Instagram

Saturday, 14 June 2014

Demam Piala Dunia 2014

Assalammualaikum dan selamat sejahtera kepada semua di luar sana..Moga di hari cuti ini anda semua sihat2 di samping keluarga tersayang. Saja la hari ni rasa rajin lak sebab dh lama aku xcheck nuffnang aku...tgk2 tadi ada la 3 cpuv tp dah xaktif dah..last bulan 3 hari tu..tu pun bukan on going pun, habih dah...1sen ja dpt...sekurang2nya ada gak la nuffnang ni sian gak kat aku nooo...jadi la..mgkin sbb aku pemalaih tu depa xbagi tu.. tanks pada blog yg aku baru singgah tadi iaitu SARA sbb generate idea untuk aku menulis..Tengok blog dia tadi pehhh dia post TSHIRT World CUP..lawa kot...warna putih..teruih jadi sebab kedua untuk aku menulis lepas nuffnang tadi...Tanks no SARA..anda pemangkin engine gua untuk menulis..Heh Heh Heh..

Setakat ini aku rasa 4 game dah World Cup 2014 berlangsung..Macam biasa la..Dunia akan tertumpu pada team yang memang hebat,dan team yg terbaru menang Piala Dunia seperti Spain..Tapi sian depa malam tadi kena getah ngan seteru lama depa iaitu Ayam Belanda...Kalau macam malam tadi la Belanda Main aku rasa 2010 depa champion..Tapi tu cerita lama kan,,so fokus terbaru Spain kena ratah laa..Sejarah kot Spain kena lagu tu...Tu nasib ada Penalty tidak lagi malu besaq depa..Itulah bola, you played better you deserve better result dan sedikit nasib..

Seperti analisis menunjukkan ramai awek2 Malaysia meminati SPain,berbanding belanda. Spain memang hebat..dan hero depa kacak2 xkata la kalau ramai awek minat..Banyak dalam twitter pun Spain ja,dan2 SPain kena pakat senyap habih.hahaha...xpa pandangan masing2 dan xda halangan nak sokong sapa2 pun..Ikut Hampa la dan aku ada gak dok main chatzone dalam Astro tu..Hahah sampai ada yg reply marah aku kot sbb kutuk team depa..Jangan marah noo..Montana saja mau kasi panas line ja,xda niat apa pun..heheheh....Sokong Portugal Sebab Ronaldo,memang aku bahan la habis-habisan..

Jadi saja la aku nak share skit bab2 Bola ni..boleh kot nooo..Aku pun bukan pandai, cuma dok dengaq la analisis pakar macam Abbas Saad dan geng2 lain,kdg2 info depa tu bleh diterima walaupun xsemua, sbb bila mai bab pandangan ni kan, mcm aku kata la semua ada pandangan masing2. Dia bgtau yg Chile memang main dalam keadaan yg sempoi dan serangan depa memang brilliant. Terbaca gak Twitter Menteri Sukan kita kata coach team Chile muka macam PITBULL..sapa PITBULL tu aku pun xtaw..hehehe... Tapi Bola ni memang best la,sukan yg dapat sambutan pelbagai kelas Manusia,xkira kaya atau miskin serta marhain semua layan...Hatta makcik juai cok badak ngan donut tepi jalan pun kalau hampa tanya dia minat Portugal...Adakah sebab Ronaldo???tu aku xtaw...hehehhe

Kalau aku,aku xtaw la nk sokong team mana..sebab bagi aku kalau team tu layak p final world cup,team tu bukan calang2 team sebab depa antara 32 team seluruh dunia yg layak ke Brazil.Jadi kompom la depa hebat.. Ingat senang ka, kalau team tu dari Asia contoh macam Jepun, berapa banyak team Asia yg dah depa jumpa..Mesti banyak dan depa layak..Itu maksud aku..Jadi kesimpulan kalau layak, team tu memang power. Bergantung nasib dan permainan depa ja di Brazil selama sebulan ni. Lagipun team2 besaq macam Germany ngan Argentina xmain lagi tu..Line Up depa pun sakan gak...jadi xtaw nak kata team mana menang..Aku xhardcore sgt2 utk satu2 team...hehehe..Dalam twitter kalu kalau ada yg fanatik ni syok dok bahan depa..Hang tengok stg depa balaih balik..penuh emosi...hahaha..jgn memain bab2 ni ooo..

Tapi kalau tanya player..haaa...ramai dah player2 yg aku minat xberaksi di Piala Dunia kali ni..huhuhu..biasa la bang..Umoq depa dok rumah main pondok2 ngan anak2 ja la ni kot...Tapi ada la sorang dua kot yg dok ada la ni dok main.... Contohnya macam team SPAIN,aku tgk pun pasai dia ni ada ja,xda dia ni aku tarak nak tengok aihhh..sebab bagi aku dia ni memang PLAYMAKER, FOOTBAL MAESTRO dan MAVERICK...serius...sebab control ball dia, PACE atau ruang dia dalam padang dan ability dia dalam PASSING cukup menghiburkan... sapa lagi kalau bukan XAVI HERNANDEZ..heheh..awek2 semua,xda la kacak macam TORRES hampa tu...sebab aku tengok apa yg dia nak produce untuk fans, bukan kacak sebab aku bukan perempuan naaa....hahahaha..so xtengok la dia kacak ka dak.


