Instagram

Monday, 30 June 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua umat Islam di Malaysia, selamat menunaikan Ibadah Puasa di Bulan Ramadhan ini dengan penuh rasa syukur. Seperti biasa, setiap perjalanan puasa itu pasti tidak lengkap andaikata tidak berbuka puasa di luar. Ramai di kalangan umat Islam di Malaysia ini masih mengekalkan tradisi berbuka beramai-ramai di rumah, dan masih ada lagi unit-unit keluarga yang berbuka di luar seperti restoran-restoran dan lain-lain tempat untuk berbuka puasa. Jadi bagi mereka yang berada di kawasan Ampang, apa kata jika dalam bulan Ramadhan kali ini anda luangkan masa bersama keluarga tercinta untuk sama-sama berbuka di Restoran orang kita iaitu Casa Ombak, lokasi di sekitar Ampang, Kuala Lumpur. Sekali sekala kan, berbuka ramai-ramai bersama ahli keluarga ni aura dia berlainan sikit kan.






Sedikit Latar Belakang Casa Ombak :

  • Milik Sepenuhnya Ombak Creative Solution
  • Menyediakan perkhidmatan lain iaitu Persiapan Perkahwinan, cataring dan canopy
  • Motto: "Your True Experience"

Buffet Ramadhan Casa Ombak mempromosikan makanan kampung, serta lokasi Casa Ombak juga merupakan  restoran yang menawarkan  suasana santai kerana terletak di tengah Bandaraya Kuala Lumpur. Harga yang ditawarkan untuk Buffet Ramadhan Casa Ombak :





Harga yang berpatutan untuk masakan ala kampung dengan keadaan semasa. Selain itu juga, pihak Casa Ombak juga mengalu-alukan orang ramai yang berminat untuk berbuka puasa di sini, tuan-tuan dan puan-puan semua boleh membuat tempahan terlebih dahulu dengan menghubungi nombor yang tertera:


Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001

Tel : 03 21818750

Call/Whatsapp : 013 624 1417

Call/Whatsapp : 012 662 1062
Facebook page : Ombak Creative



Tempat atau ruangan untuk menunaikan solat juga disediakan di restoran Casa Ombak ini. Bagi mereka yang sudahpun berada di daerah Ampang dan Kuala Lumpur, boleh merujuk kepada peta ke Restoran Casa Ombak seperti yang tertera:-






Selamat menyambut bulan Ramadhan al-Mubarak kepada semua umat Islam di Malaysia dan selamat menjamu selera di Casa Ombak kepada mereka yang sedang berfikir ataupun telah menempah untuk ke sana. Sekian terima kasih atas kesudian anda meluangkan masa membaca..Terima kasih sekali lagi dan Assalamualaikum.





Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

CPUV Pertama Montana Blog



Assalamualaikum dan salam sejahtera...Harap anda semua sihat sejahtera la nooo...huhh..dah masuk 3 ramadhan malam ni...Hurm...harap anda semua bersemangat noo...


weii...aku dapat CPUV wei..nohhaii..aku bukan taw apa kabondo ehh menatang ni..cuma aku dok tengok ramai orang yg dok upload pic macam yg aku dok buat ni..Depa kata benda ni cukup penting..Jadi aku share p la kan..aku pun lama wei tunggu benda ni..Punya lama,sampai janggut aku jadi oren selai kot..hua hua hua... Oreo Transformer ngan KK box Awareness lak tuu..benda apa ni wei..yg aku paham CPUV ni hampa xyah klik pun xpa kan..bleh duit kan...sorry2..adat la bertanya sebab aku memang xtaww pa pun benda2 ni..Aku cuma letak ja iklan nuffnang ni kan blog aku..

Dalam masa yg sama aku dok baca la kat blog2 kawan2 blogger lain depa bunyi macam benda ni penting sangat...hurmm..Kalau ada info apa2 hampa mai a share noo kat ruangan komen aku..serius tahap double dragon aku xtaw...Tapi yg aku taw penting kot benda ni kan...


Dan ramai yg akan berakhir dengan rasa syukur dengan benda ni..Maka aku manusia biasa yg xlari dari rasa syukur juga..Amin...terima kasih kepada semua yg hadir dan rajin komen kat blog aku yg xseberapa ni...Apa sangatlahh Montana Blog ni,kutipan dan garapan dari insan kerdil yg macam aku yg xbanyak pun cerita yg aku share dengan hampa di luar sana,nak dibandingkan dengan blogger2 lain yg lebih power 100%...kompom...Maka di sini ucapan ribuan terima kasih kepada tuan2 sekalian semua..Teruskan datang ke blog aku..dan beri sokongan dan cadangan supaya dapat diupgrade lagi menjadi lebih mengancam..

Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best

Sunday, 29 June 2014

Hari kedua Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua..Selamat menjalankan ibadah Puasa, dah masuk hari kedua Ramadhan dah hari ni nooo..Harap hari ni semua bertenaga walaupun xberapa nak tenaga okk..heh heh heh





Punya dok layan bola..sambil2 tu aku layan la twitter kat astro xsangka akhirnya masuk gak twit aku dalam chatzone tu...hahahaha...Aku tulis sambil hastag tu punya la berlambak2,satu tu ja yg masuk..jadi laa..masuk tv tuu..ingat apa..heh heh heh..Banyak yg aku dok kasi panas lain ja sebenarnya..Yg dok sokong belanda aku kasi panas belanda,yg sokong Portugal aku kasi panas Portugal..sampai ada orang reply tuu xpuaih hati kat aku..Perempuan lak tu, kes aku kata kat Portugal ja..pergh reply teruih ooo...Aku tulis simple jaa "Portugal Bungkuih" dan Ronaldo xleh buat apa aih...dia reply balik "Mulut kuang jaq"..hahaha...aku punya nak tergelak..Rupa2nya fanatik sungguh awek2 Malaysia kat Ronaldo ni noo..cuit skit pakat kena getah laa..Jadi aku usha la tengok profile awek ni..Laaa...pakai tudung putih,uniform sekolah lagii...alamak...jem2..Betui2 bertenaga dan agresif betui budak2 la ni noo..Betui la ada brother tempat kerja aku pernah kata dia pernah saja2 usha budak2 sekolah yg dok tunggu bas di pondok bas,dulu kalau budak2 dulu kalau macam aku la sebagai contoh,kalau orang tua2 usha aku jadi macam segan dan xberani nak usha balik..La ni sorry la,hampa dok pandang2 dia dia siap bleh usha panaih sama hampa balik ooo..Budak2 la ni xreti takut...Yes you can't force someone to respect for you, because respect itu adalah ikhlas dari hati. Jadi paham2 sendiri la macamana gen Y punya perspektif kepada orang yg lebih berumoq dari depa..hehehe...Aku malaih nak reply kasaq2 sebab aku ni kan pemalu dan gentleman orangnya..heh heh heh..LAst2 aku reply simple ja la "adik, TV adik dok Tengok Ronaldo tu pun mak ayah beli"...sampai ke sudah dia xbalaih..hahahha...sorry la..aku budak seni..kiasan kena ada baru dia cepat paham skit..

