Instagram

Wednesday, 27 November 2013

Journey To Little India, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua diucapkan..harap anda semua sihat sejahtera di samping keluarga tersayang...so apa cita hampa semua semalam??harap semua steady dan sempoi la noo... Kelmarin adalah hari aku travel..tapi xda la travel p DUBAI balik hari ka, atau negara2 yang perlu naik kapal terbang..Aku travel dalam negara saja... Hampa nak taw dak aku p mana?haaa...Aku p LITTLE INDIA, BRICKFIELDS KUALA LUMPUR. hehehehehe...Sempoi...

Apa yang boleh disimpulkan di sini adalah Kuala Lumpur punya Little India happening jugak, xbanyak beza dengan di kawasan Little India Penang. Dari segi kedai penjualan CD pulak, aku bleh habaq Penang lagi banyak la dari KL punya.. Apa yang menarik di Little India KL, adalah DVD depa semua Original Punya..ada pelekat KPDN punya.. Kalau dah ori gambaq toksah dok kata la noo...kompom clearrr punya...Sepanjang perjalanan,kiri kanan ni memang berlampu-lampu..Tapi kalau nak kata kedai CD ni, menang dekat Penang lagi..Di Penang kedai CD lagi banyak nak dibandingkan Little India KL..Aku rasa dalam 5-6 kedai macamtu saja dia KL..Berbanding Penang banyak lagi aku rasa..Dan lokasi kedai DVD di penang xterancang..Satu sini,satu sana dan merata..Cuma di KL sebaris..so nampak sistematik dan terancang skit la..Dan yang lebih menarik, Ada unsur satu Malaysia di Little India ni di mana kedai terakhir aku p tu..Kedai menjual DVD Tamil, tetapi dimiliki oleh Orang Cina..wow..menarik tu..Kedai Cina,jual CD tamil, Orang Melayu beli..amacam?sahut kan Satu Malaysia?heheh..Dan nampak gaya Aunty yang juai CD tu orang lama jugak...dan ada CD yg dijual sebelum 1 Malaysia diwar-warkan lagi...Maknanya 1 Malaysia tu dah ada lama dah la ceritanya..hehehe....xperlu dilaung-laungkan...aku rasa semua orang dah paham benda tu..hehehe





Ni la suasana di Little India..nak ikutkan ni kalau ada sound skali..memang bunyi kaw-kaw punya la macha..cuma bleh amik gambaq ja la...Memang happening di sini..Lebih kurang mcm di Penang jugak..Cuma macam aku kata tadi la di Penang xberapa terancang,so kedai2 merata2 ada.dan keadaan di Penang lebih PACK lagi...nak taw pack macamana mai usha sendiri la macha..baru taw..hehehe...Berdasarkan gambar,kedai2 cd sebaris tu adalah di seberang kiri(ikut kereta audi yang dalam gambaq ni)...Pergh..lengoh dok jalan..tapi best sebab banyak gak pilihan yang boleh dibuat bila sampai di sini.. Dalam masa yang sama,ada gak kedai2 lain macam barang kemas, tudung dan sebagainya..Tapi dah aku fokus DVD, so aku xp la kedai2 tu..hehehe...Kalau bawak mami ngan anak mami skali bleh la singgah kot.Tapi aku memang salute la Aunty yang buka kedai DVD tu,walaupun dia Cina tetapi bukan satu masalah untuk dia buka Business kan..Sometimes, somebody see problems, but in the same times others see oppertunities...hahahaha....itu lah ragam rakyat Malaysia..aku sayang Malaysia...Bukan satu masalah untuk berbisnes, asalkan ada kemahuan..apa saja bleh jadi...Secara xlangsung Aunty tu jadi inspirasi aku kot..salute aunty...







So setakat ni ja la aku berkongsi cerita aku....Little India Kuala Lumpur...Aku ada beli CD masa aku p sana..nanti aku review kat hampa nooo..cerita apa yang aku beli masa aku p sana..



Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best













22 comments:

  1. mun slalu lalu je..xpernah singgah pun kat sini~

    ReplyDelete
  2. aiza tak pernah ke situ lagi kot.. nama je duduk KL, tapi jarang-jarang berjalan.. hehe..

    ReplyDelete
  3. pernah dengar, tapi lum pernah singgah sana lagi.. :-)

    ReplyDelete
  4. mmg real mcm India..saya selalu lalu je..nak singgah tp xsinggah2 jugak..huhu..

    ReplyDelete
  5. salam blogging , sangat menarik suasana di waktu malam , tak pernah samapai pun .done klik :)

    ReplyDelete
  6. teeediaaa .. mmg happening ah .. lampu lip lap lip lap :D

    ReplyDelete
  7. ini tak jauh dari opis aku nih...tapi aku sendiri tak pernah lalu sini waktu malam...dah macam pesta citrawarna..hehehe

    Regards,
    -Follower 108-

    ReplyDelete
  8. memang barang semua kat sana meletopp !

    ReplyDelete
  9. Mmg minat betoi dia dgn cita Tamil noh. Ok, Muz tggu nanti review la erk... ;)

    ReplyDelete
  10. hihi...amboi....amboi....
    meronda kl ye...tak ajak cik akak pun....
    haha

    ReplyDelete
  11. Maila little india melaka plak..mai beli sari..hehe

    ReplyDelete
  12. salam singgah kembali. kat ipoh pun ada little india gak, meh singgah :DD

    ReplyDelete
  13. Salam kenal tuan punya blog :)

    Wow, little India KL... Memang walking down the memory lane... T'ingat zaman2 belajar kat PJ dulu, naik public bus Metrobus, lalu little India tu, mmg meriah! haha...

    ReplyDelete
  14. Nak dengar jugak sound2 kat sana. Mesti meriah giler kan. Ada feeling macam hindustan sikit...

    ReplyDelete
  15. Bila dh bc story ni rs excited pulak nk p jugak..

    ReplyDelete
  16. Adik tau tak kenapa diorg jual DVD yg ori.diorg takut penguatkuasa DBKL rampaslah tu....

    ReplyDelete
  17. Kita pernah tersesat masuk area ni..boleh tahan happening ...

    ReplyDelete
  18. little india png pun tak smp lagi,kl mmg jauh panggang arr dr api..kt pasar malam parit buntaq tu ada gak kan kedai kecik2 juai cd tamil..en suami pernah beli kt situ..ke cd lagu ja..

    ReplyDelete
  19. pernah lalu je little india ni hihi.. mmg nmpk happening kwsn tu :)

    ReplyDelete
  20. di setiap negeri mesti ada little india..

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...