Instagram

Monday, 18 November 2013

Pawan Kalyan- Gabbar Singh

Assalamualaikum dan salam sejahtera..Alhamdulillah...masih bernafas walau bukan dalam lumpur...dan masih bleh komunikasi dengan hampa semua lagi.... Jadi apa khabar anda semua?harap hampa pun sihat la hendaknya nooo....

Aku rasa agak lama aku xreview bab filem Telegu..Kebelakangan ni aku post aku pasai iklan dan juga Review blog. Jadi hari ni molek hambo rasaa kita review filem TELEGU lak. Buat mereka yang tertanya-tanya apa beza Tamil dan Telegu, ada bezanya. Sebab bahasa Telegu dituturkan daerah/Negeri lain, Tamil lain walaupun lokaliti secara geografinya masih dalam INDIA SELATAN. Tamil Nadu ibu negeri dia Chennai(dahulunya Madras) manakala Telegu ni xsilap aku diwakili Andra Pradesh, di mana Ibu negerinya pulak Hydrabad. Sebab apa aku bleh bagitau mcmni sebab banyak filem Tamil represent Chennai, Telegu represent Hydrabad. So aku simpulkan Telegu ni bahasa mereka yang duduk di Andra Pradesh. Betulkan aku andai tersilap okk..hehehe..sebab aku ni kadang2 buat pandai ja..buat joooraaa orang Penang kata.... loghat Telegu ni pun kalau hampa dengaq lebih kurang ja dengan Bollywood. Jika diperhatikan maps India kan, Andra Pradesh ni sebelah Maharashtra, di mana ibu negeri Maharashtra ini adalah Mumbai. So Mumbai ni lak selalunya represent filem2 Hindustan. Jadi patutla secara lojiknya bahasa Telegu ni lebih kurang ja dengan bahasa Hindustan, kalau tengok Filem Telegu pun loghat dia nak sama ja dengaq, penggunaan bahasa dia dan lain2. So itu sedikit sebanyak yang aku tahu mengenai TELEGU ni. So hampa yang terer TELEGU jangan p sembang Telegu lak dengan orang India di Malaysia, sure depa xpaham brooo..Sebab depa sendiri kata depa masih bergantung pada Subtitle untuk filem TELEGU ni.

Post2 aku sebelum ni berkenaan Telegu ada dah aku review pasai hero ni.. Hero ni bagi aku dia agak slow, tapi dia punya gaya lakonan tetap ada kekuatan tersendiri..Dia banyak cakap, tapi gaya bersahaja dia tu yang sempoi.



Pawan Kalyan Gabbar Singh
Gabbar Singh (2012)

Ni dia hero..Misai tebai dok ada.. Pawan Kalyan. Filem ni membuatkan dia menang award di Festival Filem Telegu untuk The Best Actor. Jadi hampa memang kena tengok la..Sebab dia menang award, mesti la best..Cara dia berlakon, mimik muka dia, bersahaja dia..Tu hampa tengok..POLIS naik kuda wei..gila.. Ini sedikit unsur-unsur Naratif dari aku supaya hampa tengok.hahaahahahaha...




Pawan Kalyan Gabbar Singh





Pawan Kalyan and Shruti Hassan
Pawan Kalyan and Shruti Haasan






Tudia Heroin..amacam...CUnn..hahahaha...Ni la Shruti Haasan, anak perempuan kepada legend filem Tamil Kamal Haasan. Kamal Haasan putih anak pun putih gak la kan..Tapi dalam filem ni heroin garang....Tapi main ngan hero xda masalah la macha..kompom dapat punya...

Jadi cerita ni pasai hero yang bertugas sebagai Polis di sebuah kampung, dan babak pertama dah sarat dengan action dah di mana dia berdepan dengan perompok yang curi duit di kuil..Kena belasah teruk la penjahat..Lawan ataih kuda ja.Tembak pakai shotgun dari ataih kuda ja, xperlu angle banyak2 nak lepas tembakan..cukup sebelah tangan saja...PAMMM!!!!..hahahaha... Hero ni anak kesayangan mak dia,tapi selalu bertengkaq ngan pak dia, dari dia kecik lagi, sebab bapak dia selalu sayangkan adik dia. Adik dia dah la malas, lepas tu xmau bekerja lak tapi gila perempuan.. Banyak adengan dalam filem ni dia dok kena getah ngan abg dia iaitu Hero sebab xmau dengaq cakap.

Klimaks cerita bermula bila ada seorang penjahat di sebuah kampung tu menggunakan power dia sebagai samseng untuk ugut menteri supaya tunduk kepada beliau.. Tapi dalam masa yang sama berita ni sampai ke telinga hero dan bermulalah perang psikologi dan perang fizikal di antara mereka berdua. Ada adegan di mana adik hero juga telah diracun mindanya supaya cuba untuk bunuh abang dia. Memang best ini cerita. Sebab hero menang award cerita ni.. Xkan xbest kot?berapa ramai pelakon dalam industri tapi dia menang untuk 2012 punya best actor...hahahah...