Kelmarin punya game aku tengok,di antara Mexico dan Belanda di mana kesudahan dia Tahniah la Robben no sebab jatuh dengan begitu ikhlas sekali di dalam kotak penalti Mexico..Xpa la xda harapan gak nk tengok once upon a time in Mexico melangkah lebih jauh.Terpaksa la tengok gak Flying DutchMan layak ke peringkat seterusnya kan...hurmm... Sambil2 tu aku dok layan la FB..aku terbaca satu posting member aku 







Tudia...cerita Fevret aku tuu..hahahaha..Ulang p la berapa kali pun kompom tarak bosan punyaa...Jadi aku rasa aku bleh ingat la skit2 cerita tu walaupun tengah dok layan bola bukannya cerita Legend Arwah P Ramlee ni...Hero Tantari la bhai..Tekpi kiri kanan pinggang,. Aku cukup suka cerita ni,sebab banyak masej dan sejarah tersimpan rapi dalam filem 6 jahanam ni...tu yg syok tu.. Ingat saja2 ka P Ramlee lawan pakai tekpi,dan aku rasa bukan saja2 nak buat lawak kot Laksamana Damburi pakai pistol nak lawan penjahat..mesti ada sebabnya... Aku pernah tanya geng2 lama depa kata P Ramlee dikritik hebat pasai filem ni..Katanya sebab P Ramlee cuba menerapkan budaya koboi, kan dia letak tekpi kiri kanan kan..jadi pada pandangan aku koboi apanya memang tekpi letak macamtu kot..aku rasa laa..Kalau Ninja turtle pun rasanya dia boh kat area2 pinggang...Jadi aku rasa xpa la..Nama pun pengkritik kan..xkritik maka mana nak mai perkataan pengkritik filem..

Antara babak paling best biasala kan,babak dia bunuh 6 jahanam la, penjahat2 dia pun nama bleh tahan lawak gak.. Mumbala,Jagindas, Sujamang, Katipang,Baragas dan Karambit..Yang paling xtahan nama Jagindas laa..hahaha..lawak2...Baragas ni muka penyamun, tapi bukak Tabung Rakyat, kira kalau la ni macam Bank Rakyat tu dia punya la...hahaha..Rambut bertocang, lantai ofis bleh jadi secret hole oo ingat apa..hahaha... Dan bagi aku babak Laksamana Damburi dapat hadiah dari Sultan (Karim Latiff) tu yg style tu.."Terimalah senjata hikmat ini,untuk menghapuskan lanun2 yg bermaharajalela di lautan"...Ingatkan apa..nohhai Sultan bagi Pistol..hahah..dengaq memang lawak..tapi releks2 luuu..xkan saja2 kan Sultan nak bagi pistol..Dia Laksamana, tugas menjaga Lautan,xkan nak bagi keris Bang...xkena kot..Ini Sultan dulu punya bang, Phd ooo..cerdik.. Jadi kalau sapa yg rajin baca sejarah Melayu ni mesti jumpa dengan satu perkataan "Terokol" atau "Pemuras''..aku keliru mana satu tah senapang pendek...aku rasa pemuras kot pistol macam Laksamana Damburi pakai tu..Haa ingat apa,di fahamkan orang Melayu yg jumpa Pemuras ni dulu...Tapi macam biasa la kan,Sejarah itu milik siapa yg menang..Yang menang akan buat cerita dia menang la kan...Portugis dia tawan melaka dan dia berhak buat apa saja cerita tentang kemenangan dia..Cuma dengan German la dia kalah...haa buat la cerita tengok ahahaha...lawak ja nooo...

Jadi bagi aku P Ramlee cuba nak cerita dan kekalkan bahawa orang Melayu ni hebat sebenarnya..Tapi nak wat camana kan,dia ni futuristik..mungkin orang di zaman dia xsampai lagi pemikiran macam dia sebab tu dia dikritik hebat...apa bleh buat..Tapi di zaman la ni bila kita tengok..hullamakkk..best ooo..aku suka betui ini cerita... Dengan jalan cerita,gaya bahasa yg betul2 bersahaja seolah2 xda skrip,membuatkan cerita ni nampak hidup betui...hhahahaa...layann oooo...Panjang sangat ni..rasa lapaq lak dah...Ok la kot nooo...nanti kita sembang lain ada cerita lain aku share lagi...


Sekian terima kasih..Selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan


Montana
Be The Best to win The Best

Thursday, 26 June 2014

Blow (2001)

Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua moga tuan2 dan puan2 semua sihat sejahtera hendaknya di hari jumaat ini...







Ni semalam punya cerita..amacam???tudiaa isi...nohhaiii...Batu Kurau, Perak punya mari...isi cunn, macam Eva Mandez,feewitt...Ingat nak selfie kelmarin dengan durian ni,rasa macam malu lak kat tuan2 dan puan sekalian tu xjadi laa aku amik gambaq durian ja laa..Batu Kurau punya,jarang mengecewakan..Aku yg bukan hantu durian ni pun bleh makan la durian Batu Kurau ni... Tadi pagi,sat2 tadi member pejabat aku, Pak Omm(bukan nama sebenar) bawak mai durian jugak..Yang tu pun bleh gagah gak rasa tu, macam Connetto Magneto Wolverine semua ada dia punya taste..nyum2..heh heh heh...Berdasarkan picture di atas ni, durian ni kira macam hadiah kat aku, pasai dok wat muka sekupang,terpinga2 dan dok tanya soalan2 yg bagi member aku rimas mendengarnya..Dia bawak mai durian yg orang dah order kat dia,yg aku ni dok xdok nak serbu tembok xpakai helmet nak p beli memang xdapat la..Last2 aku buat muka terpinga2 dapat la sebutir durian...nindia habaq mai isi cun..

Malam tadi aku dok tengok tv, sambil2 aku dok layan laptop tu dengaq la siaran tv member aku dok layan drama Melayu..Pergh bukan main kawan serumah aku ni dia dok feedback pasai drama tu..Aku xtaw nama apa tah drama tu tapi aku kenai la hero lama, Razak Ahmad ngan Liza Abdullah..Razak Ahmad ni memang pandai berlakon betui sama la ngan Liza Abdullah..Liza Abdullah ni kalau jadi mak tiri anak tiri kira penuh cap mohor la kat lengan di alam realiti..Tengok muka dia sudah gerun oo macha... Sambil2 tu aku dok layan kawan aku tengok tu aku teringat satu filem Mat Salleh yg aku nak share ngan hampa..Best filem ni..Hero lama..Tapi xsampai tahap Veteran lagi rasanya hero tu sekarang ni..




Johnny Deep


Aku tengok filem ni lama dah..Salah satu faktor yang aku nak tengok ni memang pasai Hero laa.Hero smart tuu..Johnny Deep dalam cerita ni dia pakai baju apa pun kemaih,lepaih tu Johnny ni buat p rambut lagu mana pun,kacak ja macam Boni Kacak. Dalam filem ni dia rambut panjang..perghh smart hahahah...Cerita ni xsilap aku release tahun 2001.. Lama dah filem ni...Aku tengok pun sudah lama saja teringat nak share ngan hampa, cerita ni berdasarkan kisah sebenar yg berlaku di Amerika Syarikat. Berdasarkan subjek yg bernama George Jung, seorang Kartel Dadah terbesaq di USA tahun 1980an, di mana dia banyak membawa masuk dadah atau kokain dari Columbia dalam skala yg cukup besaq. Johnny Deep kira bawak watak George Jung ni laa.Fakta serba sedikit, George Jung ni dah dipenjarakan hampir 2 dekad lamanya, dan aku terbaca satu artikel dia baru saja dibebaskan dalam bulan 6 ni jugak,dalam 3 Jun 2014..Punya lama melingkup dalam penjara,dari tahun 80an kot la baru nak keluaq.George Jung tu pun lani umoq dah 71 dah.hahaha...Tok wan baru keluaq jail nooo..Jangan dok p bercucuk tanam lagi skali lak tidak mampuih keraih dalam jail lagi skali la nampak gaya.





Source : BostonMagazine.Com


Haa ni la rupa George Jung Sebenar,kiri tu la hero filem Blow ni...Tok Wan dah..baru nak keluaq jail..Apa bleh buat,salah besaq..Kalau kat sini mau gantung dah orang tua ni.. Ok ulasan aku simple ja.. Cerita ni berkisarkan kisah kehidupan George Jung,sepanjang dia membesar di Boston, USA xsilap aku... George memang mempunyai seorang bapak yang baik. Dalam cerita ni bapak dia xsilap aku lagi seorang yang begitu sayang kat diaa.. Sentiasa menyokong apa yang dia buat..Sampai besaq, dia cool dan begitu rapat dengan bapak dia..

