Instagram

Friday, 20 June 2014

Commando

Assalamualaikum dan salam sejahtera..apa habaq semua..harap hampa semua sihat la nooo...Sabtu...cuti cuti....releks2 di rumahh...fuhhhh...kemaih rumah skit..ingat cuti2 ni kalau p jalan mana2 best gak...tapi nk dekat ujung bulan ni segan,,segan bukan pasaipa..poket pun dah segan nk keluaq duit...xbrapa nak ada dah...boo liauu..







Dapat moto macamni sebijik...aku boleh la ronda2 hari sabtu macamni...kan seronok..haa laa,nak p korea aku xda duit,nak pusing2 istanbul apatah lagi,aku xmau p jauh...dapat moto ni aku nak ronda p mandi kolam ayaq hangat ja kat baling tu..alaa tempat kolam ayaq hangat yg depa dok kata syok tuu..jadi laa..jalan jauh2 aku xpandai nanti sesat... Lagipun jalan2 luaq negeri banyak pakai wang,sapa banyak wang benda tu xjadi masalah,bagi aku itu problem kot..Ya laa,nama pun kalau dapat moto mcmni,nak beli pakat dak laa..mana nak ada duit harga moto pun sama harga rumah kos rendah area sungai bakap Penang dah weii....tu laa..nama pun berangan....berangan p laa..cuti2 ni dok rumah idea berangan tu xdapat dibendung..lalu aku luahkan...setakat mana tahap berangan aku hampa buat la skala sendiri heheheheheh....



Commando(2013)

Sambil2 tu aku layan la satu filem..Filem ni aku dapat dari member aku, Burn namanya(bukan nama sebenar),dia buka kedai makan di kampung aku duduk ni... Dia ada tukaq CD Tamil ngan aku,jadi dalam2 banyak2 CD dia banyak yg aku dah tengok..cuma CD Commando ni yg dia beria2 sangat suruh aku tengok..AKu habaq kat dia aku Hindustan xlayan,dia kata amik tengok dulu...Baru hg taw..aku malas nk berfikir panjang,amik dan layan...Rupanya filem ni besttt...Jalan cerita xberat sangat...Fokus pada hero yg memang pandai lawan...Lawan standard Tony Jaa Punya ni..Hero ni nama dia Vidyut Jamwal xsilap aku,banyak muncul dalam filem2 Tamil dan memegang watak jahat..Tapi dalam filem ni dia hero cikaro laa bhaii...

Starting cerita dia kena tahan,dengan askar Cina xsilap aku..sorry aku lupa askar mana,dia lari dari menjadi tebusan sebab xtahan kena seksa batin..seksaaa ooo..tapi commando kan,mana sakit..haa diaa xsakit...kira dia lari kira xtahan la tuu...Dalam masa yg sama heroin dalam cerita ni pun lari dari rumah jugak sebab nak kahwin dengan orang yg bukan pilihan,tapi apa bleh buat yg mau kat heroin tu samseng besaq di India,mau xmau bapak heroin xda option lain selain mengkahwinkan dia..DAlam masa nak lari p kat stesen keretapi tu berlaga bahu dengan hero...Heroin lari sebab dalam masa yg sama kena kejaq dengan orang2 samseng yg mau dekat dia tu..Dalam scene ni laa hero,bantai 10 orang lebih..Hahaha..tengok tajuk la bhaiii..One Man Army...tapi dia  lawan memang best...serius best...bleh la nak try buah siku ngan hero kalau nak taw real ka dak....hehehee...

Jalan cerita masih rancak masa hero bawak heroin lari dari cengkaman samseng yg nak kat heroin tu..Depa lari masuk hutan dan dalam hutan tu lawan lagi..lawan xingat dunia punya ni...Final cerita menunjukkan heroin macam biasa la...bleh kat hero gak...sebab Hero berjaya membuka mata masyarakat yg takut dekat samseng tuu.Samseng tu memang jahat..aku xingat nama watak dia..Tapi memang jahat tahap najis punya...Mak bapak heroin dia bunuh sambil gelak2 jaa..Samseng ni dia ada tabiat,sebelum bunuh dia suka baca jenaka dalam henset,alaa macam kita la subscribe ayat2 cinta ka apa ka dalam henset tuu..lepas dia baca dia paksa orang gelak..lepas tu baru dia bunuh orang...huuuuu ngeriii..macam ngan apa lagi samseng ni....

Jadi aku syorkan,hampa nk tengok xpa xmau pun xpa...pasai jalan cerita biasa jaa..Sebab aku nampak dia nak ketengahkan fighting scene tu jaa..Tapi hero memang smart laa..xcaya google..Kira kalau dia juai kacang rebuih tepi jalan,stat kui 8.30am rasa sejam lepaih tu bleh settle dah bisnes dia...Kalau bergantung pada awek2 la yg beli..heheheh... Apa2 pun selamat menonton...



Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best





5 comments:

  1. pyah nk jmpa org peminat cerita lgu ni..haha! lawa moto..brangan nk jadi awie la tu..

    ReplyDelete
  2. Sy dok lepak rumah je tengok Hindustan kat tv..tapi harus akui filem Tamil byk lagi best.hihi

    ReplyDelete
  3. Commando swarzenegger pun best gak

    ReplyDelete
  4. kes hero comming lah ni ... heheheee ... baca sinopsis pun dah dpt bygkan jalan citer ni .

    ReplyDelete
  5. hehehe terbaik punya review filem ;p

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...