Instagram

Monday, 28 October 2013

Ajith Kumar- Aegan

haaaa aaaa aaa...Corazon espinado...( Sambil mendengar lagu Mana feat. Carlos Santana-Corazon Espinado)..heheheh

Assalamualaikum..apa habaq semua..harap sihat la nooo...Di pagi yang best ini, harap anda semua bergembira hendaknya..Skit2 ja gembira jgn terlebih sangat takut xleh berenti gembira lak nanti... Apa2 pun harap anda semua sihat di samping orang2 yang anda sayang...

Semalam aku ada tengok satu movie.Rentetan dari seorang blogger yang masuk komen dan memberi pandangan pada aku..Terima kasih diucapkan dan dalam komen itu ada diberitahu kepada aku supaya review satu filem...Yang aku taw hero filem tu memang berlakon style abih laa...memang power la lakonan dia..sebab hero ni selalu bawak watak DON..kepala gangster..aku memang nk review lama dah hero ni..DAh ada orang suruh aku review..jadi aku cuba berkongsi dengan hampa semua..



Ajith Kumar Aegan
Aegan (2008)






Ajith Aegan



Nidia hero Filem Aegan ni, nama dia Ajith Kumar. Kepada mereka yang pernah tengok muka ni berlakon xtaw nama dia, ni la nama dia. Dia ni bagi aku memang ada aura tersendiri dan ada follower dia dalam industri Filem Tamil ni..Dia memang ada gaya tersendiri dan kekuatan dia sebagai pelakon.Dia kalau jadi hero, pergh memang style. Saja aku amik gambaq ni boh kat hampa bagi nampak dia macam besa ja,padahai hampa bleh google dia ni..Berlambak lagi watak2 dia pegang dia memang style...Kira ada aura dia yg tersendiri la..bagi aku dia ni kalau berlakon, dia memang ada karisma,ada tanjak untuk pegang watak samseng dan watak2 berat yang lain..Itulah kekuatan dia berbanding hero2 lain..orang lama la katakan..hehehe.Dia ada karisma tersendiri,cara dia berjalan,intonasi dia bila berkata2, dan gaya dia isap rokok...Tu yang style tu dan hero ni kadang2 dia mampu bagi kita rasa macam nak duduk di tempat dia,nak jadi macam dia...Haa..tu yg aku kata karisma dia tu...

Kembali pada jalan cerita Aegan ni, cerita ni berkisarkan tentang seorang samseng yang dikehendaki ketua dia..Ini disebabkan samseng itu adalah orang kanan kepada seorang ketua samseng tu.Kira samseng ni dia tengah dicari oleh ketua samseng tu. Dia dikatakan bakal mendedahkan sindiket haram ketua tu kepada polis.Jadi samseng ni dalam custody Pihak Polis..lebih kurang macamtu la. Pihak Polis kena jaga samseng ni sebab ketua dia nak bunuh samseng ni..Ya la kalau xbunuh kalu maklumat sampai bocoq la rahsia dia kan. Tapi dalam masa perjalanan nak bawak samseng ni ke mahkamah, ketua dia cuba nak bunuh dia..Dalam satu incident kira samseng ni berjaya melarikan diri. Tapi pihak polis dapat maklumat samseng ni kalau lari dia xp mana dah, dia akan cuba cari anak dia yang study dekat satu kolej di sebuah tempat tu. Bagi menjaga keselamatan samseng dan anak samseng tu, maka hero ditugaskan untuk undercover di kolej tu sebagai student..Ya la kalau xjaga anak dia, contoh kata mati ka anak tu,macamana pak dia nk p dekat dia kan..tu ja la..hehehe..Dalam hal ni hero cukup xberkenan kena jadi student. ya la dia umoq berapa nk jadi student..maw xmaw kena gak la..sebab ketua polis dalam cerita ni bapak hero jugak...