Semasa dia meningkat remaja, dia ada member sorang nama Tuna. Tuna ni kira sehati sejiwa dia la.. Sewaktu dia dok lepak kat rumah sewa depa, Tuna ni la yg start dulu bab2 drug ni..Aku rasa macamtu la sebab George dalam cerita ni dia isap rokok ja..Tuna ni la yg ajaq dia..DIa kata mai la isap ni plak lagi best..Isap punya isap jadi seronok..Lepas tu mula la meniaga kecil-kecilan di Kolej tempat depa belajaq.. Bermula dari sini la dia berjinak2 dengan dadah ni..Mula2 amik kat distributor..besa la ada orang tengah harga mahai kalau amik,kalau amik sendiri dari source bleh jimat dan menguntungkan lagi..Bisnes bangg bisnes..hahaha.. Dalam masa ni dia ada kawan sorang cikaro..Lawa dia punya cikaro...Cikaro dia pun turut serta tolong dia build up dalam industri Kartel Dadah ni.. Kerja pramugari, dadah kira simpan dalam beg baju pramugari.. Awek dia mau tolong dia amik dadah dari luaq bawak masuk US..di sini ada logiknya kerana, sapa nak p cek beg pramugari?betui gak sebab selama ni rasa beg depa mana ada orang cek..Di sini dia semakin berjaya buat duit sehinggakan dia turun padang sendiri di Mexico di awal pembabitan dia dalam dadah ni..Beli dekat source terus..hahaha...

Cerita jadi bertambah rancak apabila dia berjaya bawak masuk dadah dalam kuantiti yg banyak dari Columbia. Haa dalam ni ada la sapa pernah dengaq nama Pablo Escobar, ni la karter Dadah Columbia terbesaq zaman 70-80an...Kira George ni dapat amik dadah dari Pablo ni yg kaya melampau2 ni sampai ada satu scene tu dia tunjuk depa simpan duit dalam rumah, penuh rumah duit ni sampai ke dalam jamban ada duit..Nak kata dulu punya kaya hahaha.... Di ending cerita hampa bleh tengok sendiri di mana kawan2 dia makan dia..Depa trap dia supaya kena tangkap dengan Polis dan dipenjara..Laa ni cerita dia baru keluaq jail... Ramai kawan2 dia xpuas hati dengan kejayaan dia..Tu yg depa buat macamtu kat dia dan bukan sekali dia kena tangkap tapi banyak kali gak la...Bini dia Penelope Cruz pun taikk gak..Buat perbuatan yg bleh bagi laki kena tangkap..tara tuu la depa..hhahaha.. best cerita ni, part kawan2 dia Frame dia supaya kena tangkap tu memang sedih la..Depa fokus kat muka dia masa tu macam dia xpercaya dan sangka kawan2 sanggup buat lagu tu kat dia...Hampa bleh tengok sendiri filem ni..Memang best.

Sebenarnya nilai filem ni bukan pada nak tunjuk kekayaan drug dealer ni tuan2,tapi sebenarnya filem ni sarat dengan masej kemanusiaan...Ya betul..Dari awal dah tunjuk dah George ni memang anak tunggal..Biasa la tunggal kan, laki lak tuu... kira dia buat apa semua bapak dia setuju dan sentiasa menyokong dia.. Di sini US cuba nak menerapkan budaya layan anak macam kawan dan Human Right seseorang manusia itu. Dan bila dia dah besaq, bapak dia taw dia karter dadah,kekayaan dia dan segala yg dia ada tapi  bapak dia  xpernah xmarah dia dan membangkang apa yg dia buat.. Bapak dia cuma bgtau dia yg bapak dia xpernah ajaq dia untuk pi ke arah yg xbetul ni, dalam nada sayu dan patah semangat seorang ayah.. Tapi pak dia kata dah hang pilih jalan ni, bapak dia xkata apa la..Mak dia memang xleh tengok muka dia langsung dah..Tapi tu yg kata kasih sayang seorang bapak tu, dia taw yg maybe dia fail dalam membesarkan anak dia, tapi dia akan cuba untuk tidak fail dalam kasih sayang kat anak dia..Tu yg kata bapak tuu..heheheh.. Begitu jugak akhir sekali jadi kat George di mana dia ada anak Perempuan, yg dia xdapat lihat pembesaran anak dia sebab dia banyak habih masa dok dalam jail ja..Jadi nak taw hampa tengok sendiri la lagi best..xlarat dah aih tulih ni banyak jadi merapu jaa stg..


Sekian terima kasih dan Salam Jumaat semua... Selamat Menyambut Ramadhan ;-)


Montana
Be The Best to Win The Best

Budaya Rakyat Malaysia

Assalamualaikum dan salam Sejahtera..Sari Berita Penting..ceewahh..Macam rancangan Berita Tv1 Tahun 80an plak...lepas tu ada lagu skit2 kan....gimikk..heh heh heh...Harap anda semua sihat sejahtera nooo...Harap blogger2 dan rakyat jelata semua dalam keadaan yg full of confidence level dengan atmosfera positif di tempat masing2..

Selalu pagi2 kalau nak p kerja kita mesti layan tv seround dua kan,tengok berita ka apa ka..Tadi sama la ngan aku pun masa nak p kerja tadi,sambil2 layan tv ngan member sebelum nak p kerja dok layan la channel bola..Macam besa la ulasan depa memang Tahap Pendekar Laut 1juta Hp punya komen..Dalam xsemena2 kawan aku bleh sebut pasai Haji Hasbullah Awang..Hahahah..Haji Hasbul punya cerita,aku rasa kalau nak sembang dalam blog ni xlepaih kot kapasiti dia,sbb cerita pasai Hasbullah Awang ni kalau hampa pandai karang bleh buat Novel ooo pasai dia Ni,..Sapa Xkenai ngan Haji Hasbullah...Cukup menarik,lucu dan sentiasa mencuit hati sesiapa yg mendengar,xkira yg Veteran atau Gen Y, dengaq betui2,hahaha mampuih lawak...





Haji Hasbullah Awang ni..hurmm..xtaw nak kata laa..Haaa..yg cerita bleh keluaq pasai Tuan Haji kita ni bila dengaq commentator tu komen pasai bola,kwn aku share la dengan aku di mana dia kata banyak betui study dan pengetahuan tukang komen tu dalam bola..So aku bgtau la di luaq negeri memang macam tu,kalau komen pasai bola, bola sajaaa..Kalau hoki,dia hoki saja,badminton kalu pun dia akan komen pasai badminton dan begitu juga kalau komentator tu pakar dalam ulasan f1 maka dia ulas pasai F1 saja..Sebab tu depa bleh cerita stereng f1 tu harga berapa,tayar f1 sebiji rm berapa...Jadi dia pakar dalam satu bidang tu maka dia xulas dah bola ka,hoki pa,lumba kuda ka,snooker ka sebab dia fokus hat tu ja..Haji kita ni lain,Bola dia,hoki dia,berenang dia,balapan 100m pun dia..hahahah..Hampa perasan dak...hahaha.Ni aku nak gelak ni..Hinggakan satu ketika dalam tahun 2005 macam tu kot aku ingat lagi masa dok layan tv ngan family kwn abg aku pun tumpang sekaki tengok sukan time tu.Masa tu Tuan Haji kita dia Ulas pasai renang..Yg lucunya,org yg berenang dalam tu cara kuak lentang,dia balaih habaq kuak kupu2...Lepas tu dia perasan macam xberapa betui apa dia habaq,dia tarak nak minta maaf siap salahkan pihak pentadbiran sebab bagi maklumat yg salah,dengan gaya dia laa..hahaaha...Kami punya dok bantai gelak secara berkumpulan...Beza kot kupu2 dengan kuak lentang...Melentang ngan kupu2...haiyooo...Tu yang seronoknya comentator kita iaitu Tuan Haji Hasbullah ni...Pernah satu ketika aku nk p beli barang di kedai runcit Pak Nan(bukan nama sebenar), masa aku nak beli barang tu,aku menyedari yang dia tengah layan Le Tour De Langkawi,tapi dalam keadaan Silence mode..Jadi masa aku nak bayaq tu aku tanya la awat Pak Nan tengok Tv xbukak suara,rugi tu sebab ada org yg pesyen minat Basikal Racing dia kena dengaq bunyi kayuhan la dan lain2..Tapi Lain cerita Pak Nan ni..Jadi jawapan yg dia bagi simple iaitu "Aku xleh dengaq suara comentator ni"...Aku pelik sapa dia yg berjaya buat dia sampai tension tahap longkang ni..Bila aku amati barulah sedar iaitu suara dalam tv yg dok komen Le tour de Langkawi tu Hasbullah Awang..!!!..hhahaha..Tudiaa aihh ada orang sampai xleh dengaq suara ooo Tuan2 dan Puan2...ingat apa..Tu yg kata penangan Haji Hasbullah Awang tu..Mana laa xmerapu kadang2 ulasan dia,Le Tour De Langkawi pun hampa bagi dia Ulas...terlalu banyak sangat input masuk tu yg merapu tu kadang2... Antara ayat2 sakti dia bila ulas bola " Bola yg hanya beberapa inci dari tiang gol"...hahahah...Hg ukoq ka Tuan Haji...tapi xpa laa..tu rezeki dia...Aku saja ja share ngan hampa...







