Instagram

Thursday, 7 November 2013

Thala Ajith Kumar-Mankatha

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Apa habaq semua..sihat kot noo..harap anda semua sihat di samping keluarga tersayang.


Hari ni aku nak review filem yang memang lama dah aku nak share ngan hampa semua sebab bagi aku ni la filem yang aku rasa ada kelainan, dan agak lain dari yang lain..





Thala Ajith Mankatha
Mankatha (2011)

Mood wayang aku xabis lagi..Baru2 ni kan aku baru balik tengok wayang cerita Aarambam.Jadi aku rasa macam nak review hero yang sama..Boleh kot noo..Macam besa, hero Thala Ajith Kumar menjadi entry aku kali ini. Dalam filem ni beliau bergandingan dengan hero yang best jugak..Action King Arjun. Pergh..sebab tu aku kata best..Thala ni memang dah best dah,bila bergandingan dengan otai lain lak,cerita hampa bleh bayangkan...Lagi sempoi dia punya jalan cerita wei...




Ajith Kumar







Thala and Trisha



Ni la heroin dia..Trisha. Ok.Berbalik kepada review filem ini,filem ini adalah berkisarkan mengenai kriket.Tapi bukan sepenuhnya kriket, tetapi mengenai sindiket perjudian dalam kriket. Bagaimana bookie2 yang terlibat dalam perjudian game kriket.Dan setiap bookie ni macam biasa la,mesti ada kepala.Dan kepala bookie ni adalah orang yang memang dok control pasai game kriket ini.,Ini adalah seingat aku la sebab filem ni aku dah tengok lama dah..Jadi, di awal2 cerita Hero iaitu Thala ni memang nak tangkap lama dah kepala bookie ini tetapi dia xda bukti kukuh.Jadi beliau yang seorang pegawai polis telah mengambil langkah untuk digantung jawatan dia.Ini bagi memudahkan beliau untuk undercover.Macam biasa la kan,polis pun kadang2 ada share gak ngan bookie2 ni.Jadi dia amik langkah digantung..Jadi sepanjang digantung kalau nak ikut lojik memang xda kuasa la.

Sepanjang dia undercover,dia cuba untuk mendekati kepala besaq bookie ni.Dia xnampak jalan lain dengan cuba mendekati anak kepala bookie ni, iaitu Trisha ni la.So sepanjang dia kenai heroin ni banyak la info pasai ayah dia hero dapat..hahaha...Mana ada orang sanggup kena gantung bro,keja kan..Tapi dengan objektif dia nak tamatkan sindiket perjudian game kriket ni ja.. Nak jadi cerita, ada 3 lagi watak lain termasuk seorang polis juga yang turut sama taw hal ini, iaitu mengenai bookie ni.Iaitu bookie2 ni akan membawa sejumlah wang,aku xtaw matawang depa macamana kira..tapi banyak la duit tu.3 watak ni pula wujud adalah untuk cuba samun duit tu.Dalam masa yang sama Hero pun taw hal ni dan memasang strategi sebab 3 watak ni pun penting gak,dan memang dikehendaki polis sama.

Jadi dalam cerita ni,Action King memegang watak Polis jugak..dan memang member baik hero Thala ni.Cuma dalam filem ni depa masing2 buat2 xkenai..Dan ada babak depa  bergaduh,padahai depa cuma berlakon ja..Cerita ni best sebab memang cara Thala guna..Pergh..memang mastermind dalam nak memerangkap 3 watak tu..Ada babak2 cemas, dan ada satu part tu..Memang tricky gila,sampai hampa rasa xsangka cerita tu bleh jadi macamtu..Trick2 yang THALA dan Action King guna memang akan buat hampa rasa macam,,,,woww...ada wow factor di situ...

Berjayakah beliau menamatkan konspirasi mengenai sindiket perjudian kriket ini?maka..hampa kena tengok sendiri lah noo...Sebab 2 hero bergandingan macha..bukan senang...


Jadi setakat ni la review aku...Harap hampa tengok la no cerita ni...aku bagi 5 bintang..serius best...Lawan pun style...memang mastermind la Thala dan Action King dalam cerita ni..



Sekian terima kasih

Montana
Be The Best to win The Best





8 comments:

  1. Nk kna cri ni..i like ajith kumar..tp dia nmpk gmuk sikit da kan?sya klu ceta2 polis2 ni mmg suka ni..mmg hebat tu..lawan mmg bnyi2,terbang2..tu yg best tu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. adrianna kena cari..yup..latest movie dia gemuk..bukan skit dah tu..hehehe...filem ni dia memang mastermind la..tu ja bleh cakap

      Delete
  2. Walau rambut dah tukaq kaler tp still best hehehe

    ReplyDelete
  3. owh..mmg tak pernah tgk citer ni

    ReplyDelete
  4. cite lama ni. tengok stail baju je :)

    ReplyDelete
  5. hehehe yag ini compem KA x pernah tgk !

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...