Di kolej tersebut, anda semua disajikan dengan bagaimana hero cuba berlakon nak jadi student, dan cuba nak dekat dengan anak samseng yang diarahkan kepada hero untuk dijaga..Tapi anak samseng tu xberkenan la kat hero sebab anak samseng tu dah ada boypren..hahaha..Tapi hero wei, dia xlayan la student..Dia tangkap professor teruih dalam kolej tu..Nama pun hero kan.. Dan dalam cerita ni action dia memang best..Dia lawan pun sempoi..Luka di akhir2 cerita saja..Ya la, nama pun hero wei..Kalau luka berlambak, kena bayaq berlambak la...Kalau aku pun luka berlambak pun aku demand banyak.. Heroin dalam cerita ni pun xmain banyak peranan sangat..Cuma sebagai pelengkap cerita la skit bagi aku..Ada hero, kena ada heroin..macam tu ja la.


Di akhir2 cerita berlaku satu konflik luar jangka bagi aku di mana semasa boypren anak samseng tu mabok hero tolong bawak balik ke rumah..Semasa dia masuk rumah boypren anak samseng tu, hero telah terkena satu kejutan jiwa..Kejutan itu adalah hero telah nampak satu gambaq family yang digantung di dinding rumah boypren anak samseng tu..Gambaq itu adalah gambaq bapak HERO!!!..aiyooo...gambaq siap dukung budak kecik lagi dan hero taw budak kecik tu bukan dia...PErsoalannya,macamana gambaq bapak dia tu bleh ada di dinding rumah bopyren anak samseng tu?siapa boypren anak samseng tu dengan hero pulak? dan persoalannya siapa sebenarnya bapak hero ni?huhuhuh..banyak persoalannya dalam cerita ni..Kalau hampa nak taw..haaaa..kena tengok sendiri la nooo...ini cerita best...mesti hampa kata alahhh..MOntana semua best...hehehe..ya la dah memang best..Sebab ni hero lama wei..orang lama ni kesan lakonan dia lain..Yang pasti hampa xkan bosan sebab jalan cerita dia adaaaa sentiasa..Gamak nak boring ada lawak skit...




Nayanthara and Ajith
Ajith Kumar and Nayanthara


Tu heroin dia..Nayanthara. Banyak aku perhatikan filem Ajith ni banyak berlakon dengan heroin ni..hehehe...lawa gak dia ni..walaupun ajith cerah skit pada dia..tapi...errr..nilai sendiri la noo.heheheh





Aegan Scene



So setakat ni la review aku noo...Selamat menonton Aegan ni..cerita 2008 punya..Tapi jangan risau, ni hero bestnya..hampa kompom xbosan.



Sekian terima kasih.


Montana
Be The Best to win The Best






















17 comments:

  1. Hahahaha...Aegan punya review dah keluar...TQ2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yg dah tgk xpa laaa yg xtengok lagi cuba la tgk

      Delete
    2. Deyyy Tana...I nak suggest 1 lagi film....Thik Thik....film ni tak da hero....filem seram...why not u try review Tamil Horor Movie pulak...

      Delete
  2. Replies
    1. jgn lupa tengok kucha lana..sampai terlena

      Delete
  3. heroin nmpak cun jgk...hehe...
    suspen laa review hg nie...
    klo aku taw mmg aku xbagi idea utk buat soalan2 n xreview ending...
    sekarang ni aku tertnya2 pulak ending dia...huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakaaaa....jom tengok cerita ni......asyik dok cerita ja sampai ending kan..tidak xfeel la nk tgk..AJITH KUMAR tu,,,,

      Delete
  4. heroin dia cun ngat aihhh ..bowmm bowmm chikebabowww !

    ReplyDelete
  5. Ni hero dulu2 ni eh montana?bleh layan2 jgk ceta ni nnti..hero best jgk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira orang lama gak la..ibarat kita rosyam nor la mcmtu la..bila dah berumoq baru orang kenai...hehehehe

      Delete
  6. Salah satu peberet hero akak ni...hehe...sukaaaa....:)

    ReplyDelete
  7. tahun 2008 pun masih evergreen lagi tu..

    ReplyDelete
  8. sampai cik ain leh komen kat sini petanda kau berjaya menarik dia ke sini bro tana . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...terima kasih sudi hadir sama broo..mai2 pakat bagi meriah skit kat sini

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...