Ni saja ja nak share ngan hampa satu cerita lagi..Ni lebih kurang macam prequal jugak la..sebab pic ni aku dapat sebelum gambaq yg ada dalam post aku pasai minyak turun tu..Haa..Ni suasana kaunter di JPJ,Kedah Darul Aman...Nak cerita apa kat hampa ni satu benda simple ja,tentang Etika dan budaya Rakyat Malaysia..Ya la,kadang2 kita terbaca banyak dalam blog yg orang berkongsi masyarakat Hong Kong lagu mana,orang Istanbul lagu mana,siap memuji depa melangit kan...Tapi xpa la kan,nama pun perkongsian, lagipun depa share benda yang baik,iaitu depa share sikap orang di tempat yg depa lawati tu..So bagi aku itu perkongsian yg positif pada perspektif aku yg kerdil ini..huhuhuh...Jadi aku pun nak share la bahawa sebenarnya Rakyat Malaysia jugak cukup bagus budi pekerti dan Budaya mereka..salah satu di lokasi aku amik gambaq ni la..Sebab apa aku fokus pasai kaunter, sebab kalau number seseorang itu xsampai lagi,dia xterjah ikut suka2 hati dia..Maksud aku,kalau number yg dipanggil tu bukan number dia,dia xkan terjah,walaupun number yg dipanggil tu orang dia dah blah balik dan sebagainya..Dari sini aku bleh buat kesimpulan di mana Rakyat Malaysia ni bagus,serius sebab depa menghormati hak masing2...Masih ada kesedaran dalam diri masing2,so xda la seperti yg setengah orang dok share macam2 tu kan,contohnya depa share pasai orang yg menerima rasuah la,mak pukui anak la,mak kunci anak dalam bilik tanpa pengawasan la,dan sebagainya..xpa la share p laaa.Kalau xshare pun mana mungkin kita taw kan sebenarnya benda2 itu berlaku tanpa kita sedar.Sebab bagi aku masih ada dan banyak lagi benda2 positif rakyat Malaysia kita share,apa salahnya kan...nak kata xleh share pun aku ni sapa la kan, bukannya KSU Malaysia ka apa ka.Ikut hampa la nak buat apa pun,hak hampa,PC hampa,henset hampa,video hampa. heh heh heh.. Pengalaman pasai nombor di kaunter ni banyak kali jugak aku temui,cuma aku rasa nak share sebab aku rasa terharu dan bangga kerana rakyat Malaysia masih sempoi..teruskan Rakyat Malaysia,kadang2 xperlu nak ada pembangunan yg melampau2,kerana negara yg maju itu kadang2 diperhati dari angle rakyat itu sendiri.Bagus rakyat tu maka baiklah seluruh negara itu..Xapalah dunia nak kata kita kelas ketiga ka apa ka,yg penting kita taw sapa kita..Cuba tanya balik paklong2 dan maklong2 kita yg balik mengerjakan haji, jemaah negara mana yg paling disiplin sepanjang di tanah suci..Kompom depa jawab Malaysia..Bukan jawapan syok sendiri,ini adalah jawapan seluruh dunia jugak.Memang kita yg paling disiplin pun...So I am Proud to be Malaysia..jeng jeng jeng.... So inilah budaya kita yg perlu ada sustainable dari kita semua.Teruskan sikap dan budaya kita yg menghormati antara satu sama lain..xsemua negara ada macha..Malaysia jugak ada...Baik rakyat itu,maka baiklah negara itu...The bestttt...

Ok la kot panjang sangat tulih letih aihh..sekadar perkongsian di petang ini selamat maju jaya semua..feewitt...


Montana
Be The Best to win The Best

Tuesday, 24 June 2014

Forum di Jawi

Assalamualaikum dan selamat pagi diucapkan pada semua...Harap anda semua sihat sejahtera la nooo dan bersemangat tahap kuntao jawa di pagi ini..

Semalam aku blah awai sebab nama naik nak kena p Forum lak dah..Macam biasa,alasan sebab rumah aku dekat..Yang dok terbit nama aku dalam memo pun dok dekat serupa tu gak laaa..Tapi xp pun,macam biasa,sapa nak p question kat superior atau orang atas kan??hahahaha..berani mau tanya..Tanya kalu stg Hutan Kundasang Sabah lak aku kena hantaq satgi...Tu la kan,kita sesama manusia pun ada formaliti,ada adab dan etika bila berhadapan dengan orang atasan kita..Ada soalan yg bleh dan ada soalan yg xperlu hampa tanya langsung la..senang cerita...Ini kan pula sesetengah orang dok wat soalan cerdik terlebih nak question pasai pencipta kita..betui dak? kita sesama manusia pun xleh nak question sesama manusia dalam beberapa bab,ini kan pula dengan pencipta kita yg Maha Besar??? so xyah dok tanya lebih2 laa.. Kami mendengar, dan kami taat...syurga menanti...amacam??simple kan...saja share sebahagian kata2 orang yg sentiasa memperingati kita..Maklumla,baru balik forum...fresh lagi laa..tggu tengok dalam 2 hari lagi setel la memori aku yg standard 256mb ni..hahahaha







Forum kelmarin tu pasai sempena ramadhan yang nak mai ni...Program anjuran Pejabat Daerah dan Tanah SPS, Jawi Pulau Pinang..Seingat aku tahun lepaih pun aku dah mai..Tapi ni memang progam tahunan Pejabat Daerah..Baguih...Tapi macam biasa la,kerusi depan aku tu xpenuh...Ramai yg xmai...sampai2 kena sambut ngan geng ghasidah dah..Sedap suara depa,kecik2 ikat serban sempoiii dok ada... Ahli panel area2 penang jugak.. Ustaz Roslan Bin Che Ros, Pegawai JAIPP, SPS, Ustaz Haji Mohd Isa Bin Haji Abdul Rahman,, Pegawai Jabatan Mufti Kedah dan moderator dia Imam Masjid daerah SPS Tuan Haji Mohamad Zaki Bin Haji Abdul Halim. Semua pakat mengantok dah time ni maklum la pukui 3lebih,mata dok ada rasa serupa ada gammm jaa..Ustaz Roslan kata jangan risau tarikh Puasa dengan Raya depa taw setahun awai dah..Posa 1 Ramadhan, Raya 1 Syawal..hahaha..dengan gaya mamu penang punya dia sebut tu pakat riuhh abih satu dewan.

