Instagram

Monday, 23 June 2014

Tempat Kerja

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Harap anda semua sihat dan bekerjalah dengan penuh semangat Waja...heh heh heh....








Saja la..boring2 ni share p la suasana tempat kerja aku..atmosfera yang begitu mengancam dari pagi hingga ke petang...Tapi lagu ni ja laa..kiri kanan depan blakang semua hutan California ja laa...Pagi2 kalau hampa nak mai area ni..fuhh..sejukkkk...ni dalam kawasan dianggarkan 83ekar, keluaq dari kawasan ni,kiri kanan kelapa sawit lak dah..Kira pagi2 aku nak mai kerja aku dah terdedah dengan udara dan cas2 positif dari alam semulajadi...Membantu mood nak mai kerja..Tapi tengok hari jugak laa..kena hari xberapa nak cantik dok mengantuk serupa tuu jugak laa.. Tapi enjoy la kiri kanan hutan dan kelapa sawit ni..Lagi banyak pokok2 sebenarnya lagi banyak oksigenn ooo..hampa senang bernafas,tidak lagi bernafas dalam lumpur bak kata Wings dan Awie..heh heh heh...


Tempat kerja aku ni tempat budak2 belajaq..Belajaq Kemahiran...Jauh dari manusia jugak la, tapi masih dalam lokaliti penduduk kampung jugak...Ada beberapa buah kampung dan kalau lajak skit lagi hampa dah masuk sempadan negeri lain dah....La ni minggu budak2 dok exam..Jadi hampa nampak la budak2..In Shaa Allah bulan tujuh ni awai bulan mai meneruuu plak laa budak2 baru nak daftar masuk..Bulan puasa tuu..Xtahan sabaq bleh gigit tangan sendiri oo main ngan budak2 ni..Ya la gen Y la ni bukan macam Proton Gen 2 wei,depa ni cakap cukup pandai...Tapi macam post aku sebelum ni la,mai test skali tempat kerja aku ni xda ayaq,haaa baru depa taw..Yang cakap pandai pun jadi xreti cakap pandai dah..hahahaha....

Dalam masa terdekat ni pun semua kakitangan dok kalut untuk persiapan menyambut kedatangan pelajar2 baru... Xtaw laa jemuan lagu mana lak nak mai ni... Attitude dan karekter lagu mana lak nak mai menghiasi pentas tempat kerja aku ni..Hurmm..layan ja laa..heheheh...

Sekian terima kasih..


Montana
Be The Best to win The Best

p/s: tulih blog sambil layan lagu AZURA( Jamal Abdillah)



16 comments:

  1. Biaslah lokasi utk tempat IPT biasanya tak mahu tempat yg hiruk-pikuk. Bagi ketenagan kepada students dan lecturernya juga. Kalau nak riadah pun tengoklah luas betul... pilih ajelah nak lompat bintang ke nak lari kijang pun boleh kan hihi...

    ReplyDelete
  2. bes la tempa keja macam ni...aman damai ... hirup udara segar hari-hari..tak dak la macam kat sini..hari-hari duk hirup asap keta ngan motoq ja...

    Gen Y...bangga depa jadi gen y...moga dapat bentuk depa2 ni jadi gen y yang berkualiti...jgn duk pakai cakap ja...bila ada masalah sikit dah tak tau nak buat lagu mana..

    ReplyDelete
  3. jangan kata jemuan kat depa gen y ni heh..heh...jemuan xsuka belajaq2 ni...pasti mrk adalah tetamu2 yg dekat di ati mengongsi kesunyianmu di tempat indahl ini..

    ReplyDelete
  4. keliling semua hijau, tenang je rasa, sesuai untuk pelajar nak belajar...:)

    ReplyDelete
  5. damai je suasana kerja macam ni... best !
    amboi layan lagu Azura tu yang tak tahan tu.. heee....

    ReplyDelete
  6. best la tmpat keja mcm tu pokok keliling, sjuk je xpanas sngt..aman :)

    ReplyDelete
  7. nampak tenang je tempat keje .. bestt :)

    ReplyDelete
  8. mak ai... kami pun duk reja kat hutan... gagaga janji jadi seorang penabur ilmu kepada yg sudi sudah memadai... IKHLAS... aminnnn

    ReplyDelete
  9. best2...suasana aman damai tenang gitu........ sejuk jek suasana.... kat putrajaya ni jerebu melanda dah...nak kuar pi opis sebelah pun mate pedih2 dah nie hehehheh

    ReplyDelete
  10. view yg sgt indah bagi org yg sukakan kehijauan seperti sis ...

    ReplyDelete
  11. Teringat masa pergi seminar dekat UTM skudai. Macam ni jugaklah pemandangan hijau, ada tasik, kalau pagi-pagi tuh sejuk jer, dah macam dekat kampung.

    Ini tempat ape bang ? macam tempat tentera jer.

    ReplyDelete
  12. jenuh membaca nak bagi faham, dah lama tak dengaq loghat kedah ni, kedah kan, ke perak, confius la..

    Anyway..cantik sangat suasana kehijauan tu, Subhanallah....

    ReplyDelete
  13. ps: nanti akak follow yer, sekang ni tenet tgh tenat, belum bayaq bil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasihhh...kedatangan anda keseronokkan saya heh heh heh..xpa2 nanti bayaq setahun teruih setel kasi terbeliak skit geng2 telekom

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...