Instagram

Sunday, 29 June 2014

Hari kedua Ramadhan

Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada semua..Selamat menjalankan ibadah Puasa, dah masuk hari kedua Ramadhan dah hari ni nooo..Harap hari ni semua bertenaga walaupun xberapa nak tenaga okk..heh heh heh





Punya dok layan bola..sambil2 tu aku layan la twitter kat astro xsangka akhirnya masuk gak twit aku dalam chatzone tu...hahahaha...Aku tulis sambil hastag tu punya la berlambak2,satu tu ja yg masuk..jadi laa..masuk tv tuu..ingat apa..heh heh heh..Banyak yg aku dok kasi panas lain ja sebenarnya..Yg dok sokong belanda aku kasi panas belanda,yg sokong Portugal aku kasi panas Portugal..sampai ada orang reply tuu xpuaih hati kat aku..Perempuan lak tu, kes aku kata kat Portugal ja..pergh reply teruih ooo...Aku tulis simple jaa "Portugal Bungkuih" dan Ronaldo xleh buat apa aih...dia reply balik "Mulut kuang jaq"..hahaha...aku punya nak tergelak..Rupa2nya fanatik sungguh awek2 Malaysia kat Ronaldo ni noo..cuit skit pakat kena getah laa..Jadi aku usha la tengok profile awek ni..Laaa...pakai tudung putih,uniform sekolah lagii...alamak...jem2..Betui2 bertenaga dan agresif betui budak2 la ni noo..Betui la ada brother tempat kerja aku pernah kata dia pernah saja2 usha budak2 sekolah yg dok tunggu bas di pondok bas,dulu kalau budak2 dulu kalau macam aku la sebagai contoh,kalau orang tua2 usha aku jadi macam segan dan xberani nak usha balik..La ni sorry la,hampa dok pandang2 dia dia siap bleh usha panaih sama hampa balik ooo..Budak2 la ni xreti takut...Yes you can't force someone to respect for you, because respect itu adalah ikhlas dari hati. Jadi paham2 sendiri la macamana gen Y punya perspektif kepada orang yg lebih berumoq dari depa..hehehe...Aku malaih nak reply kasaq2 sebab aku ni kan pemalu dan gentleman orangnya..heh heh heh..LAst2 aku reply simple ja la "adik, TV adik dok Tengok Ronaldo tu pun mak ayah beli"...sampai ke sudah dia xbalaih..hahahha...sorry la..aku budak seni..kiasan kena ada baru dia cepat paham skit..

Kelmarin punya game aku tengok,di antara Mexico dan Belanda di mana kesudahan dia Tahniah la Robben no sebab jatuh dengan begitu ikhlas sekali di dalam kotak penalti Mexico..Xpa la xda harapan gak nk tengok once upon a time in Mexico melangkah lebih jauh.Terpaksa la tengok gak Flying DutchMan layak ke peringkat seterusnya kan...hurmm... Sambil2 tu aku dok layan la FB..aku terbaca satu posting member aku 







Tudia...cerita Fevret aku tuu..hahahaha..Ulang p la berapa kali pun kompom tarak bosan punyaa...Jadi aku rasa aku bleh ingat la skit2 cerita tu walaupun tengah dok layan bola bukannya cerita Legend Arwah P Ramlee ni...Hero Tantari la bhai..Tekpi kiri kanan pinggang,. Aku cukup suka cerita ni,sebab banyak masej dan sejarah tersimpan rapi dalam filem 6 jahanam ni...tu yg syok tu.. Ingat saja2 ka P Ramlee lawan pakai tekpi,dan aku rasa bukan saja2 nak buat lawak kot Laksamana Damburi pakai pistol nak lawan penjahat..mesti ada sebabnya... Aku pernah tanya geng2 lama depa kata P Ramlee dikritik hebat pasai filem ni..Katanya sebab P Ramlee cuba menerapkan budaya koboi, kan dia letak tekpi kiri kanan kan..jadi pada pandangan aku koboi apanya memang tekpi letak macamtu kot..aku rasa laa..Kalau Ninja turtle pun rasanya dia boh kat area2 pinggang...Jadi aku rasa xpa la..Nama pun pengkritik kan..xkritik maka mana nak mai perkataan pengkritik filem..