Tapi Ustaz Roslan ni memang pandai main ngan audience,dia sentuh bab Puasa ni,campoq skit ngan Haji Mohd Isa pakat gamat gak la dewan ni.. Depa share benda yg aku rasa kita pakat2 bleh amalkan di Ramadhan akan datang ni di mana waktu hampa nak soqq (sahur) nanti baca doa nak sahur,aku lupa panjang sangat hampa refer tgk ustaz2 hampa..Dan masa nak minum ayaq nanti sulam sekali dengan surah al-kautsar, In Shaa Allah hampa akan rasa bertenaga..Kalau xjadi hampa jangan marah aku lak..hahaha..Haji Mohd Isa tu kata lagu tu..Ya la kan,setiap benda tu terjadi dengan KehendakNya..In shaa allah,bila kita beriman,yakin dan konsisten dengan amalan kita kompom hasilnya hampa akan rasa... Tu ja la yg aku ingat semalam sepanjang aku dok dalam dewan ni.


sekian terima kasih

Montana
Be The Best to win The Best

Helloween- Dr Stein

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Moga anda semua sihat la nooo. Amacam hari ni ok ka semua?harap anda semua enjoy malam2 hari ni...Errr...xberapa hari nak puasa..Harap kita semua ready la nooo...Mesti boleh punya kan..Istilah bulan puasa ni rasa macam boleh diupgradekan skit kot,menjadi bulan Ramadhan..Sebab rata2 masih menyebut bulan posa kan..Kalau kata bulan posa,posa ja laa..Hat lain nohhai entah ke mana..Jadi amalkan dengan Bulan Ramadhan,kerana di situ lengkap Pakejnya, di mana dalam ramadhan itu penuh dengan puasa,tadarrus,bersedekah,dan lain2 amalan yg kita buat dapat berganda2 dariNya... In Shaa Allah kita bleh membuat yg terbaik dari Ramadhan yg sebelum2 ni..Uolss mesti bleh punyaaa...Tudiaa Uolss teruhhhh...hahahaha



Helloween


Hari ni aku xda nak share apa...Saja syok2 jaa..xtulih pun rasa dok seronok jugak...Jadi aku share p la,rasanya hari ni lagu kumpulan ni aku dengan xingat dah berapa kali..Syok ooo..bagi Bro2 yg beranak 1970an kompom taw kan band ni..German punya Band...HELLOWEEN. Aku dok dengaq lama dah,kes dengaq balik ni sepupu aku p share dalam whatsapp geng dia jamming lagu kumpulan ni... Aku taw penyanyi dia nama ANDI DERIS ja,tu pun xtaw betui ka dak ejaan dan dia sungguh ka,hehehe....Tapi bleh layan laa..Kumpulan ni bagi aku muzik dia memang layan..banyak lagu dia yg best2...Bleh cuba dengaq laa...




Salah satu lagu dalam Album Keeper Of The Seven Keys, Dr Stein..lagu ni aku cadangkan hampa bleh dengaq..Banyak lagu lain dia dalam album ni best..Tapi aku dok dengaq ni ja dari tadi..xtaw pasai pa tahh..Berhantu sungguh...Tapi jangan guna lagu ni untuk halau hantu lak,xmenjadi pun okk..hahahaha....


"Dr. Stein"
[Music + lyrics: M. Weikath]

Once they killed his monster when it went into a trap
now he's making better ones on a higher step

[Bridge:]
On a warm summer day the doctor went away
to a place where he could make it real
his assistant's hips were nice
so he cloned her once or twice
now his hips are aching what a deal

[Chorus:]
Dr. Stein grows funny creatures
lets them run into the night
they become
[1] great rock musicians
[2] great politicians
[3] a great possession
[4] a great oppression

Sometimes when he's feeling bored
he's calling it a day
he's got his computers and they do it their own way

[Bridge:]
They mix some DNA, some skina and a certain spray
you can watch it on a laser screen
and the fellow's blue and grey
or sometimes pink and green
just check it out on Halloween

[Chorus:]
Dr. Stein grows funny creatures. . .

[Solo: Mike/Kai/Mike/Kai]

[Bridge:]
One night he cloned himself
put his brother on a shelf
but when he fell asleep that night
it crept up from behind and thought "well never mind"
took a syringe and blew out his life



Dari lirik lagu ni hampa bleh nilai sendiri laa..harap2 xda la merapu meraban sangat noo..Bunyi macam lagu ni nak cerita Dr Stein ni gila ja kot...hahahaha... Selamat layannn


Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best

Monday, 23 June 2014

Tempat Kerja

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Harap anda semua sihat dan bekerjalah dengan penuh semangat Waja...heh heh heh....








Saja la..boring2 ni share p la suasana tempat kerja aku..atmosfera yang begitu mengancam dari pagi hingga ke petang...Tapi lagu ni ja laa..kiri kanan depan blakang semua hutan California ja laa...Pagi2 kalau hampa nak mai area ni..fuhh..sejukkkk...ni dalam kawasan dianggarkan 83ekar, keluaq dari kawasan ni,kiri kanan kelapa sawit lak dah..Kira pagi2 aku nak mai kerja aku dah terdedah dengan udara dan cas2 positif dari alam semulajadi...Membantu mood nak mai kerja..Tapi tengok hari jugak laa..kena hari xberapa nak cantik dok mengantuk serupa tuu jugak laa.. Tapi enjoy la kiri kanan hutan dan kelapa sawit ni..Lagi banyak pokok2 sebenarnya lagi banyak oksigenn ooo..hampa senang bernafas,tidak lagi bernafas dalam lumpur bak kata Wings dan Awie..heh heh heh...


Tempat kerja aku ni tempat budak2 belajaq..Belajaq Kemahiran...Jauh dari manusia jugak la, tapi masih dalam lokaliti penduduk kampung jugak...Ada beberapa buah kampung dan kalau lajak skit lagi hampa dah masuk sempadan negeri lain dah....La ni minggu budak2 dok exam..Jadi hampa nampak la budak2..In Shaa Allah bulan tujuh ni awai bulan mai meneruuu plak laa budak2 baru nak daftar masuk..Bulan puasa tuu..Xtahan sabaq bleh gigit tangan sendiri oo main ngan budak2 ni..Ya la gen Y la ni bukan macam Proton Gen 2 wei,depa ni cakap cukup pandai...Tapi macam post aku sebelum ni la,mai test skali tempat kerja aku ni xda ayaq,haaa baru depa taw..Yang cakap pandai pun jadi xreti cakap pandai dah..hahahaha....

Dalam masa terdekat ni pun semua kakitangan dok kalut untuk persiapan menyambut kedatangan pelajar2 baru... Xtaw laa jemuan lagu mana lak nak mai ni... Attitude dan karekter lagu mana lak nak mai menghiasi pentas tempat kerja aku ni..Hurmm..layan ja laa..heheheh...

Sekian terima kasih..


Montana
Be The Best to win The Best

p/s: tulih blog sambil layan lagu AZURA( Jamal Abdillah)



Layan TV

Assalamualaikum...dah dekat kui 5 dah....time mau balik...Yes...lama dah tunggu ni...hahahaha.. Hari ni pun bleh dikatakan cuaca yg agak best..Sesuai dah rasanya dengan kedatangan ramadhan...








Semalam xdak buat apa...sementara tunggu bolaa..layan p la game sat...Punya banyak dan berlambak kereta mewah tahap najis lain..Hat ni gak aku nak pakai..sebab dia paling xlaju dikalangan kereta yg laju lain..Hahaha..kalau dapat hat ni di dunia realiti pun jadik la..dia punya bunyi aiyaa banyak gempaqqqq ooo ini Dodge Challanger SRT....vroommm2..







Habih main game bukak la tv..nohhai buka2 aku nampak brother ni..Lama aku xtengok dia..Bagi aku dia ni la commentator terbaik di Malaysia ni..Dia kalau speaking,pehhhh ayaq laut punya...yg aku taw dia ni la Ross Ibrahim..Nama betui aku xtaw laa...dan dia punya sembang pun ada klass laa..last skali aku tengok dia ulas Ac Milan vs Liverpool masa Champion League dulu...Memang terbaik laa...bagi aku laa..dia ada sorang lagi kawan dia.. Nama dia Saufian "The Flyguy" Mokhtar..mana p tah member dia tuu..Last2 Ross ni jugak yg ada..xpa la..janji best..


