman spanar betui aku habaq kat depa.hahaha..Xpa la, geng2 kita yang dok ada pun harap masuk TV ja baru usha..tidak pakat xtengok la..xmacam aku..sumber aku lain..bukan TV saja..lagipun aku xberapa nak tgk TV sangat dah kebelakangan ni sebab kalut benda2 lain... Pakat dok habaq abih kat aku...depa punya suka laa cerita tuu..suka sangat2..dan ada yang sampai kata "ooo..patut la hang gila sangat filem Tamil"...tu aku habaq kat depa..filem depa transparency...xda simpan punya..benda betui terjadi dalam globalisasi sekarang ni...kita berani nak cerita?hahahaha..xpa2..filem ja kan.,,,




Rajinikanth Sivaji The Boss


Hampa kenai dak?ka nak kena perkenai lagi?hehehhe... RAJINIKANTH la..SUPERSTAR...aku rasa ramai yang tengok kelmarin kan..so nak kena review jugak ka? mesti la kena kan...tidak buat pa boh dalam ni kan...Ok2..Cerita dia simple saja..bagi aku...Tapi memang best...Sebab ada action,action dia memang style la... Dari mula2 cerita dia,memang dah ada bab2 mass dah..masa kepala dia kena tekup ngan kain hitam lagi..Aku dah teruja dah..rupanya tu babak flashback baru...hahaha..

Sivaji ni dia anak jati India yang study di luaq negeri, balik nak buat jasa kat tanahair..tu ja la..Dia teringin la nak buat hospital, dengan universiti.Tapi dia menghadapi masalah bila nak buat projek2 fizikal ni..Macam2 la, kena berdepan dengan pegawai daerah, sampai ke tahap menteri dia kena mengadap..Dalam masa yang sama ada watak jahat, lebih kurang Invincible Hand la dalam pentadbiran di India ni..MR Adisheshen kot nama dia, aku xingat sangat ejaan nama dia..Pelakon dia tu aku taw nama dia Suman kot. Dia ni la yang banyak dok buat duri kat Sivaji..Dia xmau Sivaji buat benda2 tu,tapi ikut telunjuk dia...Yang tu yang Sivaji xmau tu..

Maka selepas itu, maka berlakulah konflik di antara depa dua ni di mana MR Adi ni cuba nak main kotoq ngan Sivaji The Boss.Dalam cerita ni banyak la di selitkan unsur2 kronisme, power abuse dan memang banyak la pasai korupsi.Korupsi cukup banyak cerita ni..India saja ka ada korupsi?bukan itu yang cuba disampaikan pada pandangan aku..APa yang dia nak bagitaw dalam cerita ni pada aku banyak sungguh dugaan bila nak buat baik..Yang menentang pun bukan orang lain, Bangsa sendiri gak..bagi aku la...hehehehe...

Jadi ending dia aku rasa semua orang taw kot..Mr Adi tu mati kena pijak dengan apa yang dia kejar selama ini..Mati dengan duit bertaburan..dan kena pijak dengan student2 yang mengaji di pusat pengajian dia..Mr adi ni memang jahat kot dalam cerita ni..Dan dia xbleh tension, kalau dia tension, teruk orang sekeliling dia..hahahah...Tapi dalam cerita ni memang dia action gila2..Macam aku pernah habaq sebelum2 ni, setiap movie, dia akan ada trademark baru..Cara dia bercakap ka, gaya dia ka, mesti ada baru punya..Fresh..tarak tiru2 punya..Orang tiru dia lagi ada...hahahaha..Yang kata Superstar tu...



Sivaji The Boss






Superstar Rajinikanth



Jadi rasanya sampai sini saja review untuk hari ini..Nanti kita sembang lain...ada cerita best lagi aku review bagi kat hampa nooo...


Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best



Wednesday, 13 November 2013

Nissan Cefiro converted Skyline R34 Turbo (M)

Assalamualaikum dan Salam sejahtera..Apa habaq semua..harap sihat la noo....

Hari ni aku nak post pasai iklan..saja xda pa aku boh p la entry kali ni pasai IKLAN..Tadi saja la aku dok belek2 Mudah.my tadi...tengok2 ja la..nak beli memang dak kot mana nak ada duit dah time2 tengah2 bulan ni..sesakk deeee(ayat sudin dalam ali baba bujang lapok)

Aku tertengok satu iklan tu..ternampak la satu iklan member2 kita gak la post pasai sebiji kereta tu..dia ni adik kepada member aku...Rajin juai kereta dia ni..sekali tengok..makk aihh...SKYLINE tuu...hehehe...Tapi iklan dia tulis Convert...ooo...tapi ok la sekali pandang kalau buta vehicle macam aku ni memang xtaw punca dah cefiro ka apa ka...



Cefiro Skyline

















Harga : Rm 28,800.00
Tahun: 1991
Engine: 2000cc

Detail serba sedikit:

Nissan Cefiro A31 fully converted skyline R34
RB20DET turbo engine
manual transmission
clutch ogura racing
HKS blow off valve
ARC intercooler
defi meter
adjustable absorber TEIN HLSH with pillow ball
interior fully skyline R34


NI la serba sedikit...hehehe...iklan p la kan..mana la taw ada yang berkenan di hati..Lokasi dia ni selalu di area2 Kepala Batas, Pulau Pinang. Hampa nak jumpa dia untuk apa2 call la number ni 012-4526313,nama dia MAT..hampa panggil Mat saja nooo...


Sekian terima kasih..dah pakai Skyline nanti jangan lupa drift noo...hehehe...



Montana
Be The Best to win The Best




 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...