Instagram

Monday, 30 September 2013

Hari pertama berblog


Salam sejahtera semua. This Montana Blog..hurmm..boleh la kot nooo..Dah xda nama lain dah ka? sebab ni ja nama yang rasanya berada dalam minda aku buat masa ni..orang nak berblog kita (aku la) nak blog. Bukan apa dok tengok semua orang pakat dok tulih blog..Apa salahnya kan..saja nak mencuba. Berkongsi dan sebagainya dalam arena blog ni.


Kebanyakkan orang menulis blog adalah untuk menyampaikan apa yang mereka tahu,mereka minat dan sebagainya yang dirasakan boleh dan mesti dikongsi. Bagi aku, boleh la kan..sebab itu cara mereka dan kita kalau boleh xsalah rasanya untuk cuba menghormati pandangan dan minat orang. Kalau xberkenan, apa leh buat, klik ja pangkah kat atas tu chow.hehehe.


Minat orang macam2, dan aku mendapati minat aku terlalu pelbagai. Jika nak disimpulkan, boleh la dikatakan dari segi hiburan tu pelbagai jugak.Tapi aku bagi peluang kat depa nk tulis bab2 hiburan ni, ya la kan kalau semua menulis hiburan habis la mereka yg memang master bab2 hiburan ni lak.Bagi chance la Tai Long sama depa..Sbb aku rasa anda di luar sana masih banyak lagi penulisan yg terpendam dalam diri masing2. Cuma xtaw mcmana nak mula ja kan..hehehe


So kesimpulannya mudah, aku suka, dan agak passionate bila berbicara bab2 filem ni.,dan aku sedar keghairahan aku dalam filem ni makin menjadi2 sampai aku sanggup turun Little India seorang diri..Ya..tidak lain tidak bukan adalam Filem "TAMIL"...ammaaa....

Aku banyak koleksi filem Tamil ni buat masa ni, walaupun aku mula meminati sejak zaman sekolah lagi, cuma medium waktu tu terhad, dan semakin kekurangan terhad bila umur kita meningkat. Bagi aku filem Tamil ni..ishh..Tamil???mesti setengah orang kata lagu tu..berbalik pada basic...setiap minat orang tu berlainan,,itu lah sebabnya kita ni xsama...hahahahah



DVD Singam

Singam





salah satu filem yang bagi aku sempoi gak la...Singam lakonan Surya. Dia ni bagi aku memang sempoi dan dalam cerita ni dia memegang watak POLIS bernama Doraisingam. Best wei,hampa kena tengok..review aku xbanyak sebab mcm besa.cerita dia berplotkan penjahat yg cuba nak cari pasai ngan dia.tu ja la..Lakonan dia memang mantap dan dah keluaq dah baru2 ni Singam 2 yang aku subscribe dalam AStro First...hahahaha..itulah minat bro...kalau xminat mampuih hampa xamik...kan...hahahah.

Surya ni bagi aku dia suka berlakon watak pelik2. Dan kekuatan dia mcm besa la, sekawan gajah punya kuat. Tumbok lepaih tingkat 3 punya kekuatan.hahahahah...









11 comments:

  1. Assalamualaikum. hari pertama berblog? hehe okey selamat berkenalan. hihi. thanks follow blog sheila. sheila follow sini ya :)

    ReplyDelete
  2. kalau nak dapatkan info filem tamil sila-sila lah mai

    ReplyDelete
  3. HAIIIII,WELCOME TO BLOGGING!HAHA... BTW,THANKS FOLLOW YA... EH,CEGHITA TAMEI HAT SINGAM NI BEST GILA KOT! HIHI

    ReplyDelete
  4. Hurmmmm.. kak dayah dah lama giler tak layan filem tamil.. dah lama sangat sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa2..nanti kita review..kena rajin2 la mai blog ni bagi pandangan noooo...hehehehe

      Delete
    2. Best sbb ada bunyi dush2 msa bertumbuk..hoho..

      Delete
  5. ok..cop boleh tak buat satu entry..just to share kenapa minat sgt dgn filem tamil, specifically. sebab ini mmg rare..hehe..sbb u'r like so crazy into tamil's movie..hehe..sy minat tgk, tapi tak sampailah ingat sume pelakon..hehehe..some of my friends frm bangladesh, diorg pun ada yang tak suka tgk hindi's film..sebab too many nangis2 katanye..but for me, jalan cerita dia a bit tricky..then sound effect dush2 dia bila gaduh tu..amboiii tu yang buat syiokkk tengok..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..In shaa allah akan dipertimbangkan tengok lagu mana

      Delete
  6. assalam..mana nak cari dvd tamil bersubtitle kat klang or kl?
    saya nk sgt tgk filem uyir (srikanth) and thiruvilayadal aarambham (dhanush), dh request kat astro pun astro tak layan :(

    ReplyDelete

 
blogger widget

Mungkin anda belum baca lagi...