Instagram

Sunday, 17 November 2013

Sivaji The Boss- Superstar

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..Wahh...lama gua tarak update ini blog..hahha...jenuh aih..kalut macam2 hal dalam minggu ni sampai dan tengok ja blog ni, tapi xupdate pun..Xpa2..Montana is Back!!! 

Whatsapp aku berbunyi sakan minggu ni, sebab ada yang dok cerita pasai Tamil movie di saluran TV2 ka, TV apa tah..aku xingat...depa dok text mengatakan depa dok tengok satu movie..best habaq hang depa kata kat aku...aku dengaq ja la..last2 rupanya laaa...cerita Superstar...aku tanya balik hampa xpernah tengok ka cerita ni?aku tengok dah lama aih...hampa ni koman spanar betui aku habaq kat depa.hahaha..Xpa la, geng2 kita yang dok ada pun harap masuk TV ja baru usha..tidak pakat xtengok la..xmacam aku..sumber aku lain..bukan TV saja..lagipun aku xberapa nak tgk TV sangat dah kebelakangan ni sebab kalut benda2 lain... Pakat dok habaq abih kat aku...depa punya suka laa cerita tuu..suka sangat2..dan ada yang sampai kata "ooo..patut la hang gila sangat filem Tamil"...tu aku habaq kat depa..filem depa transparency...xda simpan punya..benda betui terjadi dalam globalisasi sekarang ni...kita berani nak cerita?hahahaha..xpa2..filem ja kan.,,,




Rajinikanth Sivaji The Boss


Hampa kenai dak?ka nak kena perkenai lagi?hehehhe... RAJINIKANTH la..SUPERSTAR...aku rasa ramai yang tengok kelmarin kan..so nak kena review jugak ka? mesti la kena kan...tidak buat pa boh dalam ni kan...Ok2..Cerita dia simple saja..bagi aku...Tapi memang best...Sebab ada action,action dia memang style la... Dari mula2 cerita dia,memang dah ada bab2 mass dah..masa kepala dia kena tekup ngan kain hitam lagi..Aku dah teruja dah..rupanya tu babak flashback baru...hahaha..

Sivaji ni dia anak jati India yang study di luaq negeri, balik nak buat jasa kat tanahair..tu ja la..Dia teringin la nak buat hospital, dengan universiti.Tapi dia menghadapi masalah bila nak buat projek2 fizikal ni..Macam2 la, kena berdepan dengan pegawai daerah, sampai ke tahap menteri dia kena mengadap..Dalam masa yang sama ada watak jahat, lebih kurang Invincible Hand la dalam pentadbiran di India ni..MR Adisheshen kot nama dia, aku xingat sangat ejaan nama dia..Pelakon dia tu aku taw nama dia Suman kot. Dia ni la yang banyak dok buat duri kat Sivaji..Dia xmau Sivaji buat benda2 tu,tapi ikut telunjuk dia...Yang tu yang Sivaji xmau tu..

Maka selepas itu, maka berlakulah konflik di antara depa dua ni di mana MR Adi ni cuba nak main kotoq ngan Sivaji The Boss.Dalam cerita ni banyak la di selitkan unsur2 kronisme, power abuse dan memang banyak la pasai korupsi.Korupsi cukup banyak cerita ni..India saja ka ada korupsi?bukan itu yang cuba disampaikan pada pandangan aku..APa yang dia nak bagitaw dalam cerita ni pada aku banyak sungguh dugaan bila nak buat baik..Yang menentang pun bukan orang lain, Bangsa sendiri gak..bagi aku la...hehehehe...

Jadi ending dia aku rasa semua orang taw kot..Mr Adi tu mati kena pijak dengan apa yang dia kejar selama ini..Mati dengan duit bertaburan..dan kena pijak dengan student2 yang mengaji di pusat pengajian dia..Mr adi ni memang jahat kot dalam cerita ni..Dan dia xbleh tension, kalau dia tension, teruk orang sekeliling dia..hahahah...Tapi dalam cerita ni memang dia action gila2..Macam aku pernah habaq sebelum2 ni, setiap movie, dia akan ada trademark baru..Cara dia bercakap ka, gaya dia ka, mesti ada baru punya..Fresh..tarak tiru2 punya..Orang tiru dia lagi ada...hahahaha..Yang kata Superstar tu...



Sivaji The Boss






Superstar Rajinikanth



Jadi rasanya sampai sini saja review untuk hari ini..Nanti kita sembang lain...ada cerita best lagi aku review bagi kat hampa nooo...


Sekian terima kasih


Montana
Be The Best to win The Best



14 comments:

  1. Tengok citer ni smalam. Memang best. Suka lakonan RAJINIKANTH ni ☺

    ReplyDelete
  2. tak tengok pun cerita ni.. sekarang ni dah jarang ada masa untuk tengok tv..

    ReplyDelete
  3. Assalam
    Pernah nontonnya dua kali di Tv.

    ReplyDelete
  4. kebetulan baru tengok semalam >.<

    ReplyDelete
  5. Oh, Montana ...akak memang kenal benar le si Rajinikanth ni (macam best friend pulak leh bertepuk bertampar gitu..) Masa dulu-dulu layan juga segala cerita Hindustan dan Tamil ni. Janji ada cerita kat TV kita tengok ajelah. Memangnya mereka ni bersungguh-sungguh bila membasmi segala kejahatan, kan.

    ReplyDelete
  6. ala..terlepas pulak nak tengok cerita ni..harap dapat tengok lain kali..akak memang minat kat Rajinikanth ni..:)

    ReplyDelete
  7. Alahai...akak tak tgk filem tamil dn hindi ni....kalau tgk je,blom smpai lima minit akak dh lelap.....rugi juga ye....

    ReplyDelete
  8. hehehe Anak KA yang along duk sibuk cerita tntg ini kat KA. tetiba minta dgn citer ni. hehehe & minta KA donwload lagi cerita2 lakonan rajinikath ni !

    ReplyDelete
  9. bella peminat cerita TAMIL tegar.. haha.
    my lucky no 101 =)

    ReplyDelete
  10. kan best klo kat malaysia ni ade sivaji the boss..ye dak?

    ReplyDelete
  11. muka ni kalau cerita tamil, memng lejen.. hahha

    ReplyDelete
  12. Hahaha ahad lepas husband tetiba tgk sivaji ni. Sekali sekala layan besh gak (✪▽✪)

    ReplyDelete
  13. citer ni memang best,begitu juga dengan endhiran dan padaiyappa

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...