XAvi

Ni dia player favourite aku yg masih segar di atas padang..dan penting utk skuad SPAIN..Xkacak,xtinggi,xdikenal dikalangan awek2 tapi gaya permainan dia pergh...sapa di luaq sana dok layan bola kompom kenai pak long ni...kemaih dia nii...dia kalau kontrol bola sorry la nak dapat bola senang2 dari dia..Cara dia hold bola tu membuatkan org hilang sabaq ngan dia...hahahah...sapa main game Championship Manager cek tengok...Dia digelar MAVERICK oo...senang cerita bahasa kampung KEMAIH la org utara kata..cerdik,dan decision making dia pantas..tu yg kita nak tengok..bukan kacak atau tidak naa.hehehhe...Kalau Spain bungkuih awai aku xtaw la nk tengok sapa..tengok aja la team mana pun main...




Deco
Luiz Anderson DE Souza

Haaa ni sorang lagi..Tapi dia xmain piala dunia ni...huhuh hampa aku...Haa awek2 yg minat Portugal kenai dak?dia ni Portugal la ni...xkan kenai Ronaldo ja kot...hehehe..melawak ja naa...Dia ni pun aku cukup minat..Xterkenal sangat tapi last team dia main CHELSEA..sebelum tu BArcelona..dia ni pun antara orang penting la dalam team Portugal. Kelebihan dia pun bagi masih dalam kategori Midfield General, dan power dalam passing..dia punya passing memang deadly pass la,sebab apa deadly,sebab banyak passing dia memang bleh cipta gol utk pasukan. Midfield kurang score tu biasa la sbb kerja dia pun bukan utk score sangat,tetapi lebih penting dalam membawa hala tuju team dia main tu..so itulah kualiti yg ada pada pak long ni..hahahah...tapi xguna la sembang kan..dia xmain dah..so tengok ja la gambaq dia ni...




Juan Sebastian Veron
Juan Sebastian Veron

Hat ni pun tinggai kenangan dah, Veron...dia kalau main, lari stail skit ja,peluh pun macam xda jaa...hahahha...Sbb cara permainan dia main tu memang simple,control dan pass..dalam pada nak pass tu la, antara yang deadly gak la...dan dia ni xmain jugak kali ni... Mana hensem pun dia ni..betui dak..hahaha...tapi xpa la...janji dia main best...





Diego Maradona
Diego Armando Maradonna

Sembang la piala dunia, dia ni mesti akan jadi buah2 mulut pak long2 di luaq sana..Sapa xkenai bhai, bagi aku dia ni la legend..sepanjang zaman...permainan dia dan kualiti dia memang melangkaui zaman dia bernafas untuk bola sepak dunia.. dia main kelab Napoli satu ketika dulu, dan Napoli dikenali sebab dia la...dan pernah aku dengaq dari sumber2 sekunder menyatakan antara faktor tackle dua kaki depan atau terjahan kasaq tu diharamkan oleh FIFA adalah disebabkan dia ni la..Dia report la kat FIFA sebab dia rajin dok kena tackle macam tu...Sebab apa,kalau hampa xtackle dia, memang nahas la hampa...So orang yg create sejarah memang akan sentiasa kekal dalam sejarah...Memang team dia menang Piala dunia 2 kali ja,tp di zaman dia la orang kenai betapa hebatnya Argentina ada orang macam dia..Sepanjang zaman nama dia disebut.. Senang ja nak taw team tu menang berapa kali,xyah susah2 google, hampa tengok ja jersey dia, di belah kiri dada depa tu ada berapa bintang, bintang tu mewakali berapa kali depa champion..kalau dua bintang, dua kali la depa menang...xcaya??check sendiri la noo...tgk jersey dia kat atas..dua bintang kan?hehehe...

So setakat ni saja laa..nak tulis banyak2 xlarat dah aih..malam ni game apa..jom layan..hehehe...sekian


Montana
Be The Best to Win The Best





9 comments:

  1. nostagia betul baca entri bro..huhu

    ReplyDelete
  2. Kesian team pilihan kita..kena belasah teruk...he..he..tapi tak apa, tu baru first game kan..harap-harap dia oarng bangkit lepas ni...

    ReplyDelete
  3. Memang nostalgia maradonna ni walaupun tak pernah nampak dia main, time ni aku tak ada lagi rasanya. Tapi baca sejarah dia memang superb. Sampai bila pun akan dikenang.

    ReplyDelete
  4. thanks peminat tegar montana nih nasib baik montana tak jadi pemain .. hehehee

    ReplyDelete
  5. kena rajin buat netry baru nuffanng lekat ya? mmmm saya pun tak lekat jugak mr nuffnang. ada gadjet yang boleh letak di blog keputusan rasmi FiFA

    ReplyDelete
  6. Abih tu JDT 3 bintang apa citer??haha,saja kasi panas line.saya bukan sokong Spain sebab hensem na..nak kata hensem,ramai lagi yang hot kat team Itali..hahaha

    ReplyDelete
  7. part sokong spain sbb ramai player hensem tu mmg betul ! tapi CN sokong germany, stil setia dari anak dara smpai dah jadi mak dara ;)

    ReplyDelete
  8. Zumal sokong je sapa yang menang... Hehe :)

    ReplyDelete
  9. Hurmmmm..Spain da out..kuciwa....
    singgah datang untuk membalas kunjungan..
    Done follow #152

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...