Ok la kot...jom balik..


Sekian terima kasih


Montana 
Be The Best to win The Best

Sunday, 22 June 2014

Harga Petrol Turun

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan pada semua..Apa khabaq harap sihat la nooo..Haa amacam dengan cuti kelmarin????dah2..hari ni dah start kerja dah....sama la ngan aku....Apa2 pun selamat bekerja kepada semua warga2 Buruh mahir,separuh dan tidak mahir...hehehe...





Haaa..amacam...harga petrol dah turun wei..apa nak bising2...xyah kalut2 mcm nak turun ke laut..Apa nak dibandingkan dengan harga minyak Venuzeuela la,Qatar la, Mexico la apa la..Xyah2..ni..dah turun banyak dah..apa mau lagii..Bagi depa2 yg dok di negara luaq dan bangga dengan harga minyak luaq..aku bangga dengan Malaysia..Tanah Airku...68sen seliter..amacam..






Releks2...tenang2kan minda dan betulkan keadaan fizikal anda..Banyak cantik..hampa ingat senang2 Kerajaan nak perturun harga minyak....Pakatan Rakyat pun berani 5kupang jaa ni sampai seringgit lebih..bangkrupp ooo...hahahah......Ni harga untuk gas NGV laa...amacam..Jimat dak..Ni la penjimatan terbaik..mcmni punya isi..xsilap aku hampa dapat dalam 140km..bukan anggaran yg tepat laa..Tapi lebih kurang tu la hampa bleh dapat berdasarkan apa yg kawan aku bagitaw..Dia pakai pun sebab dia dok buat runner utk p JPJ, PUSPAKOM dan sebagainya..Biasa la kan,dok belah Penang ni,kalau hari ahad Penang cuti so Kedah yg buka..Jadi nk travel tu laa..Di sini berlaku penjimatan yg agak luar biasa..tidak dia kena travel p balik, tol lagi habih la dalam rm30-40..jadi NGV memang menjimatkan..Cuma hampa keluaq modal sekali ja la pasang tong dia tu dalam lingkungan rm3k..dulu mahai lagi sekarang dengaq cerita dah murah sangat...Siap teknologi dia di R&D kan lagi...Rujuk mana2 kedai NGV berdekatan sebab aku bukan pakar fizik atau lain2 bahan api nak cerita perabih kat hampa...haahahha






Dia punya nozzle kena boh kot boot depan kereta seperti dalam gambar..Mudah saja maaa,hatta kakak2 dan makcik2 bleh mengisi sendiri sambil bleh dok makan aiskrim lagi...heh heh heh...Ni la penjimatan masa kini...So apa lagii..Jangan harap la petrol nak kurang..hahahaha....Saja melawak ja nooo pagi2 ni...Jangan Marah haaa...nanti kena juai


Sekian terima kasih.

Montana
Be The Best to win The Best


p/s: amacam bro Hasrul ok dak SEO aku?ni ka SEO?? hahaha..silap minta maaf la nooo....Saya baru belajaq..harap andai ada salah tolong tunjukkan dengan mata hati bukan mata pedang..




Saturday, 21 June 2014

Rock Band Terbaik Malaysia-Wings

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua...Hurrmm..pagi tadi dan berangan dah naik moto besaq... Dalam masa yang sama ada sorang blogger tu,cunn ooo..dia kata aku ni berangan nak jadi awie laa tu..Lantas aku dapat idea di mana aku memang minat Wings pun tapi xpernah rasa nak post sesuatu mengenai depa..Hahahah... Terima kasih noo FATIMAH NABILA kerana memberi idea..tidak aku xrasa nak tulis pun pasai depa ni...hahahha


Doq dengan lagu depa lama dah..dari aku sekolah rendah lagi..Tetapi rock Band Malaysia pertama bukanlah WINGS tetapi SEARCH yang aku dengan dulu.. Masa tu aku rasa wahhh dasyatnya rock band kita ni..Xsangka,vokal,gitaris,bassist ngan drummer kita sehandal luaq negeri...Masa tu aku xleh pikiaq dah..Memang kepala jadi layannnn seronokkknyaa... Lepas pada tu aku aku dengaq Wings..First impression aku bila dengaq memang xleh lawan SEARCH..ya memang SEARCH the best, Wings ni bagi aku kurang orang, kalau Awie bleh main rhythm mungkin merancakkan lagi...Tapi apa bleh buat awie cuma nyanyi jaa..Gitaris mula2 xsilap aku Sham Baharom,perghh..Ya la kan,memandangkan depa ni 4 orang ja dan gitaris sorang,maka terpaksa recording dua kali (nak cover 2 bunyi) dan begitu jugaklah selepas Joe menggantikan Sham...

Bila start aku besaq skit dah, tahun berapa aku xingat,aku beli album Wings Orange Club, xsilap aku tahun 2006 kot...Pergh..Masa tu aku jadi respek sama Joe Wings..xsangka, Wings memang bertenaga bila depa buat life performance...Bayangkan,Joe berjaya combine dua bunyi dalam satu masa,bukan senang ooo..kidal lak tu..lagi gua respek la sama lu Joe... Lepas pada tu aku cuba p Konsert Double Trouble, di Bukit Kiara,pergh...lagi best..Bila dua rockband bergabung...tu yg kata seni tu..hidup dengan cari makan kot tu,xsama dengan yg naik atas ehsan orang ni,last2 xkemana...heheheh....

Dua kali aku p Istana Budaya,cuba menghayati Wings Rockestra 2013...pergh...memang best la..Awie pakai kot tu..rambut panjang sama dengan Joe pun...bila show tu campoq dengan Formaliti,maka bertambah sempoi konsert depa tu, ditambah gitaris terbaik Indon Ian Antono...wahhh..aku xkenai...tapi bestt la dia layan dengan Joe... Kira bagi aku ni,Wings memang the best...serius syok...Lagu depa banyak yg xberapa sangat maksudnya,namun ada lagu berunsur nasihat,remaja lalai macam Peronda Jaket Biru,dan masih ada lagu Ketuhanan macam Dari Tuhan...Lagu ni Awie remake balik xsilap aku dengan RAIHAN..lagi mendayuu laa dengaq...





















Sapa2 ada rasa nak p istana budaya,aku rasa kalau teringin bleh la..Aku ni bukan kaki jalan sangat,kira KL tu habih jauh la bagi aku...Keluaq dari tol Bandar Baharu Kedah,aku dah rasa jauh dah wei...Cuma kalau rasa nak p,xyah la beli tiket mahal2,pengalaman aku,2 kali p,beli ja yg RM68..xpa...sama ja..Dia sound serround..satu Auditorium tu dengaq aih...jangan risau..hampa beli kalau takat rm150 masih jauh jugak..xdapat nak rasa aihh tengok muka awie pun..Jadi rm68 dah memadai..sebab tu tiket tu habih awai..Jadi hampa kalau nak p pastikan booking awai...tidak memang tinggai yg mahai2..silap2 macam wings ni 4 hari berturut2..sold out..Ada sorang brother dari Singapore malam aku p tu, Awie mention nama dia sebab dia mai 4 hari berturut2, tiket rm405 punya broo...huhuhuh...

Wings pun dah keluaq album baru...Menakluk Kosmos..apa lagi..jom2 beli..xsabaq nk dengaq nafas baru..Katanya KRU membantu dalam pembikinan Wings, macam Album Gothik Malam Edan Search dibantu Edry Hashim la kan..Groove jaa..Biasa la orang muda..muzik fresh la katakan...


Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to Win The Best




Friday, 20 June 2014

Commando

Assalamualaikum dan salam sejahtera..apa habaq semua..harap hampa semua sihat la nooo...Sabtu...cuti cuti....releks2 di rumahh...fuhhhh...kemaih rumah skit..ingat cuti2 ni kalau p jalan mana2 best gak...tapi nk dekat ujung bulan ni segan,,segan bukan pasaipa..poket pun dah segan nk keluaq duit...xbrapa nak ada dah...boo liauu..







