Instagram

Thursday, 28 November 2013

Vettaikaran- Vijay

Assalamualaikum..apa kabaq semua kawan2...harap hampa semua sihat la noo..terima kasih diucapkan kepada semua yang baca blog aku..yang terus dok komen2 di blog aku..terima kasih xterhingga buat anda semua..hampa semua la semangat untuk terus aku menulis di sini..woww..ayatt....Terima kasih yg dah baca entry aku pasai Journey To Little India KL...memang best p sana..Dan tanks kepada mereka2 yang bagi idea tentang Little India yang ada di tempat tinggal masing2..kalau ada masa mungkin aku kan ke sana.. Baru aku taw, Melaka dan Ipoh pun ada Little India..Dan mungkin aku akan buat Journey ke sana pulak nanti...heheheh...Nak tengok jugak Little India di tempat hampa macamana pulak kan..

Jadi, masa aku p Little India KL, aku ada beli DVD Tamil di sana..hurmm...dan cerita kali ni yang aku dah tengok ni aku akan cuba review..sebenarnya cerita yang aku beli ni, dah banyak kali aku tengok..cuma aku beli jugak untuk koleksi aku..Koleksi hero yang tidak asing lagi...Ilaya Thalapathy VIJAY...feewiitt.... CErita ni tajuk dia VETTAIKARAN-----PEMBURU kalau xsilap aku maksud dia...dan aku dapat info yang cerita ni memang boxoffice di India..dan di antara filem Terbaik Vijay...amacam?pernah dengaq?hehehe...memang best macha..filem ni memang banyak action..dan harapan seorang pemuda untuk jadi seorang yang berguna kepada Negara beliau.




Ilaya Thalapathy Vijay
Vettaikaran (2009)

Cerita ni sebenarnya nak menunjukkan seorang pemuda yang begitu minat dan kagum pada seorang polis di negeri dia tinggal.Polis tersebut bernama Devaraj. Hero cukup minat la kat Polis ni,sebab POLIS ni polis yang baik, dan rekod polis ni tentang melumpuhkan aktiviti2 jenayah cukup membuatkan hero kagum..Di sini filem ni mengetengahkan unsur apabila seseorang tu minat pada seseorang, dia akan ikut apa yg orang tu buat. So dalam filem ni hero dia ikut semua yang polis tu buat,belajaq dekat kolej yg polis tu p,kerja bawak auto dan sebagainya.Pendek kata apa yg polis tu buat, hero akan tiru..Betapa fanatiknya hero pada polis tu.

Berlaku satu konflik di mana kawan baik hero di kolej diganggu secara xbermoral dengan seorang penjahat tu, depa suka sebut villain untuk watak jahat. Jadi kwan dia dah report la kat hero kata villain tu dok wat benda xsenonoh dekat dia..Apa lagi..Hero boh penumbok la..sampai luka orang jahat tu..Dan orang jahat tu xleh terima sebab selama ni xda sapa pernah sentuh dia...Maka berlakulah konflik yang begitu dasyat di mana orang jahat ni bekerjasama dengan polis yang rasuah punya ni frame hero..Frame dalam erti kata depa cuba buat tahana la kat hero, dengan mengatakan hero ni mengedar dadah di hostel dia..Maka start dari situ lah cerita bertambah rancak..Menarik..Action mula dan xberenti sampai la di akhir cerita..



Vijay Vettaikaran



Harapan hero nak jadi polis tidak kesampaian,di sebabkan dia dah ditendang dari kolej, gara2 penjahat2 ni la yang buat taik kat dia..Di sebabkan penjahat2 ni dok buat onar sama dia, maka dia terus melupakan niat dia untuk menjadi polis, dan terus dengan niat baru dia untuk jadi Vettaikaran iaitu pemburu..Maka dari situ bermulalah konfliks, perang psikologi dan pergaduhan sampai ke tahap menteri dalam filem ni..Persoalannya,mampukah dia menentang depa ni dengan seorang diri?adakah kawan2 dia membantu dia?sebab dia bergaduh bukan dengan seorang tetapi dengan birokrasi dan juga lain2 orang2 atasan?nak taw..kena la usha ini filem..cakap betui punya macha..gua kasi 5star ini filem..serius best..Masej dia tinggi,action dia banyak..dan........heroin dia cunnn...hahahahah...




Anushka Vettaikaran
Anushka

Nindia heroin Vettaikaran...amacam?huhhhhh...memang cunn brooo..macha...kalau macamni la jadi nurse kat hospital kita...kompom orang lagi cepat lega...hahahaha....demam pun rasa nk dok hospital kalau nurse macamni...


Setakat ni ja la review aku...ada lagi nanti kita share lain noo..sekian..


Montana
Be The Best to win The Best







20 comments:

  1. Yang bunda kagum dengan mereka keturunan India ni...hidung dengan matanya 'cantik'...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best cerita tamil ini jika kena gayanya juga. kalau yang jiwa-jiwa saya tak tengok pun.

      Delete
  2. Hg dkt penang dok tang mana wei... Tudia keluaq habih longat dia..Kiki
    Lama la tak layan citer tamil, astro 202 asyik tayang citer lama2 jer...Huhu

    ReplyDelete
  3. Terbaikkk...sy pun suka layan citer tamil

    ReplyDelete
  4. Memang peminat setia adik ni ye....akak ni jnkan filem tamil n hindi...filem melayupun kurang....artis malaysia ni akak kenal che ta je...ehehehe

    ReplyDelete
  5. menarik review.. tak tahu bila aiza dapat tengok.. hehe..

    ReplyDelete
  6. best juga cerita ni....minat juga citer tamil..

    ReplyDelete
  7. fuyooo.. peminat tegar.. btw, citer tamil best2 :)

    ReplyDelete
  8. Cantik heroin dia..hero dia so..so aje...

    ReplyDelete
  9. hahahha.. ada link download tak bro??

    ReplyDelete
  10. Hahaha, tak minat tengok cerita Tamil... Hindustan kita suka ;p

    ReplyDelete
  11. muja start minat citer tamil lepas tengok citer moonu.. perghhh.. romantik gilowssss

    ReplyDelete
  12. heroin dia sentiasa putih ! haha

    ReplyDelete
  13. minat citer tamil rupanyaa . hee :D

    ReplyDelete
  14. hero en suami ni..la ni hero ni mmg meletop la kan..layan gak la sesekali..:)

    ReplyDelete
  15. bro, awak nie memang peminat filem tamil ke ? hehehe

    ReplyDelete
  16. Ada kawan okje ni dia pun suka cerita Tamil...siap rekemen suruh tengok cita Padapayya...cerlah tengok!

    ReplyDelete
  17. rajinnya awak nonton n review filem tamil :)

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...