Instagram

Thursday, 19 June 2014

Fight Club

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Apa khabaq semua..harap hampa semua sihat..OOO..lupa2..Salam jumaat dari aku kepada hampa semua..Geng2 laki..hampa jangan dok wat baloq liat naaa..la kat kui 12 dah...ready2 la nk p masjid..Jangan dok wat relekssss...tidak stg hanguihhh la..hahahah...Peringatan untuk diri sendiri sama naaa..No Heart Feeling...

Alhamdulillah syukur...ayaq sudah mari...Amin..rasa indahnyaa dunia ni bila air sudah kembali berkhidmat untuk orang yg memerlukan..perghh..Syukur..rasa segarrr jaa..Bleh mandi..bleh bersuci dan menyempurnakan lagi apa yg belum sempurna..Aku balik2 kerja kelmarin kira dah ada ayaq dah...Syukur padaNya...diduga xmcm org2 lain diduga... 

Sebelum2 ni post2 aku banyak berkisarkan pasal filem Tamil. Tapi hari ni tetiba aku tertengok satu banner filem yg bleh dikatakan filem lama la jugak..Bukan Tamil tapi filem Mat Sallehh..pergh syokk habaq hang.. Filem ni aku tengok bagi aku berat gak laa..Mula2 tengok menatang pa filem ni...Rupanya2 lagi nak habis lagi best... Filem dia pun hero2 best gak berlakon..Mcam besa la,hero aku minat tu pun ada..Jadi aku cuba flashback balik dalam ingatan aku yg tahap 256mb ram ni ja..lembab..hehehe.. Cerita ni pasai orang ada penyakit xleh tidoq ja, dari situ garapan dibina sampai jadi satu filem yg menarik..ISh2..rupa2nya orang ada penyakit IMSOMNIA ni memang dasyat la tekanan dalam hidup dia...





Fight Club
Fight Club (1999)


Sorry la kawan2...sebab aku keluaq channel skit..hehehe..Tidak dok review filem Tamil...hari ni filem orang puteh lak..hahahah...Aku tengok Tamil cuma rasa macam nak review la filem lama ni..sebab best habaq hampa wei..Layan..walaupun heavy skit filem dia tapi layan... Filem ni dia start dengan hero ni la, Edward Norton, tu nama betui dia nama watak aku xingat..Dia ni kerja baguih, belajaq pandai,intelligent, rumah dia pun semua dipenuhi dengan barangan IKEA baq hangg...Kira nak bgtau laa,orang bujang ni kalau ada duit tahun 1999,yg kerja baguih2 ni barang2 rumah macam dapoq,kusyen semua mesti brand IKEA laa..heeheh..Xpa la dia ada duit kan..Jadi plot cerita bermula masa dia ni balik kerja jaa,xleh tidoq,balik rumah,xleh tidoq,sampai menyebabkan dia ni ada masa dia akan p klass yg dianjurkan di tempat2 dia..Klass memotivasikan diri la lebih kurang, free dan disediakan kopi di akhir sesi. Kira ada duit pun xguna la sebab xleh tidoq.

Dia berjaya tidoq dalam filem ni,lepas menghadiri beberapa klass, sehingga la jiwa dia kembali terganggu balik bila ada sorang marka tu mai dok p klass2 yg mana dia hero pun ada skali..Hero rasa mcm tekanan la, sbb awek tu pada pandangan dia cuma nak makan dan minum buta ja, bukan nak menjalani sesi mensucikan diri macam dia..Jadi dia mai balik dah penyakit xleh tidoq..Dalam masa ni laa dia kenal sorang mamat yg bernama Tyler, lakonan Bradd Pitt.Haaa..Masa bradd pitt mai ni la cerita bertambah seronok..DIa kenal bradd pitt dalam Kapal terbang ja...

Sebenarnya Bradd Pitt ni,haa..ni la kerumitan filem ni.Berlaku kekeliruan skit di mana,yg sebenarnya Bradd pitt ni xwujud pun di alam realiti(dalam filem ni)!!!..hahahaha..memang macam ngan apa lagi.Bradd pitt ni cuma watak yg terhasil dari alter terahsia dalam jiwa HEro ni.Bradd Pitt wujud dalam pandangan dia saja, bukan di mata masyarakat yg lain..Tudiaa..punya nak habaq org yg sakit xleh tidoq ni, lama2 bleh jadi gila oo..Ya la, dia dok rasa macam dia dok cakap ngan Bradd Pitt,hakikatnya bradd Pitt xwujud pun sebenarnya... Sampai Hero ni dia ada Club lawan undergraoud pun dia xsedaq..Tu yg keluaq tajuk Fight Club tu...Nohhai..aku cerita pun buat serabut jaa..sebab hampa kena tengok sendiri..Cerita buat pening jaa..

Tapi aku bleh habaq memang best la cerita ni...Sebab dia nak cerita satu jaa, bagi cukup tidoq dalam hidup kita ni.Kaya pun xguna, kalau nikmat tidoq dah kena tarik..IKEA sampai ke jamban pun buat pa kalau xleh tidoq...Lama2 bleh jadi gila lagu tu jaa... So kalau nk taw kesudahan dia hampa p cari sendiri la noo filem ni...hahahahah...cerita banyak pun kalau hampa xtengok sendiri xpaham gak..Serius aku bagi 5 bintang la filem ni...Oppss..jgn tengok seisi keluarga, xberapa sesuai k..tu ja..


Sekian terima kasih.


Montana
Be The Best to win The Best

18 comments:

  1. Replies
    1. lawan skit jaa..merapu berlambak..tapi merapu pun best

      Delete
  2. pasni hang tlg jangan buat review citer mat saleh lagi... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku cubaa...hg pastikan cerita mat salleh xbest dan xleh lawan Tamil punya movie okk

      Delete
  3. dah 14 tahun filem ni, macam tak pernah tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh broo Denaihati terima kasih laa nooo sudi mai blog gua yg macam ngan apa ni..apa lahh nak dibandingkan dengan Denaihati yg sentiasa di hati blogger2 hebat lain...rajin2 la mai komen nooo ada xkena tang mana2 mai laa bagi buah fikiran nooo....Kena tengok broo filem ni best...

      Delete
  4. tak suka tengok citer ganas ni..nanti tak tengok, tutup muka macam tengok citer hantu..hahaha bazir masa.

    ReplyDelete
  5. Assalam...
    dtg melawat.... ^_^

    ReplyDelete
  6. kalau heronya brad pitt, mesti jalan cerita menarik. Aku memang suka tgk cerita aksi.

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lak tengok citer ni. Tapi biasanya yg ada Brad Pitt selalunya bagus kan?

    ReplyDelete
  8. cita ni aku tak tengok lagi. Macam best je.

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...