Dapat moto macamni sebijik...aku boleh la ronda2 hari sabtu macamni...kan seronok..haa laa,nak p korea aku xda duit,nak pusing2 istanbul apatah lagi,aku xmau p jauh...dapat moto ni aku nak ronda p mandi kolam ayaq hangat ja kat baling tu..alaa tempat kolam ayaq hangat yg depa dok kata syok tuu..jadi laa..jalan jauh2 aku xpandai nanti sesat... Lagipun jalan2 luaq negeri banyak pakai wang,sapa banyak wang benda tu xjadi masalah,bagi aku itu problem kot..Ya laa,nama pun kalau dapat moto mcmni,nak beli pakat dak laa..mana nak ada duit harga moto pun sama harga rumah kos rendah area sungai bakap Penang dah weii....tu laa..nama pun berangan....berangan p laa..cuti2 ni dok rumah idea berangan tu xdapat dibendung..lalu aku luahkan...setakat mana tahap berangan aku hampa buat la skala sendiri heheheheheh....



Commando(2013)

Sambil2 tu aku layan la satu filem..Filem ni aku dapat dari member aku, Burn namanya(bukan nama sebenar),dia buka kedai makan di kampung aku duduk ni... Dia ada tukaq CD Tamil ngan aku,jadi dalam2 banyak2 CD dia banyak yg aku dah tengok..cuma CD Commando ni yg dia beria2 sangat suruh aku tengok..AKu habaq kat dia aku Hindustan xlayan,dia kata amik tengok dulu...Baru hg taw..aku malas nk berfikir panjang,amik dan layan...Rupanya filem ni besttt...Jalan cerita xberat sangat...Fokus pada hero yg memang pandai lawan...Lawan standard Tony Jaa Punya ni..Hero ni nama dia Vidyut Jamwal xsilap aku,banyak muncul dalam filem2 Tamil dan memegang watak jahat..Tapi dalam filem ni dia hero cikaro laa bhaii...

Starting cerita dia kena tahan,dengan askar Cina xsilap aku..sorry aku lupa askar mana,dia lari dari menjadi tebusan sebab xtahan kena seksa batin..seksaaa ooo..tapi commando kan,mana sakit..haa diaa xsakit...kira dia lari kira xtahan la tuu...Dalam masa yg sama heroin dalam cerita ni pun lari dari rumah jugak sebab nak kahwin dengan orang yg bukan pilihan,tapi apa bleh buat yg mau kat heroin tu samseng besaq di India,mau xmau bapak heroin xda option lain selain mengkahwinkan dia..DAlam masa nak lari p kat stesen keretapi tu berlaga bahu dengan hero...Heroin lari sebab dalam masa yg sama kena kejaq dengan orang2 samseng yg mau dekat dia tu..Dalam scene ni laa hero,bantai 10 orang lebih..Hahaha..tengok tajuk la bhaiii..One Man Army...tapi dia  lawan memang best...serius best...bleh la nak try buah siku ngan hero kalau nak taw real ka dak....hehehee...

Jalan cerita masih rancak masa hero bawak heroin lari dari cengkaman samseng yg nak kat heroin tu..Depa lari masuk hutan dan dalam hutan tu lawan lagi..lawan xingat dunia punya ni...Final cerita menunjukkan heroin macam biasa la...bleh kat hero gak...sebab Hero berjaya membuka mata masyarakat yg takut dekat samseng tuu.Samseng tu memang jahat..aku xingat nama watak dia..Tapi memang jahat tahap najis punya...Mak bapak heroin dia bunuh sambil gelak2 jaa..Samseng ni dia ada tabiat,sebelum bunuh dia suka baca jenaka dalam henset,alaa macam kita la subscribe ayat2 cinta ka apa ka dalam henset tuu..lepas dia baca dia paksa orang gelak..lepas tu baru dia bunuh orang...huuuuu ngeriii..macam ngan apa lagi samseng ni....

Jadi aku syorkan,hampa nk tengok xpa xmau pun xpa...pasai jalan cerita biasa jaa..Sebab aku nampak dia nak ketengahkan fighting scene tu jaa..Tapi hero memang smart laa..xcaya google..Kira kalau dia juai kacang rebuih tepi jalan,stat kui 8.30am rasa sejam lepaih tu bleh settle dah bisnes dia...Kalau bergantung pada awek2 la yg beli..heheheh... Apa2 pun selamat menonton...



Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best





Thursday, 19 June 2014

Fight Club

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Apa khabaq semua..harap hampa semua sihat..OOO..lupa2..Salam jumaat dari aku kepada hampa semua..Geng2 laki..hampa jangan dok wat baloq liat naaa..la kat kui 12 dah...ready2 la nk p masjid..Jangan dok wat relekssss...tidak stg hanguihhh la..hahahah...Peringatan untuk diri sendiri sama naaa..No Heart Feeling...

Alhamdulillah syukur...ayaq sudah mari...Amin..rasa indahnyaa dunia ni bila air sudah kembali berkhidmat untuk orang yg memerlukan..perghh..Syukur..rasa segarrr jaa..Bleh mandi..bleh bersuci dan menyempurnakan lagi apa yg belum sempurna..Aku balik2 kerja kelmarin kira dah ada ayaq dah...Syukur padaNya...diduga xmcm org2 lain diduga... 

Sebelum2 ni post2 aku banyak berkisarkan pasal filem Tamil. Tapi hari ni tetiba aku tertengok satu banner filem yg bleh dikatakan filem lama la jugak..Bukan Tamil tapi filem Mat Sallehh..pergh syokk habaq hang.. Filem ni aku tengok bagi aku berat gak laa..Mula2 tengok menatang pa filem ni...Rupanya2 lagi nak habis lagi best... Filem dia pun hero2 best gak berlakon..Mcam besa la,hero aku minat tu pun ada..Jadi aku cuba flashback balik dalam ingatan aku yg tahap 256mb ram ni ja..lembab..hehehe.. Cerita ni pasai orang ada penyakit xleh tidoq ja, dari situ garapan dibina sampai jadi satu filem yg menarik..ISh2..rupa2nya orang ada penyakit IMSOMNIA ni memang dasyat la tekanan dalam hidup dia...





Fight Club
Fight Club (1999)


Sorry la kawan2...sebab aku keluaq channel skit..hehehe..Tidak dok review filem Tamil...hari ni filem orang puteh lak..hahahah...Aku tengok Tamil cuma rasa macam nak review la filem lama ni..sebab best habaq hampa wei..Layan..walaupun heavy skit filem dia tapi layan... Filem ni dia start dengan hero ni la, Edward Norton, tu nama betui dia nama watak aku xingat..Dia ni kerja baguih, belajaq pandai,intelligent, rumah dia pun semua dipenuhi dengan barangan IKEA baq hangg...Kira nak bgtau laa,orang bujang ni kalau ada duit tahun 1999,yg kerja baguih2 ni barang2 rumah macam dapoq,kusyen semua mesti brand IKEA laa..heeheh..Xpa la dia ada duit kan..Jadi plot cerita bermula masa dia ni balik kerja jaa,xleh tidoq,balik rumah,xleh tidoq,sampai menyebabkan dia ni ada masa dia akan p klass yg dianjurkan di tempat2 dia..Klass memotivasikan diri la lebih kurang, free dan disediakan kopi di akhir sesi. Kira ada duit pun xguna la sebab xleh tidoq.

Dia berjaya tidoq dalam filem ni,lepas menghadiri beberapa klass, sehingga la jiwa dia kembali terganggu balik bila ada sorang marka tu mai dok p klass2 yg mana dia hero pun ada skali..Hero rasa mcm tekanan la, sbb awek tu pada pandangan dia cuma nak makan dan minum buta ja, bukan nak menjalani sesi mensucikan diri macam dia..Jadi dia mai balik dah penyakit xleh tidoq..Dalam masa ni laa dia kenal sorang mamat yg bernama Tyler, lakonan Bradd Pitt.Haaa..Masa bradd pitt mai ni la cerita bertambah seronok..DIa kenal bradd pitt dalam Kapal terbang ja...

