Instagram

Monday, 11 November 2013

Aadhi Bhagavan- Jayem Ravi

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua, moga sihat hendaknya.. Amacam kawan2 semua...harap anda semua sihat dan bergembira dengan apa sahaja yang anda lakukan.. Hari ni rasa mcm nak review la pasai filem..Tetiba aku teringat satu filem yang aku dah tengok..Baru2 ni dah tgk Thala Ajith Kumar,cerita Aarambam yg best,tricky..So ada satu filem lagi sebenarnya yang bagi aku cukup tricky..Filem dia siap ada first half semua cukup.. Hero ni aku pernah review sebelum ni,dan hero ni memang bagi aku cukup pandai bab2 trick ni..Dalam filem ja la, dalam realiti gua tarak taw la macha..Sebab dia bukan satu sekolah Kebangsaan dengan aku pun masa aku muda2 dulu...Hahahaha...(mood tulis sambil dengan lagu Hatiku Kekal Padamu, nyanyian Mus May feat. Victor Lee).



Jayem Ravi Aadhi Bhagavan
Aadhi Bhagavan (2013)


Ni la hero dia. Jayem Ravi. hero smart macha..tinggi semua cukup..dalam filem ni dia memegang dua watak sekaligus..memang sempoi..memang tricky.




Aadhi Baghavan Scene Jayem Ravi





Aadhi Bhagavan Jayem Ravi





Aadhi Baghavan Neetu Chandra
Neetu Chandra

NI dia heroin dia...sekali tengok macam Ida Nerina pun ada.Di mata aku la,mata hampa aku xtaw la.Dan gaya lakonan dia dalam cerita ni pun nk macam Ida Nerina dah...hurmmm...

Cerita ni sekali tgk macam simple..pelan lama dia jadi semakin heavy..semakin tricky.Mengisahkan hero ni samseng besaq gak la di Thailand. Dia memang berpengaruh la di Thailand..xsilap aku tokan dadah gak la.. Kaya gila dia dalam cerita ni. Nak dijadikan cerita, dia kenai heroin ni masa dia p minum dekat satu BAR. Hati dia terusik bila usha heroin.Tapi heroin xlayan..Biasa la ego perempuan maa..Lagi hensem,lagi jangan dilayan sangat kot..So berlaku satu incident nak jadi cerita heroin nak kena culik,hero p selamat.Dan terus menjadi kawan selepas kejadian itu. Ada satu babak tu heroin ni sebenarnya ada pak menakan,tapi nak kena juai la sebab pak menakan dia nak duit.Dapat taw hal ini, hero p selamat la..Tauk duit penuh satu bag, standard bag Azmil Mustafa dalam cerita Ali Setan nak balik kampung punya..Pergh..banyak tuuu. Babak ni memang Mass betui la,sbb cara dia amik heroin dari pak menakan dia tu memang style..Penuh gaya gila.

Fasa kedua cerita ni menunjukkan yang heroin jatuh cinta kat hero, duduk serumah sekali selepas dia ditebus oleh hero. HEroin pujuk hero balik ke kampung dia,aku xingat pasai apa tapi depa balik jugak la ke Mumbai.Selepas depa selamat sampai di India,di sini la berlaku satu scene yang memang hampa xsangka,rupanya heroin ni bukan calang2 heroin macha..Rupanya dia ni awek samseng di Mumbai lak, watak yg turut di pegang oleh Jayem Ravi jugak..hahahaa...Babak ini aku terkejut sebab xsangka,heroin dalam cerita ni muka lembut,tapi dia berjaya tipu hero..Hero sebenarnya diperbodohkan untuk datang ke Mumbai atas satu misi...Misi dia adalah nak menyelamat boyfren heroin di mumbai ni la,iaitu Bhagavan. SO pencerahan di sini, Aadhi samseng di Thailand, Bhagavan samseng di Mumbai, tapi dua-dua watak ni Jayem Ravi gak berlakon. Untuk apa sebenarnya Aadhi dibawak ke Mumbai?atas dasar apa sebenarnya? dan kenapa heroin bersusah payah nak bawak hero mai Mumbai ni?haaa...cerita ni serius aku habaq kat hampa..Kalau tengah tengok, orang call ka,hampa nk p tandas ka,baik PAUSE dulu. Tidak kompom hampa xpaham...serius tricky cerita ni. Untuk tahu,hampa kena tengok la cerita ni,hahahaha....


First time aku tengok cerita yang memang mempunyai kelainan dari filem Tamil2 lain.Ni first time aku tgk hero ni,dan xsangka dia ni memang sempoi la..Sbb banyak scene yang berlaku di luar jangkaan kita.Jangan risau,bagi kaki2 filem yang nak lojik akai, dalam filem ni gadoh xda tumbok terbang2 punya..Fight best punya..hehehe... Dan first time jugak aku tgk satu watak yang xsangka,iaitu depa berjaya createkan watak Bapok jadi samseng..Haa..pernah dak hampa tengok filem, watak godfather tu sifat dia bapok??mungkin ada kan..tapi bagi aku the best la filem ni..Ya la kan,selalunya godfather ni,muka selamba,ayat sempoi2,isap curut..Tapi ni dia wat sifat godfather tu sebagai bapok..hahaha..satu kelainan kot...DAh la bapok, pandai lawan lak tu..Bagi aku memang satu nafas baru dalam industri filem2 samseng ni.Dan dalam filem ni first time gak kronologi cerita tu peranan dia dimainkan heroin..Heroin yang sebenarnya bagi aku mastermind besaq dalam filem ni..Perghh..Lawa, dan pandai lawan dan dalam filem ni last skali heroin fight one by one dengan hero...memang style lahh... Dan hampa bleh perhati la mcmana heroin kena tibai kaw2 punya dengan hero...Hero bengang la sebab kena tipu..hehehe..Hero pukui heroin xkasi chance punya.


So setakat ni la review aku buat hampa semua..jangan risau..kompom best ini filem..kompom..Kira kalau aku juai cd aku leh bgtau hampa la,ini  cd kalau xbest bagi balik sama saya,saya kasi duit balik..hahaha...amacam?eheheheh...Aku bagi 5Bintang.


Sekian terima kasih.


Montana
Be The Best to win The Best








13 comments:

  1. wah.. rajin review filem eh. hehe

    ReplyDelete
  2. hehe rajin nye tgk movie...sye tgk tv je la..

    ReplyDelete
  3. 5 bintang kau letak. mesti menarik. preview dia ada tak kat youtube ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada...check tengok tulis ja aadhi baghavan...kompom ada

      Delete
  4. kalau 5 bintang tu confirm best punya.. jarang tengok dalam filem herion berlawan sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa..mesti best punya...yup heroin lawan sekali...

      Delete
  5. jrg jumpa blog yg review filem tamil ^_^ gud job ..

    ReplyDelete
  6. betul tu...jarang tengok/tak pernah pun tengok yg suka review filem tamil...minat sangat kot...mesti pandai berbahasa tamil ni...Tahniah yer..

    ReplyDelete
  7. salam montana
    Rajin sungguh buat penghuraian.
    Terima kasih sudi singgah tempat ta.

    ReplyDelete
  8. Salam. Rajin...salam kenal.. salam blogging...ada masa singgah blog saya.

    ReplyDelete
  9. KA kdg2 tgk gak filem2 mcm sebab acting2 nampak real & menarik hehehe

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...