Instagram

Tuesday, 17 June 2014

Lagenda Piala Dunia-Germany

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..Apa khabar kepada anda semua di luar sana..harap sihat la noo,,huhhh...mai time World Cup ni xtaw napa tahh rasa rajin ja nak update blog setelah sekian lama tidur..xupdate2 pasal filem Tamil atau Telegu...Mungkin Subjek mengenai Piala Dunia ni kot membuatkan aku rasa nak update...Tapi kalau nak update pasai keputusan aku rasa ramai dah penggiat2 Blogger di luar sana kompom dok update..So aku rasa xyah kot..Lagipun aku malaih sama..tu yg xmau tu.. Aku update ja la setakat mana aku mampu kan...Larat tulih tulihhhh ja la xlarat diam2 duduk haaa...

Tengok semalam punya game rancak oo noo...Sekali lagi team yg sinonim dengan Team yg kuat kalah sekali lagi dengan defisit gol yg luar jangka, Iaitu Portugal kena dengan team apa depa kata tah...Burung Lang...Germany la kot sebab lambang kat baju dia kot noo...Siannn aku tengok Portugal...Kena sampai 4-0...0 lak tuu..Kira sapa boh Keeper Germany dalam World Cup Fantasy point banyak la sebab Clean Sheet... Biasa la broo...Tengok mula tu macam bleh makan, start defend depa PEPE tu kena buang abihh game..Ya la kan..main xcukup orang ni memang xbest laa...YG xcukup kompom xbest dah sebab extra penat, yg lawan dia pun xsyokkknyaa sbb main ngan team yg xcukup kaki...Tapi menang dicari,jadi kena sayoq la Portugal semalam...huhuh...

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer
Rata2 kata German ni memang kuat..Dengan line up dia, gaya permainan dia yg begitu taktikal, sesuai la dengan nama negara pun kan..Muka player depa dari dulu dah aku tengok,mcm Michael Ballack,kalau xmain bola aku rasa karier hidup dia kompom General Askar German,tgk muka dah la..memang muka stock jahatnyaa..hehehe....Baik Podolski ja gagah muka baik skit...hurmmm..macam besa..share skit gambaq2 hero2 lama german..




Lothar Matthaus
Lothar Matthaus


Dua ni ja la yang aku selalu dengaq pun kalau bola tu dikaitkan dengan German..ada lagi..Cuma depa ni cukup mendapat highlight sebab depa xmain striker,depa defend dan depa cemerlang di posisi depa.. Backenbauer ni memang kalau tanya paklong lepak teh tarik kenai sangat la broo..Orang lama tuu..Memang kereta kebai German la depa kata satu ketika dulu.. Dan begitu juga Lothar Matthaus kalau tanya pak menakan kita yg 40an rata2 kenai dengan dia ni...hehehehe...Legend bang...sapa xkenai..Tengok lambang adidas di badan dah la..Lambang ADIDAS lama tuu...


So setakat ni ja kot.nanti share lain nooo...Sekian



Montana
Be The Best to win The Best






13 comments:

  1. adidas tu..suka2..semalam layan gak game German vs Portugal(sambil kemas rumah)..kesian kat Portugal 1st half dah kena 3-0...2nd half..masuk tido..haha..akak sokong Argentina...sebab ada Messi..hehe:)

    ReplyDelete
  2. huhuu...sorry ler, saya tak minat bola...

    ReplyDelete
  3. yeah ! jerman, jerman hoho. btw follow sini dah #149 :)

    ReplyDelete
  4. Sibbaik tak minat bola ;)

    ReplyDelete
  5. SA minat SPAIN....go..go..Spain!!!!

    ReplyDelete
  6. nk komen pun xtaw..hihi sbab xminat bola ni..:)

    ReplyDelete
  7. Bunda terlopong jer lah.. dengar cerita jerlah pasal bola ni... tapi tak berapa nak faham...

    ReplyDelete
  8. minat juga nak tahu pasal world cup...tp tak minat nak tengok minat nak tahu result lepas parlawanan jer,

    ReplyDelete
  9. ha..ni ayah saya tau la..peminat Jerman sejak dahulu kala lagi..saya takat kenal Oliver Kahn ngan Miroslav Klose je.. ;p

    ReplyDelete
  10. sampai la ni masih x tau nak sokong mana ... heh heh

    ReplyDelete
  11. Kak tak suka bola la Mon...nasiblah abg pun tak sawan sangat dgn bola ni...so mmg tak gaduhlah!

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...