Instagram

Thursday, 17 October 2013

Baasha-Superstar

Assalamualaikum!!!!(cara bagi salam bila mai rumah orang)..Apa habaq semua?sihat kot noo..Alhamdulillah..Moga xda la yg kena penyakit kuku dan mulut ka,apa ka..In shaa allah..Moga anda semua sihat sejahtera..Ok..teruih terang habaq mai kat hampa,aku bukan rajin sangat nk update ni..Tadi baru sat2 aku update survey Nuffnang.AKu boh ja la apa aku rasa patut...Dalam masa yang sama saja2 laa aku tgk gambaq Tamil tadi..Baru habis aku tengok..aku tengok cerita lain tadi..tapi selepas aku bukak internet..tetiba aku perasan..AKu ada boh muka Rajinikanth dekat blog aku ni..Tapi xreview pun filem2 dia..Jadi malam ni aku teringat ada satu filem..Dan aku ingat gak waktu aku kecik2 dalam tahun 1995 macmtu,ramai2 member2 India aku selalu dok sebut tajuk filem ni..sat2..nak tunjuk kat hampa....



Baasha Poster
Baasha (1995)






Superstar




Superstar



Nindiaaa!!!!..nak habaq mai weiii....SUperstar RAJINIKANTH...Sapa minat dia ni??bagi aku kalau sapa kata minat dia..Tapi xtengok Baasha ni pada perspektif aku xcukup minat lagi..Sebab cerita ni nak habaq mai kat hampa..fuhhh..best gila..Memang..starting dia slow..slow..slow..Macam cerita Marlon Brando la The Godfather..start ja lembab..lepaih tu hahahah..hampa xlarat nak gelak..action gila2 cerita ni..Tapi action cara 1995 la macha..hampa xleh harapkan the best la...Tahun 1995 lain kamera dia..xmacam skg kan...


Cerita Baasha ni bermula dengan harapan seorang Ayah,yang dah lama tiada kepada seorang anak sulong(Superstar) la tu..Ayah ni pernah kerja ngan orang jahat,so dia pesan la kat superstar dia xmau adik beradik dia yang lain jadi macam dia..So di awal2 cerita hampa dah disajikan dengan moral kekeluargaan..Biasa la kan..selalu anak sulong ni sebab tu depa pendiam, sebab banyak tanggungjawab depa kena tanggung.sebab tu benda2 macamni mendewasakan pemikiran depa lebih cepat berbanding adik beradik lain.Abg sulong ni selalu diam,xbanyak cakap..tapi action lebih..hehehe


Superstar dalam cerita ni dia kerja.Xmacam cerita Bollywood..CInta sampai ke mati, masa bila depa kerja kan..SO dalam ni dia cerita dia bekerja sebagai auto driver(tut2) kereta pendek 3 tayar tu la....Dan sebenarnya,di masa silam dia bukanlah seorang yang kerja2 cikai macamni..tapi dia dulu adalah samseng besaq di Bombay...Dia lebih dikenali sebagai Baashaa..Sebut Baasha di Bombay(xsilap aku)..kira benda yang boleh kecut pakat2 kecut abih....lebih kurang macamtu la... Jadi dia dah tinggal kerja lama dia disebabkan hasrat ayah dia..iaitu nak tengok adik2 dia berjaya..


Nama dia dalam cerita ni Manikam..Kira Manikam ni sapa xkenai..memang selalu dok buli dia..belasah dia..Bila depa dapat taw Manikam tu la Baashaa..hahahahah..di situlah kronologi cerita bermula dengan cantikkkk sekali...serius xtipu hampa..Kalau sapa pernah tgk filem2 dia sebelum ni hampa kata best, kesimpulan dia Baashaa lagi best..serius xtipu Macha..sebab cerita ni la nama dia top gila2... Konflik bermula bila adik laki dia, yg ayah dia nak jadi Inspektor Polis tercapai.Dan adik dia berdepan dengan abg dia..yang orang2 besaq dalam POLIS sendiri pun taw sapa abg dia..Tapi konflik xtara mana pun..gadoh kecik2 ja..Besa la..Adik dok wat hero jadi POLIS..tapi abg releks jaaa...


Dan filem ni la terhasilnya berbagai2 trademarks2 superstar, seperti ayat2 dia, gaya jari ke atas dia dan lain2..nak taw??kena tengok la macha..hampa kena cari cd ni..serius xtipu..Sebab aku dah tengok..dan aku minat dia..Memang xbanyak filem dia aku tengok,tapi bila aku compare ngan lain2 filem dia...Baashaa hampa kena tengok..tu ja..


ERRR.....xleh tulih banyak2..stg merapu jaa...hahahaha..baik hampa tengok...kalau tidak..Baashaa akan menghantui hampa...hahahah..lawak ja nooo...Ok la macha..selamat menonton..MAcam biasa,review filem tamil xkan sama bila hampa tonton sendiri..Amacam trademark aku?hahahahah...


Ok lahh...chow Yun fatt dulu...sekian terima kasih...selamat berblog walking nooo...salah dan silap harap maaf..tiada niat apa2 cuma berkongsi cuma..


P/s: perasan dak..first time aku review filem tamil xcerita pasai heroin..sebab apa?sebab orang kalau nak tengok filem superstar..orang xberapa nak tengok sangat heroin dia..sebab Superstar dah cukup nak sajikan hiburan terbaik untuk hampa..boh p la heroin mana pun..janji superstar tu mau ada.hahahahah..



Superstar






Superstar








Ni..mai tengok sedikit sedutan dia...baru hampa taw..hahahahah




Montana

13 comments:

  1. hahaha...cerita tamil sudah lama tak tengok... mmg femes pelakon ni kan..walaupun tamil mmg best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh..memang famous...US dan Jepun semua dia dah masuk dah....xtengok lagi ka?aiyoo,,kena tengok zehra oooo

      Delete
  2. Hoho..pasai rajnikan ni la pawagam kt setiawan abes kna bakaq..pminat x dpt bli tiket..sold out..lpas gram..depa bakaq pnggung..hebat sngguh pnangan hero ni..kalah shah rukh khan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shah rukh khan kompom tengok filem Rajinikanth adrianna..tapi ini SUperstar belum tentu tengok SRK punya movie...heheheh...itu bleh nampak kot..errr..di blah Penang pun masalah yg sama gak..tapi Filem Sivaji the boss

      Delete
  3. dah lama mun xtengok cite tamil ni..hohoho

    ReplyDelete
  4. Suka dengan Rajnikan ni...tapi dah lama tak tengok cerita tamil..anak2 suka sangat cerita yg dia jadi robot tu..akak suka tengok cerita Chandramukhi...yg action2 ni suka jugak tengok..dah lupa semua tajuk dia..hihihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin2 mai sini kita review...Cuma Kamal Hassan ja xpernah tengok

      Delete
  5. Rajinnya review, suka tengok cerita tamil eh, pelik jugak sebab selalu org suka review cerita korea, first time jumpa ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi datang ke blog ini yaa..Korea ramai sangat dah..kita buat berlain skit dari insan lain..heheheh

      Delete
  6. Replies
    1. dan lain2 hero Tamil juga Telegu ;-)

      Delete
  7. teringat dia tembak rokok..pastu rokok terbakar n hisap rokok tu..ahahaha

    ReplyDelete
  8. yang penting superstar dia mantap.. heroin tu penyeri je..

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...