Antara babak paling best biasala kan,babak dia bunuh 6 jahanam la, penjahat2 dia pun nama bleh tahan lawak gak.. Mumbala,Jagindas, Sujamang, Katipang,Baragas dan Karambit..Yang paling xtahan nama Jagindas laa..hahaha..lawak2...Baragas ni muka penyamun, tapi bukak Tabung Rakyat, kira kalau la ni macam Bank Rakyat tu dia punya la...hahaha..Rambut bertocang, lantai ofis bleh jadi secret hole oo ingat apa..hahaha... Dan bagi aku babak Laksamana Damburi dapat hadiah dari Sultan (Karim Latiff) tu yg style tu.."Terimalah senjata hikmat ini,untuk menghapuskan lanun2 yg bermaharajalela di lautan"...Ingatkan apa..nohhai Sultan bagi Pistol..hahah..dengaq memang lawak..tapi releks2 luuu..xkan saja2 kan Sultan nak bagi pistol..Dia Laksamana, tugas menjaga Lautan,xkan nak bagi keris Bang...xkena kot..Ini Sultan dulu punya bang, Phd ooo..cerdik.. Jadi kalau sapa yg rajin baca sejarah Melayu ni mesti jumpa dengan satu perkataan "Terokol" atau "Pemuras''..aku keliru mana satu tah senapang pendek...aku rasa pemuras kot pistol macam Laksamana Damburi pakai tu..Haa ingat apa,di fahamkan orang Melayu yg jumpa Pemuras ni dulu...Tapi macam biasa la kan,Sejarah itu milik siapa yg menang..Yang menang akan buat cerita dia menang la kan...Portugis dia tawan melaka dan dia berhak buat apa saja cerita tentang kemenangan dia..Cuma dengan German la dia kalah...haa buat la cerita tengok ahahaha...lawak ja nooo...

Jadi bagi aku P Ramlee cuba nak cerita dan kekalkan bahawa orang Melayu ni hebat sebenarnya..Tapi nak wat camana kan,dia ni futuristik..mungkin orang di zaman dia xsampai lagi pemikiran macam dia sebab tu dia dikritik hebat...apa bleh buat..Tapi di zaman la ni bila kita tengok..hullamakkk..best ooo..aku suka betui ini cerita... Dengan jalan cerita,gaya bahasa yg betul2 bersahaja seolah2 xda skrip,membuatkan cerita ni nampak hidup betui...hhahahaa...layann oooo...Panjang sangat ni..rasa lapaq lak dah...Ok la kot nooo...nanti kita sembang lain ada cerita lain aku share lagi...


Sekian terima kasih..Selamat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan


Montana
Be The Best to win The Best

24 comments:

  1. Replies
    1. selamat berpuasa juga zakiah nooo..dan selamat pengantin baru feewittt

      Delete
  2. Salam Ramadan.. Memang suka gak layan filem P.Ramlee ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oohh itu mesti...Legend... Salam Ramadhan juga dan terima kasih hadir ke sini ya Tuan ;-)

      Delete
  3. haha..awat la membazir masa gaduh ngan budak-budak pasal bola.Suruh dia sebut nama pemain Portugal selain dari Ronaldo conform tak lepaih.

    p/s: frust Mexico tak lepas. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa sabaq kak sal biasa la adik2 dia nak berdunia gak cuma tuu cara dia berdunia layan saja..abang2 ni memang suka layan adik2 perempuan ni...

      Delete
  4. si ronaldo tu kira boleh la sikit encemnya tu..

    ReplyDelete
  5. memang layan bola yer...ema langsung tak tengok pun...hehehe...selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  6. amboii msuk tv tu, hehe slamat brpuasa..:)

    ReplyDelete
  7. budak Gen Y mmg jenis ptg dicabar . zmn sis dulu , pemalu ... bola ? masih blm tgk bola lagi . separuh akhir nanti kot ... p.ramlee mmg legend

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa cuba usha tengok..."tengok apa..ada utang ka"? depa bleh tanya oo ingat apa..sakan depa la ni

      Delete
  8. Cerita 6 jahanam tu memang habis. Kelako pun ada. sampai telinga mata tercabut. hahaha

    ReplyDelete
  9. Panjangnyerrr citer ...Selamat menunaikan puasa ramadhan ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. merapu mana xpanjang..hahaha....selamat menunaikan ibadah puasa juga untuk Akif

      Delete
  10. Replies
    1. Tahniah tweet masuk tb walaupun tuan badan nye belum masuk tb.hehe..

      Delete
  11. Walawehh.. berani tol gadis2 remaja skg nih. Ahak. Psl ronaldo pn nk gado,, tp lawak la sgt nk panas2 kan fans lain. Ahhaha.. p.ramlee the best ;))

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...