Instagram

Saturday, 21 June 2014

Rock Band Terbaik Malaysia-Wings

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua...Hurrmm..pagi tadi dan berangan dah naik moto besaq... Dalam masa yang sama ada sorang blogger tu,cunn ooo..dia kata aku ni berangan nak jadi awie laa tu..Lantas aku dapat idea di mana aku memang minat Wings pun tapi xpernah rasa nak post sesuatu mengenai depa..Hahahah... Terima kasih noo FATIMAH NABILA kerana memberi idea..tidak aku xrasa nak tulis pun pasai depa ni...hahahha


Doq dengan lagu depa lama dah..dari aku sekolah rendah lagi..Tetapi rock Band Malaysia pertama bukanlah WINGS tetapi SEARCH yang aku dengan dulu.. Masa tu aku rasa wahhh dasyatnya rock band kita ni..Xsangka,vokal,gitaris,bassist ngan drummer kita sehandal luaq negeri...Masa tu aku xleh pikiaq dah..Memang kepala jadi layannnn seronokkknyaa... Lepas pada tu aku aku dengaq Wings..First impression aku bila dengaq memang xleh lawan SEARCH..ya memang SEARCH the best, Wings ni bagi aku kurang orang, kalau Awie bleh main rhythm mungkin merancakkan lagi...Tapi apa bleh buat awie cuma nyanyi jaa..Gitaris mula2 xsilap aku Sham Baharom,perghh..Ya la kan,memandangkan depa ni 4 orang ja dan gitaris sorang,maka terpaksa recording dua kali (nak cover 2 bunyi) dan begitu jugaklah selepas Joe menggantikan Sham...

Bila start aku besaq skit dah, tahun berapa aku xingat,aku beli album Wings Orange Club, xsilap aku tahun 2006 kot...Pergh..Masa tu aku jadi respek sama Joe Wings..xsangka, Wings memang bertenaga bila depa buat life performance...Bayangkan,Joe berjaya combine dua bunyi dalam satu masa,bukan senang ooo..kidal lak tu..lagi gua respek la sama lu Joe... Lepas pada tu aku cuba p Konsert Double Trouble, di Bukit Kiara,pergh...lagi best..Bila dua rockband bergabung...tu yg kata seni tu..hidup dengan cari makan kot tu,xsama dengan yg naik atas ehsan orang ni,last2 xkemana...heheheh....

Dua kali aku p Istana Budaya,cuba menghayati Wings Rockestra 2013...pergh...memang best la..Awie pakai kot tu..rambut panjang sama dengan Joe pun...bila show tu campoq dengan Formaliti,maka bertambah sempoi konsert depa tu, ditambah gitaris terbaik Indon Ian Antono...wahhh..aku xkenai...tapi bestt la dia layan dengan Joe... Kira bagi aku ni,Wings memang the best...serius syok...Lagu depa banyak yg xberapa sangat maksudnya,namun ada lagu berunsur nasihat,remaja lalai macam Peronda Jaket Biru,dan masih ada lagu Ketuhanan macam Dari Tuhan...Lagu ni Awie remake balik xsilap aku dengan RAIHAN..lagi mendayuu laa dengaq...





















Sapa2 ada rasa nak p istana budaya,aku rasa kalau teringin bleh la..Aku ni bukan kaki jalan sangat,kira KL tu habih jauh la bagi aku...Keluaq dari tol Bandar Baharu Kedah,aku dah rasa jauh dah wei...Cuma kalau rasa nak p,xyah la beli tiket mahal2,pengalaman aku,2 kali p,beli ja yg RM68..xpa...sama ja..Dia sound serround..satu Auditorium tu dengaq aih...jangan risau..hampa beli kalau takat rm150 masih jauh jugak..xdapat nak rasa aihh tengok muka awie pun..Jadi rm68 dah memadai..sebab tu tiket tu habih awai..Jadi hampa kalau nak p pastikan booking awai...tidak memang tinggai yg mahai2..silap2 macam wings ni 4 hari berturut2..sold out..Ada sorang brother dari Singapore malam aku p tu, Awie mention nama dia sebab dia mai 4 hari berturut2, tiket rm405 punya broo...huhuhuh...

Wings pun dah keluaq album baru...Menakluk Kosmos..apa lagi..jom2 beli..xsabaq nk dengaq nafas baru..Katanya KRU membantu dalam pembikinan Wings, macam Album Gothik Malam Edan Search dibantu Edry Hashim la kan..Groove jaa..Biasa la orang muda..muzik fresh la katakan...


Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to Win The Best




6 comments:

  1. lagu2 wing memang best. ^_^ suara awie mmg sedap sgt.

    ReplyDelete
  2. Layan juga lagu2 Wing ni.....:)

    ReplyDelete
  3. Okay setuju . Wings memang best . Heeee bang Awie ada tue . Hehehehe .

    ReplyDelete
  4. setakat ni blm ada yg blh tiru suara awie . first lagu wings yg sis dgr n trus jatuh hati , SEJATI .

    ReplyDelete
  5. tu dia...Wings memang best..suka lagu Gemuruh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu lagu banyak berhantuu ooo Sal..hahahahah

      Delete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...