Instagram

Wednesday, 16 October 2013

Thiruvilayadal Arambam- Dhanush

Assalamualaikum dan selamat petang kepada semua blogger2 di luar sana.Moga anda semua sihat sejahtera dan dirahmati.In shaa allah..Amin.. Petang ni..Aku nak review pasal filem Tamil pulak.Sebab semalam aku review pasai Telegu dah..So switch kepada asal balik...Hari ni aku nak review satu filem yang aku dah tengok.. 





Thiruvilayadal Arambam
Thiruvilayadal Arambam (2006)


Sekali lagi aku review pasal filem menantu superstar ni.heheh..Bukan apa..bagi aku dia ni berlakon cukup best.Penampilan bersahaja, seluaq kaki bawah besaq dengan pakai kasut POWER ja...Tapi bila berlakon dia cukup menghayati watak dia...Filem ni berkisarkan hero yang xbekerja tapi bercita2 besaq.Cerita dia bermula masa dia berkenan dekat satu heroin tu.Tapi heroin tu abg dia samseng nak mampuih..PRAKASH RAJ.dalam gambaq di atas tu, blah kanan tu dia la...Jadi hero ni buat macam2 cara nak menang hati abg dia..Tapi abg dia xberkenan pasai hero ni xberpelajaran dan xberharta.Pendek kata gaji hero sebulan belum tentu bleh sara kehidupan sehari adik dia..Hahahah..bapak punya mahai belanja...Tapi pada laa..hampa tengok la heroin macam mana..Kalau aku pun xberani kot...





Shriya
Shriya


Ni la heroin dia..amacam?macam langit dan bumi dak ngan hero?hahahaha..Kalau sapa pernah tengok Sijavi the boss lakonan Superstar, ni la heroin dia..amacam?hahahaha... Jadi berbalik pada cerita yg aku nak review ni, plot cerita semakin menarik apabila hero p jumpa abg heroin ni..Dan mencabar abg hero yang dia akan jadi somebody nanti..Banyak jalan cerita dia berpaksikan abg heroin kena main dengan hero ja..hahahah..Bagi aku cerita ni cukup best untuk ditonton sebab hampa akan disajikan bagaimana hero guna trick yang pelbagai sampai abg heroin ni naik pening dengan dia. Bagaimana duit yang abg heroin bagi kat hero, hero transfer duit tu sehingga menjadikan hero seorang yang kaya raya dan akhirnya dia berjaya memikat hati abg heroin..Bagaimana dia kena main dengan hero?hampa kena tengok..Action ada, komedi ada dan lain2 cerita semua ada.


Jadi nak taw cerita....kena tengok la ini cerita...baru taw....Sebab cerita dia memang best..serius best...Dari mula sampai nak abis cerita memang layan..




Dhanush








Thiruvilayadal Arambam Scene








Montana

21 comments:

  1. Assalam.
    Cuba nak cari DVD nya lah. Teringin juga nak nonton ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cari di little India di blah utara(Penang)..kalau blah selatan dengaq cerita ada gak Little India area2 bricksfield ;-)..kena tonton broo...cerita ada moral banyak gak ;-)

      Delete
  2. citer yang salman khan ade tak ? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. salman khan xda la broo..heheheh...sorry2..dah lama xnonton Bollywood..last bollywood tengok Mohabbatein saja...tapi bleh cari la Salman Khan..dia menari sempoi hahahah

      Delete
  3. Replies
    1. xberapa menarik lagi sebab cerita tamil xcukup dengan review..kena tengok aiza ooo..heheheh ;-)

      Delete
  4. cantik heroin tu..anyway salam aidil adha Montana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha jugak raudzah ;-)

      Delete
  5. skung duk layang chennal express kot..ehhe lawak kot..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa mcm nak tengok la chennai express tu sebab ramai gak yg kata best... ;-)

      Delete
  6. wow.. review filem tamil... terbaik lah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanks kid..singgah la mai noo lagi nanti ;-)

      Delete
  7. Saya juga meminati filem Tamil......kalau mereka membuat pengambaran di Malaysia, gambar-gambarnya sangat cantik!
    salah satu filem yang diingati `Irruvar'

    ReplyDelete
  8. huiyoo, jarang org review filem tamil. terbaik! hihi. salam aidiladha :)

    singgah sambil follow sini! :) #56

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...jarang ka atau memang xda dah?hahahah memang pelik minat aku ni...apa2 pun tanks singgah sini..salam aidiladha jugak

      Delete
  9. Ooo prakash nama mamat ni..penah tengok 1 movie dia,..best dia ni...muka ada manis he

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi jahat bleh..jadi baik bleh..tp jadi jahat jahat sungguh hahahah

      Delete
  10. Aaaa..buh la vijay jd pelakon..baru ensem..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. vijay dah kerap sangat dah peluk heroin lawa..bagi la Dhanush lak heheh

      Delete
  11. Hi, i think that i saw you visited my site thus i
    came to “return the favor”.I'm trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use
    some of your ideas!!

    My blog post ... non-stop Telecharger

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...