Instagram

Monday, 9 December 2013

Bheemaa- Vikram

Assalamualaikum semua kawan2..apa habaq wei...harap hampa semua okkkk...huhhh..banyak hari gak aku xupdate blog ni...terasa hari ni nak menulis sesuatu...hehehe...Banyak isu yang terjadi dalam negara kita...hurmm..bukan xmau amik taw..aku amik taw jugak..cuma bagi la geng2 kita yg lain yg buat review pasai tu..aku macam besa la macha..hehehehe...filem ja la yang aku taw pun.Terima kasih kepada semua blogger2 di luar sana yang tidak berhenti dalam memberi info kepada aku dan juga seluruh rakyat Malaysia..jasa anda tetap ku kenang..feewiitttt....

Ok..sebelum ni..hero yang aku nak review dan juga filem dia berlakon ni aku pernah dah review..Tapi xbanyak la macam aku review pasai Dhanush dan lain2..Aku pun xsangka banyak aku review pasai Dhanush bila aku belek2 balik blog aku ni...Menunjukkan banyak filem Dhanush aku tengok..Jadi kali ni aku akan review satu filem...Dan hero ni sebenarnya hero lama,tapi style, bagi aku seangkatan dengan Action King Arjun ..Hero ni yg aku taw nama dia Vikram..Hero ni badan style la macha..body builder punya geng....




bheema vikram
Bheemaa (2008)

Tudia...blah kanan hero..blah kiri tu mafia dalam cerita ni..Prakash Raj.Prakash ni kalau hampa perasan banyak filem dia berlakon..bleh dikatakan dalam filem Telegu pun banyak dia berlakon...DAn bagi aku Prakash ni memang versatile..sebab semua watak dia bleh.Jahat dia bleh,jadi baik pun kadang2 kesian gak kalau dia jadi baik..Tapi hero dalam filem ni Vikram ok, bukan Prakash Raj ni..heheh.. Hero smart kot..badan berkotak2 milo... Cerita ni start dengan Prakash yg memegang watak namanya Chinna,seorang yang memang dikenali dari dulu lagi dalam satu pekan di India tu..Bukan sebab jahat, tapi ketegasan beliau dan samseng gak la..Kira dia ni samseng baik la..benda xkena,Polis sekali pun dia lempang pala ikut dan dia jaa... Hero pulak muncul bleh dikatakan agak tiba2 sebab di mana saja orang yg Chinna ni ready nk p pukui, hero akan sampai dulu di tempat tu dan settle untuk Chinna ni..Sekali tengok macam hero ni secret admire la dekat Chinna ni...Hero bila dengaq ja Chinna nak p tibai orang, dia sampai dulu..Sampaikan perbuatan dia ni menimbulkan tanda tanya pada Chinna. Ya la,dia heran la,dia nk p pukui ja orang tu, sampai2 tempat tu kawan yg dia nak pukui tu rebah ke bumi siap dah..aikkk..dia dok heran xabih2..dia tertanya2 siapa dia mamat yg settle dulu sebelum dia ni...

Sampai satu masa tu Chinna dapat trace sapa punya keja..last2 hero mai serah diri dekat Chinna dengan mengaku dia lah orang yg selalu sampai dan pukui dulu,dan ada yg sampai mati kena tibai ngan dia dekat Chinna.Chinna tanya la dia balik hg ni sapa dok wat chemm kat kawasan aku ni..Last2 hero bagitaw satu ja iaitu dia sebenarnya teringin nak jadi orang bawahan dia,ataupun dengan lebih senang nak join geng Chinna ni la... Bermula pada sini lah Chinna bila ada musuh yg buat kacau, dia p hantaq hero ja p settle..Dan dia sendiri nampak hero ni memang gagah la..Sekali tibai bukan skit punya..satu group KMK gak la dia tibai.. (KMK=Kumpulan Meningkatkan Mutu Kerja)...hehehe... Dan ada adegan dalam filem ni yg menunjukkan sebenarnya hero ni memang admire sungguh kat Chinna ni..Ada babak bila Chinna garu belakang badan, dia perasan yg hero pun buat benda yg sama gak macam dia buat..hahaha..kira sampai taraaa tu la hero ni sanjung dia...

Bila sampai satu masa tu,depa dok berbual dua orang Chinna tanya la hero ni sebenarnya sapa..napa tiba2 muncul dan follow dia semua..Maka sebenarnya hero ni minat kat Chinna ni dari dia kecik lagi...Chinna ni memang dah famous dah sejak hero kecik lagi..Chinna ni antara orang yang samseng tadi berlaku adil dalam semua hal..Pernah sekali bapak hero ni POLIS,kena lempang ngan samseng..Masa tu CHinna mai sorang ja..bawak kayu satu hentam semua orang yg pukui bapak hero tadi..Maka dari situ lah timbul perasaan sanjung dia kepada CHinna ni...Mulai dari saat itu hero berkelakuan samseng,dan meniru gaya2 CHinna ni....Hero cerita ni benda ni kat Chinna membuatkan Chinna terharu sangat...dia xsangka ada orang yg nampak dia sejak dia muda2 lagi...

Klimaks cerita ni start bila POLIS di kawasan tu ditukarkan kepada POLIS yang lebih agresif..Polis tu memang diberitahu bahawa Chinna dan hero adalah samseng yg sangat dikehendaki, cuma depa xda bukti kukuh saja untuk menangkap depa..Ada lagi konfliks lain yg membuatkan depa ni sangat dikehendaki oleh POLIS baru ni..Apakah konfliks itu???? maka itu hampa kena tengok sendiri lah...sebab klimaks dia ni memang best kerana berlaku pertembungan di antara CHinna dengan hero di akhir filem ini...hahahaha...

Aku bleh bagi 3 bintang filem ni..Action ada, lawak ada gak skit..Dan bagi yg rasa filem tamil agak stereotaip, aku bleh bagitaw filem ni hero mati...tu jaa..Bukan kata hero,heroin pun mati..dengan chinna sekali pakat mati habih...mati sebab apa?kena tengok laaa...Kira masa aku nk beli filem ni pun akak kedai tu kata ini filem banyak sedih la adik..sebab hero mati...hehehehe...




Vikram Trisha Bheemaa


Ni la heroin dia..Trisha.Amacam???haaa..lawaaa lagii..setakat ni heroin Tamil yg dok ada ni semua gaya2 macamni..lawa...Kira kalau keja kat Kaunter PUSPAKOM ni kira brother2 Runner kereta pakat melekat la kat PUSPAKOM tu sampai ke petang..hahahah...



Sekian terima kasih..


Montana
Be The Best to win The Best



14 comments:

  1. Tau link download citer Tamil dak? Yg clear2 version punyalah. Hehehe

    ReplyDelete
  2. hero dan heroin dia sehidup semati la ya.. sedih tu..

    ReplyDelete
  3. Romeo n juliet versi tamil ke ni?

    ReplyDelete
  4. oh paling best bila hero dia sanggup mati untuk selamat kan heroin.. boleh fight smpai berpuluh orang :D

    ReplyDelete
  5. salam der montana , entri khas aq buat untuk peminat bollywood :D hehe

    ReplyDelete
  6. Heroin diaorg semua cantekkk gebusss

    ReplyDelete
  7. macam best je, tapi pernah layan cerita tamil 'sivaji the boss' sahaja.. :)

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...