Instagram

Tuesday, 15 October 2013

Dookudu- Mahesh Babu, Prince of Telegu

Assalamualaikum...salam sejahtera semua..Semoga anda semua dirahmati...Amin...Apa khabar anda semua..Malam ni tetiba aku dapat idea..nak cuba untuk review pasal satu filem..heheh..Walaupun tadi aku baru balik usha satu filem orang putih..tapi aku cuba nak review pasal satu filem..oppss..sory macha..hari ni try review Telegu...bukan Tamil...sebab aku cuba nak bgtau hampa..bahawa hero Telegu banyak yang smart2 lagi..hehehe..berita baik untuk kakak2 yg minat cerita berdasarkan hero laa..Rupanya bila aku tengok Telegu..banyak hero depa yg smart lagi dari hero Tamil..dan depa juga berbakat..So hari ni kita review skali lagi filem Mahesh Babu..sebelum ni dalam post Facebook Peminat Filem Tamil aku ada dah review..so aku review lagi filem dia yang lain...DOOKUDU....perghh..filem ni dia jadi Polis...berbeza dalam filem Businessman dia jadi rowdy(samseng).



Mahesh Babu
Mahesh Babu

Samantha
Samantha-Heroin Dookudu







Dookudu Poster
Dookudu (2011)


Ini adalah review kedua aku pasal hero ni..Cerita ni dia jadi Polis..Bapak dia dalam cerita ni adalah seorang yg terkenal gak di kampung dia duduk tu...Satu incident telah berlaku di mana ada orang rancang nak bunuh bapak dia...tapi bapak dia berjaya diselamatkan...namun koma akhirnya..mana xkoma bang..kena langgaq ngan kereta jatuh gaung semua cukup..Dan akhirnya orang yg nk bunuh bapak dia tu la penjahat yg jadi musuh dia..So jalan cerita dia penjahat tu cuba nk kontrol business dadah di india secara besar-besaran dan inilah tugas hero untuk cuba menghapuskan penjahat tersebut..MOral of the story cerita ni adalah berkaitan kasih sayang seorang anak kepada bapak..Walaupun bapak dia last skali sihat,tapi depa garap cerita macamana hero nak jaga hati seorang bapak yg lega dari koma...walaupun lega..bapak dia hilang ingatan..perghh..sayu kot....Last skali kira bapak dia terharu laa awat hero jaga dia baik sangat sedangkan bapak dia xpernah pun bahagi masa untuk membesarkan anak seperti ayah2 lain..sebab bapak dia ni sibuk dengan kerja...hehehe..Nak taw lebih lanjut hampa kena tengok la noo..


Action,komedi dan love xberapa sangat..Itu plot cerita yang bleh aku simpulkan kepada hampa... cerita yang menelan belanja US 5.4juta ni berjaya mengutip sebanyak US15 juta dan diketegorikan sebagai filem box office filem Telegu..Amacam kutipan?hehehe..US dollar bang....Telegu dah bleh dah..kita bila lagi??heheh..xmustahil kan...So setakat tu ja kot...Apa yg aku bleh simpulkan cerita dia best..Xsilap aku 2jam 40minit gak la cerita dia+ lagu semua la..heheheh...







Ni sedutan dalam Dookudu tu,,,enjoy macha...

Sekian Terima kasih.


Montana







9 comments:

  1. Salam ukhuwah dan Salam Aidiladha dari Bunda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam bonda terima kasih jengok mai blog ni nooo

      Delete
  2. wow terbaik citer ni .. done klik ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maw taw abee...mau p tengok baru taw ;-)

      Delete
  3. chipsmore kat sini..

    wow ensem pulok lelaki dlm cite nih~ :D

    ReplyDelete
  4. mcm best je cerita ni... nak tgk lah....:)

    ReplyDelete
  5. salam kenal...sy dah follow....hehe...

    woww...mcm best je cerita ni...lama dah x tgk cerita tamil..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tengok la macamtuu..Maya ni Bukan Tamil taw ni Telegu..heheheh

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...