Sebenarnya Bradd Pitt ni,haa..ni la kerumitan filem ni.Berlaku kekeliruan skit di mana,yg sebenarnya Bradd pitt ni xwujud pun di alam realiti(dalam filem ni)!!!..hahahaha..memang macam ngan apa lagi.Bradd pitt ni cuma watak yg terhasil dari alter terahsia dalam jiwa HEro ni.Bradd Pitt wujud dalam pandangan dia saja, bukan di mata masyarakat yg lain..Tudiaa..punya nak habaq org yg sakit xleh tidoq ni, lama2 bleh jadi gila oo..Ya la, dia dok rasa macam dia dok cakap ngan Bradd Pitt,hakikatnya bradd Pitt xwujud pun sebenarnya... Sampai Hero ni dia ada Club lawan undergraoud pun dia xsedaq..Tu yg keluaq tajuk Fight Club tu...Nohhai..aku cerita pun buat serabut jaa..sebab hampa kena tengok sendiri..Cerita buat pening jaa..

Tapi aku bleh habaq memang best la cerita ni...Sebab dia nak cerita satu jaa, bagi cukup tidoq dalam hidup kita ni.Kaya pun xguna, kalau nikmat tidoq dah kena tarik..IKEA sampai ke jamban pun buat pa kalau xleh tidoq...Lama2 bleh jadi gila lagu tu jaa... So kalau nk taw kesudahan dia hampa p cari sendiri la noo filem ni...hahahahah...cerita banyak pun kalau hampa xtengok sendiri xpaham gak..Serius aku bagi 5 bintang la filem ni...Oppss..jgn tengok seisi keluarga, xberapa sesuai k..tu ja..


Sekian terima kasih.


Montana
Be The Best to win The Best

Wednesday, 18 June 2014

Tiada Bekalan Air

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..harap hampa semua sihat di samping keluarga tersayang hendaknya... Amacam kelmarin?sempoi ka..Dengaq cerita team terhebat dunia bungkuih awai lagi...Nak wat camana Xda luck la Team Spain tahun ni..Xpa balik cuba lagi 4 tahun akan datang..Post Mortem balik kekalahan anda dan research serta buat Lab presentation..mana taw berhasil kan..hehehe...


Kelmarin dan hari ni adalah hari yang paling satu macam aku rasa..Sebab kami di daerah dan mukim Seberang Perai Selatan, Pulau Pinang ni ada masalah bekalan air..senang cerita la, xda ayaq kelmarin sampai hari ni..Tudiaaa habaq mai kat hampa wei, jemm pala otak ooo..xda ayaq ni jgn memain,main ngan xda ayaq ni, yg cakap pandai boleh jadi xcakap pandai dah oo..Nak cakap pandai apa,nak mandi xbleh, nak hadas kecik besaq semua terbantut nak sembang kemaih lagi..hahahaa...Itu baru satu dugaan bang oooii..Tu la kan kadang2 kena duga baru xda ayaq jaa..Jenuh kelam kabut hidup kita... Aku hari ni punn cipta rekod, sepanjang 6 tahun aku berkerja di sini, ni laaa first time secara rasminya aku mandi di pejabat..Nasib rumah ngan pejabat xjauh mana..Pakai siap2 bawak apa yg patut mai mandi kat sini..Setel..Kawasan perumahan aku duduk tu bleh dikatakan semua mengalami masalah yg sama dan yg duduk di taman aku tu ramai kwn2 aku yg satu pejabat gak..Masing2 semua pakat mai mandi dan bersuci di sini...heh heh heh..Tudia, siapalaaa kita ni kan..betapa lemahnya kita,,Kena test xda ayaq jaa,kelam kabut..Naik syehhh habih yg mana dok ada... Macamana la kalau dugaan tahap maximum kita kena?hurmm..Allahuakbar,,moga2 kita terpelihara laa..In Shaa Allah...




Budak2 xpa la..Depa kalau xmandi nak rasa apa kan..tambah cuti sekolah, mangkit lambat, memang sure xmandi dah budak2 tu, sebab anak kakak tempat kerja aku tu habaq lagu tu, budak2 ni dia kata xda ayaq syok la depa sebab xgadoh nak mandi..Habih kita yg tua2 bangka ni kalau xmandi???haaa jemm kot..Muka serabai, rambut kompom kusam xbermaya, huuhhhh..xbleh aku melekit abih badan... Maka di situ la bezanya kan orang tua dan budak2..Dua kategori manusia ni diduga benda yg sama, tapi lain2 responnya...










Gambar di atas sekadar hiasan sahaja dan saja diambil sebab nak bagi related dengan krisis dan post aku hari ini.. Jadi jika dilihat, xda lagi la org taman aku termasuk aku sampai tahap macamni lagi kami dicatu..Mungkin kami punya teknikal dan minor punya problems kot..Sebab ada yg aku dengaq masalah paip utama pecah, dan lain2 lagi sumber sekunder yg xberapa nak soheh untuk aku terima sebagai fakta.. Jadi bila lihat gambaq ini, maka aku mundurkan hati kecil aku,untuk merasa susah dengan dugaan ini..sebab apa??sebab bila lihat gambaq ini..Masih ada lagi ramai orang yg susah dan have a complicated life to share dengan kita.. Ini nasib baik ada org amik gambaq, kalau tidak hurmm aku pun xtaw ada org yg hadapi krisis air sampai macamni sampaikan adik2 kecik ni pun menjadi kerahan secara tidak langsung bagi mendapatkan air untuk menjalani kehidupan seharian ini... 




















Kadang2 kita terlupa,sebab kita xrasa..Padahal dunia menunjukkan bagaimana susahnya bila air xda di sesuatu tempat itu..Dulu aku pernah terpikiaq, macamana la kalau xda ayaq..Tapi boleh pikiaq ja la, dan bila berada dalam situasi begini, maka xhairanlah betapa berharganya sehingga setitik air itu pun menjadi begitu penting kepada kita kan..Tapi lumrah la manusia, terjerut tersepit, waktu itu la nampak dan teringin mendongak ke langit memohon sesuatu padaNya... ;-) Dan itu juga lumrah..biasalah tu...Pencipta kita tahu sifat kita,taw apa yg kita perlu dan sebagainya..Sebab itu la kita diuji...Teruk ka ujian kita?tidak...ujian kita, xkan lebih dari apa yg mampu kita tanggung.. Allahuakbar..Maha Pemurah...Lagi maha mengasihani.



Sekian perkongsian yang tiba2 rasa nak kongsi ni...nasib baik dah mandi..uhuuuuuuu...Segarrrr rasanyaa...Syukurrrr....


Montana
Be The Best to win The Best






Kereta Idaman cuma Idaman

Assalamualaikum dan salam sejahtera...Apa khabar semua..harap sihat la noo..dok sembang bola ja..boring gak..sembang benda lain pulak la nooo...Tiba2 aku teringat pasai kereta..aku nak share gambaq kereta la...





Plymouth Roadrunner









Ford Mustang Shelby






Dodge Charger SRT8


Aku mengaku laa..Cerita Fast and Furious yg dok ada dalam wayang tu banyak mempengaruhi ooo..hehehehe...Pasai cerita tu la aku jadi minat nak tengok kereta2 yg kategori muscle car ni..huhuhh..Tapi memang lawa pun..walaupun ada yg dua pintu...tapi cun..panjang kereta dia..Dan yg penting enjin tu, bunyi dia sama..nohhai bunyi dia memang dengaq kalu..lalu celah kampung dengaq kampung seberang sana ooo..heheh....


Nissan 350Z 

Evo 9

Mazda Rx7




Di kala malas ini saja la aku share.hehehe... sekian


Montana
Be The Best to win The Best


 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...