Instagram

Wednesday, 4 December 2013

Aadukalam- Dhanush

Assalammualaikum..apa habaq hampa semua...sihat kot noo..harap hampa sihat la noo...so amacam post aku yang lepas?hampa cari dak lagu ACDC tuu?hahaha...kalau jumpa tu selamat mendengaq la nooo...banyak lagu2 depa yg aku dengaq best..serius best....best di telinga aku laa hampa punya telinga entah la bagaimana kan...

Jadi hari ni beralih pula kepada bentuk asal..Iaitu review filem Tamil..hurmm..filem apa yg aku nak review ni..sat2..dok pikiaq sat....haaa...apa kata kali ni aku review pasai Menantu Superstar?hurmm...dia ni berlakon bagi aku agak serius dalam lakonan dia..cukup serius...aku nak review skit lah pasai filem dia ni...



Dhanush Aadukalam
Aadukalam (2011)



Tudia..hampa tengok..filem apa ni?hahaha...Dengan pegang ayam...kain pelikat...Kira filem ni hero yang namanya Dhanush ni...memang kampung abih la dia dalam ini cerita...Cerita ni temanya pasai Sabung Ayam..Hampa taw kot...kami blah Utara kalau sebut sabung ayam ni taw la..Xtaw la blah2 selatan sebut apa kan..So filem ni di awal2 depa ada la review skit2...sebenaqnya bila aku tgk filem ni baru aku taw yg blah2 Europe jugak ada yang terlibat dengan perlawanan Sabung Ayam ni..kira dah lama dah benda2 macamni berlaku..So dalam filem ni Hero memegang watak seorang budak yang champion dalam perlawanan sabung ayam ni.

Dalam cerita ni hero dibawah kendalian seorang Tua yg memang master dalam perlawanan sabung ayam ni..Kira hero ni anak emas orang tua ni la, sebab selalu ikut dan belajaq skill2 mengenai ayam sabung ni dengan dia..Nak jadi cerita,pada suatu hari, depa ada join satu event besaqnya dalam kampung tu..Pertembungan dua kumpulan legend dalam perlawanan sabung ayam,kumpulan hero dan kumpulan lain..Dalam event tu, hero ada buat slack skit ngan orang tua yang ajaq dia pasai sabung ayam tu..Kira dalam event tu hero sampai dihalau dari kumpulan orang tua tu sebab xdengaq cakap..Ada konflik antara ketua kumpulan hero,iaitu orang tua tu la dengan hero..Hero xdengaq cakap,orang xbagi lawan,dia nk lawan..so dia dibuang kelayakkan dia dari group orang tua tu..Tapi dalam event tu hero menang besaq..Hasil duit kemenangan tu la hero buka kedai makan kat mak dia,beli sari baru dan belanja habih orang kampung dia..Kira hero kena jackpot la hari tu...Menang besaq broo..Padahai dia xsedaq,kemenangan besaq dia tu dah mengundang rasa tidak senang pihak lain..Bukan dari kumpulan lain, ketua group dia jugakk..Orang tua tu la... Hero xtaw yang banyak musibah menanti dia di kemudian hari, kerana dia dah menimbulkan rasa benci orang tua tu, dan dalam masa yg sama membuatkan orang tua tu iri hati dengan dia..

Apakah musibah yang hero akan hadapi tiu?dan kenapa yg orang tua tu benci dan iri hati sangat dengan hero dalam filem ni?nak taw...haaa...macam besa...tengok sendiri la macha...hahahaha...aku pun tengok sampai habis ini cerita...best..cerita dia xberat sangat...senang faham..dan anda akan dihidangkan dengan suasana kampung dan konflik orang kampung dalam perlawanan sabung ayam ni..Ada la dalam filem ni, ayam import, suntik vitamin dekat ayam dan berbagai2 lagi..Sapa yg kaki sabung ayam bleh la usha..heheh..yang xkaki sabung ayam pun bleh...sebagai hiburan saja..jangan hampa lepaih tengok ni gila sabung ayam dah la....aku bagi 3 bintang la filem ni...




Dhanush Aadukalam





Dhanush Aadukalam




Sekian terima kasih...nanti kita jumpa lagi nooo.....


Montana
Be The Best to win The Best

14 comments:

  1. ooo..hero ni namanya Dhanush..selalu gak tengok dia berlakon tapi taktau nama apa..minggu lepas ada layan cerita dia ..tapi akak ni sekadar tengok jer la..tajuk cerita tak pernah ingat..hahaha

    ReplyDelete
  2. Hero ni berlakon memang best..boleh ganti rajnikanth la pas ni..

    ReplyDelete
  3. Lawa poster siap ayam pun interframe..ngeh2..nnti g cri dvd eh..leh lyn2 jgk..

    Jai siap pomot blog sya pasai ujan lg kat blog khamsi..hoho..tima kasih jai..^_^

    ReplyDelete
  4. visit here while carrying android full version games FREE Download

    ReplyDelete
  5. from Indonesia visited here, greetings bloggers

    ReplyDelete
  6. singgah disini sambil tengok2 artikel ni

    ReplyDelete
  7. it turns out we are one taste, I guess people there do not like cassava

    ReplyDelete
  8. owh peminat filem tamil erk ???

    ReplyDelete
  9. saya tgk citer tamil / hindustan masa deepavali sbb x byk pilihan . best gak tgk citer horror mrk ...

    ReplyDelete
  10. Oh terbaik..huhu hero filem tamil yg sy kenal rajnikanth je..hehe tu pun sbb tgk cite dgn kawan sbb dia pun minat cite tamil..:D

    ReplyDelete
  11. alaaaaaaaaaaa.. hero nie xensem laa.. mcm mane nk tgk.. hahahhaa

    ReplyDelete
  12. Hero ni berlakon dlm filem Hindustan bersama sonam kapoor... Mmg best!!

    ReplyDelete
  13. Danush ni hero.dia menantu kepada.superstar rajanikhant.nak sedap layan cerita moonu dia hero.heroin shruti hassan.anak kamal hasssan.sedihh ooo.lagu pun sedih. Poo nee pooo

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...