Diselitkan juga sedikit adegan di mana ibu beliau telah dibunuh oleh penjahat yang cuba menentang hero. Babak ni sedih sikit sebab mak dia ni sakit athma..lelahh...depa bleh p bunuh..menyebabkan hero nekad untuk setel teruih penjahat ni dari muka bumi ini..Jadi persoalannya kenapa ibunya dibunuh?sedangkan konflik hero dengan penjahat itu saja...nak taw? GABBAR SINGH....tengok la ini cerita..sure best...hahahaha... 

Sekian review aku dan terima kasih..


Montana
Be The Best to win The Best










31 comments:

  1. singgah perdana di blog nie, salam persahabatan

    ReplyDelete
  2. Tak layan koohh cerita india nii. Cerita melayu pun tak layan dah. Skrg tgk upin ipin ja. Haha!

    ReplyDelete
  3. wah anak legend... minat Kamal Hassan. =)

    ReplyDelete
  4. Memang minat citer india ke haha..last tgk citer Enthiran.. Chitti Babu terbaik

    Jom Terjah : Bunuh Filem Melayu!

    ReplyDelete
  5. wahhh bergaya cerita nie :) belum tengok lagi nie

    ReplyDelete
  6. wah macam best ja . anak Kamal hassan rupanya . Heroin dia cun sgguh noo patut semangat tengok ^_^

    ReplyDelete
  7. Series cantek anak kamal hassan nih.. hurm...<<<<<<jelesss sbb dia cantek ekekeke

    ReplyDelete
  8. Muz x layan Telugu. Tamil ada jg tp dah jarang skrg ni. Hindi pon sekali sekala jer... Huhu

    ReplyDelete
  9. xlalu lah nasi kandaq
    bagi bagi bagiii steambot n grill lah awesomelah doh hahahaha

    ReplyDelete
  10. filem tamil nie..ganas skit..asyik gaduh jer..haha

    ReplyDelete
  11. macam best je.kami laki bini mmg suka tamil dr hindustan baq ang

    ReplyDelete
  12. X minat sgt citer tamil n x kenal smua pelakon2 tamil ni.hehe

    ReplyDelete
  13. Skrg mmg semua ceta tamil suka buat hero jd polis eh..hehe..i like :)

    ReplyDelete
  14. hensemnya Hero..he..he..mcam misai Dato' K

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahaha..haaa ni gua nak gelak la ni....

      Delete
  15. alamak..aku tak biasa tengok citer telegu nie..tapi kalau hindustan tu ade laa gak tengok sikit-sikit..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. kalau tengok cerita tamil mesti ada babak sedih sampai keluar air mata..

    ReplyDelete
  17. homaigosh.. bagpipes datang terjah :D

    ReplyDelete
  18. amboi...kemain lagi minat nie...
    cik akak kekadang je tengok filem cam nie...
    serius jalan citer terbaik dari filem hindustani..hahaha....

    la nuffnang tu satu je lah....yang lain tak letak ke...huhu....
    cik akak datang klik nie...memandangkan satu je...jadi cik akak klik 6 kali lah :)

    ReplyDelete
  19. lama da xtengok citer tamil.

    ReplyDelete
  20. hehehe yg ni mmg sah2 x pernah tgk lagi !

    ReplyDelete
  21. Anythingg that is aesthetic would geet plastered in their minds,
    hence increasing your brand awareness amnong your prospective customers.
    Cons: On many products the imprint area is limited. When you add the working day to
    homework, social networking and online shopping, you're looking at
    quite a few hours so anything computer related in
    the promotional producfs market is going to be a winner whether
    it's mouse mats, wrist supports or just a coaster tto stick a
    cup of coffee on next to your PC.

    Also visit myy website: générateur de code psn gratuit

    ReplyDelete
  22. Better still, merchandise can bbe ordered and delivered quickly and
    on demand, so that if the chance to market your brand should present itself at short notice, you
    will still bee able to capitalize on the opportunity.
    Make them fel more acknowledged and loved by giving
    unique and special items. Thee classic, standard ball point pen is one of the most affordable promotional
    pens available; when purchased in bulk, these items can increase branmd exposure at a cosdt of less than $.


    Feel free to surf to my webpage ... générateur de code psn gratuit

    ReplyDelete
  23. Mulberry is often a British fashion company which was founded in 1971 by
    Roger Saul and his mother Joan. Since the 1970s, Mulberry has been the state-of-the-art and avant-grade popularity in great britan.

    ReplyDelete
  24. Hello colleagues, how is everything, and what you desire to say
    on the topic of this paragraph, in my view its truly
    awesome in support of me.

    My blog www.howtosetupawebsiteeasily.info

    ReplyDelete
  25. Normally I dοn't read post on blogs, however I would like to say that tɦiѕ write-up very
    compelled me to сheck out and do it! Your writing stуlе
    ɦas been amazed mе. Thank you, quite great post.


    My web blog; man and van reading

    ReplyDelete
  26. Thanks designed for sharing such a fastidious idea, post is nice, thats why i
    have read it completely

    Feel free to visit my webpage dentist In purley brighton road

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...